X-Calibur vände och vann mot Högland

I damernas elitserie denna söndag blev det till slut Team X-Calibur BK som gick segrande ur den utmanande matchen mot BK Högland.

I damernas elitserie gjorde BK Högland påhälsning hos Team X-Calibur BK i Partille och här var det gästerna som tog ett rejält grepp om matchen i första serien där de lämnade hemmalaget helt utan poäng. Efter den tuffa inledningen vaknade däremot X-Calibur till och vände på steken totalt för att i kommande två serier ta sig ikapp Högland. Inför den sista serien var ställningarna 7-7, då första serien innehöll ett delat bord, men i det här läget var det västgötarna som var starkast och visade det med övertygande 5-0.

– Vi var lite slarviga och gav bort lite väl mycket i första serien och vi var medvetna om att det handlar om vad vi har gjort snarare än motståndarna. Det vi gjorde bra idag var att vi inte lät första serien sätta prägel på resten av matchen, utan när vi går upp och slår ruta ett i andra serien hade vi gått vidare. Vi gjorde en bra laginsats idag och jag är stolt över att få spela med de här tjejerna, berättar Team X-Caliburs Josefin Hermansson om matchens händelseförlopp.

X-Calibur, som överlag haft en tämligen skakig första del av säsongen, slog alltså Högland med 12-7. Ett Högland som besitter en betydligt bättre position tabellmässigt än sina motståndare. De högsta slagningarna i matchen slogs av hemmaspelare och där var det den rutinerade Victoria Johansson som visade var skåpet skall stå med sina 939 poäng, följd av nämnda Josefin Hermansson med 892. I BK Högland blev Malin Johansson lagbäst på 789 poäng.

– Vi har lärt känna profilen bättre och bättre i Partille och börjar få kläm på vad vi kan förvänta oss på matcherna. Vi som är på plats och tränar i hallen till vardags förmedlar till resten hur vi upplevt banorna i veckan och det har gett resultat. Alla är på tårna efter första serien och vi börjar ta för oss ju längre matchen går idag. Det är alltid kul och utmanande att möta Högland, men idag var vi det starkare laget i slutändan, säger Josefin Hermansson med stolthet.

Samtidigt i Högdalen gick matchen mellan B-K Eva Stockholm och gästande BK Cahoot av stapeln. Här var det istället hemmalaget som inledde starkast och efter två spelade serier innehade de en solid ledning med sju poäng mot tre. Cahoot skulle däremot komma att sätta press på Stockholmstjejerna rejält när de i tredje serien slog till med 4-1, men i slutänden lyckades Eva gå vinnande ur matchen, som både var jämn på såväl banpoängsfronten som kägelpoängmässigt.

11-9 i B-K Evas favör slutade denna täta drabbning men matchens högsta slagning stod Cahoots Maja Engberg för med 891 poäng, följd av lagkamraten Anelia Andersson med 828. I B-K Eva blev högsta slagning 802 poäng och spelades in av Evelina Andersin.

I herrarnas elitserie var det endast en match som spelades under denna första söndag i december. Skånederby mellan Kulladals BS och IS Göta var vad som stod på agendan men det skulle visa sig att ett av dessa tu var betydligt vassare. Malmö-baserade Kulladal inledde med hårda tag och när matchen nått halvtid innehade de en ledning med åtta poäng mot Götas två. I följande serie var det däremot gästerna som precis knep flest poäng, men vid det här laget hade malmöiterna redan säkrat oavgjort. Även i slutserien ångade de på och vann slutligen mötet med 14-6 och IS Göta åkte för tredje gången denna helg på en förlust.

Även bland de individuella slagningarna var det Kulladal som var starkast och i toppen finnes Mathias Grønne Ankerdal samt Dan Östergaard-Poulsen på 947 respektive 946 poäng. I IS Göta slogs den högsta kägelpoängen av Anton Andersson som landade på 923 poäng.

(Foto: Amanda Steén)

Linus Wirén   04 december 2022 18:25