Alla svenska tjejer vidare till Masters

De svenska tjejerna hade en tyngre dag i singelspelet. Bäst av dem lyckades Alice Lindqvist med 1077, skuggad av Nicole Layrisse på 1066.

Efter att ha tagit medaljer på båda de tidigare distanserna blev Sverige idag utan. Resultatnivån sjönk och tjejerna som låg bra till i kampen om All Event-medaljer dalade i fältet.

- De gnetade ändå på bra, för det var tufft där ute, säger Moa Ekström. Det var lägre resultat på de flesta händer och det var riktigt segt på vissa banpar. Alice och Maja ville skjuta högt för att nå medalj, men det är inte lätt att göra 230 när banorna tillåter 190.

- Jag är nöjd med att alla tjejerna klarade sig vidare till Masters, fortsätter Moa. Alice vidare som topp åtta är bra, och Maja var ju väldigt nära att klara det men missade precis.

Alice Lindqvist är nöjd med sin åttondeplats och belåten med att stå över första omgången i morgon.

- Det ger lite längre tid att ladda om, säger hon. Idag var det gnetigt. Jag tycker att jag spelade bra både tekniskt och taktiskt, men jag hade svårt att få omkull käglorna i bakre raden. Det blev inte så många strajk, men jag täckte bra.  

Singelfinalen slutade med guld till Finland genom Tiiamari Laukkanen. Hon besegrade kvalettan Hannah Masterson med 191 mot 170. Bronset delades av norska Jenny Mathiesen och tyskan Lea Teschner.

I All Event försvarade Peppi Konsteri guldet från Tilburg. Alla tre AE-medaljörerna var f ö med då - Konsteri tog silver i dubbel och guld i AE, silvermedaljören Jenny Mathiesen tog brons i både AE och Masters och dagens bronsvinnare, slovenskan Eva Krafogel, vann då guld i dubbel.

Masters börjar i morgon med första matchen kl 9:00 för både tjejer och killar. Maja Engström, Nicole Layrisse och Kajsa Samuelsson ska alla ut på banorna då. Maja möter tyskan Lea Teschner, Nicole Ema Iwazawa från Tjeckien och Kajsa ställs mot danskan Hanne Antonsen. Den svenska killtrion Robin Ilhammar, Robin Noberg och Carl Eklund spelar sina första matcher kl 10:15, precis som Alice Lindqvist. Semifinalerna startar 14:45 och finalerna 16:00. Då hoppas vi på svenskt deltagande!

09 september 2022 23:13