X-Calibur och Merci värdar för minisammandrag

I helgens seriespel är Team X-Calibur BK och BK Merci värdar för två minisammandrag i damernas Elitserie. I herrarnas Elitserie är det intressanta matcher både i toppen och längre ner i tabellen.

Det är återigen dags för minisammandrag i damernas Elitserie när omgång 7 spelas i helgen. Team X-Calibur BK tar emot Spader Dam och Hammarby IF BF i Partille Arena. X-Calibur har haft det tufft i inledningen av årets säsong och bara vunnit en match och förlorat fyra och ligger lite överraskande sist i tabellen.

– Vi har haft en del skador och spelare som fallit bort av olika anledningar, vissa är bara tillfälligt här i början. Klart att det känns och har påverkat vår start ganska mycket, men vi har samtidigt fått spela in lite yngre spelare i laget och det är kul att se hur de växer fram, säger Josefin Hermansson i X-Calibur.

Först ut i Partille är hemmalaget Team X-Calibur som möter de regerande svenska mästarna och obesegrade serieledarna Spader Dam.

– Spader dam är alltid tuffa att möta. Vi har ingen riktig fördel av hemmaplan då det inte är vår vanliga oljeprofil som används, men det kommer att bli en rolig match att spela och vi är alltid taggade när vi möter Spader Dam, fortsätter Josefin.

Senare på eftermiddagen står Hammarby IF BF på andra sidan. Stockholmslaget vann båda sina matcher förra helgen då laget var värd i hemmahallen Brännkyrka. De vit-gröna tog sig tack vare segrarna upp till den sista slutspelsplatsen som de kommer göra allt för att få behålla och X-Calibur behöver vända sin trend.

– Det kommer att bli ganska olika matcher och det blir kul att se hur banorna kommer att förändras under dagen och vi är lika taggade inför båda matcherna. En av de största fördelarna med hemmahall är att vi får en längre paus mellan matcherna och vi hinner släppa matchen vi precis haft och får en längre utvärderingstid inför den andra matchen vilket jag tror är bra för oss, säger Josefin Hermansson.

Hemmalaget kommer med två förändringar sedan förra helgen. Diana Alfredsson dras ännu med en skada men kommer att spela i alla fall den första matchen. Sedan kommer Joline Persson-Planefors hoppa in som coach på banorna.

– Det är jättekul att Joline har möjlighet till det. Det kommer vara bra för våra yngre spelare att ha henne där bak, peppa och bidra med hennes stora erfarenhet och kunskaper, säger Josefin vidare.

Spader Dam har inlett som ett mästarlag på nytt och vunnit samtliga sina fem matcher och det klart. Helsingborgslaget har en imponerade poängkvot på 85-15. Efter mötet med X-Calibur väntar för Spader Dam match mot Hammarby IF BF. 

I Örebro på nya Strike & Co tar hemmalaget BK Merci emot BK Hallandia och B-K Eva, Stockholm. Här kommer det att bjudas på ett riktigt getingbo där alla tre lag givit och tagit i de första omgångarna. Det är en liten fördel till hemmalaget BK Merci som har spelat sju matcher redan och ståtar med fyra segrar och tre förluster och ligger trea i tabellen då laget även har fördel av hemmahall.

– Vi ser fram emot minisammandraget i vår hemmahall och hoppas givetvis att vi kan dra fördel av att spela på hemmaplan där vi har skapat oss en uppfattning om sammandragsprofilen och alla banor, säger Emelie Tiveljung i Merci.

Merci inleder med att möta nykomlingen BK Hallandia. Sedan möts BK Hallandia och B-K Eva, Stockholm, innan det är dags för möte mellan Merci och B-K Eva.

– Vi mötte nyligen Hallandia i en jämn match och det blir vår första match mot BK Eva som gjorde det väldigt bra i förra helgens sammandrag där de vann båda sina matcher på sin hemmaplan, förklarar Emelie vidare.

– Det är redan jämnt i tabellen och det kan nog bli en väldigt spännande säsong med många lag som slåss om slutspelsplats så det är viktiga matcher både poängmässigt och diffmässigt. Vi har några fler spelare i truppen i år och har varierat något från match till match men ställer i stort sett upp med ordinarie lag denna helg, berättar Emelie.

Det spelas även en match i damernas Elitserie på neutral plan på lördagen. BK Cahoot och BK Högland möts i Oskarshamn där Högland får ses som favoriter i förhand. Högland har inlett serien mycket starkt och vann sina fyra första matcher. Förra helgen kom dock lagets första förlust då B-K Eva, Stockholm, vann en mycket jämn tillställning i minisammandraget i hemmahallen.

På söndagen har BK Högland även en traditionell hemmamatch mot Hammarby IF i hemmahallen i Nässjö.

I herrarnas Elitserie vankas det viktiga matcher både i tabellens övre och nedre regioner. IKW/Köping BK har spelat bra i hemmahallen med jagar fortfarande säsongens första seger. På lördag kommer Ludvika BK på besök, ett dalalag som ännu har en del att bevisa på bortaplan. Ludvika har tagit samtliga sina segrar på hemmaplan och jagar i sin tur sina första vunna poäng i bortahall.

Det spelas även en mycket intressant match i Norrköping där hemmalaget BK Kaskad tar emot Stureby BK. Kaskad har fått en speciell inledning på säsongen med fyra raka hemmamatcher. Norrköpingslaget har vunnit samtliga tre spelade och frågan är nu om Stureby kan sätta stopp för Kaskads segerrad i hemmahallen? Stureby ligger på tredje plats i tabellen och nykomlingarna har visat att laget är kapabelt är spela riktigt bra även på bortaplan.

Hittills obesegrade IS Göta tar emot lite av årets säsongs positiva överraskning. Malmölaget Kulladals BS slapp kval för att hålla sig kvar förra säsongen med en rejäl spurt i de sista omgångarna men har har nu startat bra och vunnit tre av sina fem spelade matcher och ligger bara en poäng från en slutspelsplats.

Men att Kulladal skulle vinna borta mot mycket hemmastarka IS Göta vore en riktig skräll. Göta har bara tappat en poäng hittills och kampar om serieledningen.

Team Clan är det tredje obesegrade laget hittills i herrarnas Elitserie. Nässjölaget har dock bara vunnit två matcher men spelat oavgjort i tre och är i behov av poäng för att hänga med i den absoluta toppen. Clan åker på lördagen på bortaturné till först Göteborg för match mot BK Joker och sedan till Ängelholm för match mot BK Full house. 

På söndag tar BKF Falkenberg emot BK Full House som alltså spelar både borta och hemma denna helg. Båda lagen har inför denna helg tagit två segrar på sina hittills sex spelade matcher och båda ligger farligt nära det nedre kvalstrecket. En seger skulle ge det vinnande laget lite skjuts uppåt i tabellen och lite andrum så det är viktiga poäng som står på spel i Falkenberg.

Elitserierna omg 7 - 29-30/10

Lördag 29/10
Damer

10.00  Team X-Calibur BK - Spader Dam
10.00  BK Merci - BK Hallandia
11.00  BK Cahoot - BK Högland
12.20  Spader Dam - Hammarby IF BF
12.20  BK Hallandia - B-K Eva, Stockholm
14.40  Team X-Calibur BK - Hammarby IF BF
14.40  BK Merci - B-K Eva, Stockholm

Herrar

10.00  BK Joker - Team Clan BK
11.00  IS Göta - Kulladals BS
12.00  BK Kaskad - Stureby BK
13.40  IKW/Köping BK - Ludvika BK
15.40  BK Full House - Team Clan BK

Söndag 30/10
Damer

12.00  BK Högland - Hammarby IF BF

Herrar
10.00  BKF Falkenberg - BK Full House

Länk till matcher, resultat och tabeller!

28 oktober 2022 12:22