X-Calibur tog solklar bortavinst

Under denna februarilördag spelades två matcher i damernas elitserie där båda avgjordes efter endast tre spelade serier. Utmärkte sig något extra gjorde Team X-Calibur BK som är i desperat behov av poäng för att hålla sig i det övre skiktet av tabellen, där vi är vana vid att finna dem.

Sluttampen av säsongen är runt hörnet och det går att försiktigt skönja vår i luften. På bortasväng denna helg är Team X-Calibur BK som den här säsongen funnit sig i en besvärlig position då de vanligtvis går att finna i toppen av elitserietabellen. På sistone har dock ej så varit fallet. Den första matchen av två innebar ett besök i Kalmar hos BK Cahoot och det skulle visa sig att västgötarna kom ytterst taggade till drabbningen. Efter de två första spelade serierna innehade Team X-Calibur en stor ledning med åtta poäng mot en vilket försatte dem i en stark position inför matchens andra halva. Med ytterligare tre poäng i tredje serien säkrade de dock en vinst och kunde pusta ut för denna gång.

Matchen slutade 13-6 i Team X-Caliburs favör och de högsta slagningarna stod Josefin Hermansson och Alida Molander för med 883 respektive 869 poäng. Den bästa slagningen i BK Cahoot innehade Ronja Edvall med 824 poäng.

– Vårt fokus inför den här matchen låg på att täcka våra rutor, inte jaga strike utan fokusera på att spärr är bra, säger Alida Molander som tar med sig den trivsamma känslan av dagens vinst till morgondagens hall och motstånd.

En solklar hemmavinst skulle BK Hallandia bjuda på när de gästades av BK Merci under eftermiddagen hemma i Falkenbergs bowlinghall. Kägelpoängmässigt innehade hemmalaget ett tydligt övertag och när halvtid hade nåtts stod de för en ledning med 7-3. Detta övertag skulle komma att ökas rejält i tredje serien till tolv poäng mot tre, då de lämnade sina motståndare helt utan poäng, vilket också innebar en rejäl seger redan innan matchens avslutande serie påbörjats.

När matchen väl nått sitt slut stod Hallandia, som nu lämnat bottenplatsen, som segrare med 15 poäng mot Mercis fem. Matchbäst var det Hallandias Sandra Granfeldt som blev med sina 861 poäng och inte långt därefter landade lagkamraten Hanna Perelius med 849. Högst slagning i BK Merci var det Linda Larsson som stod för med 809 poäng.

Text och foto: Amanda Steén

Catharina Blixt Jeppson   18 februari 2023 20:42