I damernas Elitserie är det redan dags för ett returmöte. Team X-Calibur, som vann hemmamötet i den första omgången, åker till Nässjö för returmöte mot BK Högland i en toppmatch med två laddade lag.
Längre ner till tabellen har BK Hallandia två viktiga bortamatcher när laget möter både Hammarby IF BK och BK Merci.

I damernas Elitserie inleds den femte omgång på lördag med toppmötet när BK Högland tar emot Team X-Calibur BK. Team X-Calibur vann mötet lagen emellan på hemmaplan i Partille i den första omgången och Hanna Engberg i det segrande laget var lättad eftermatchen trots att laget då hade en stor ledning inför den sista serien.

– Vi ledde med 10-5 inför den sista serien senast, men slappnade av och höll på att tappa segern. Det var nära vi höll på att tappa det helt i avslutningen men skönt att vi lyckades knipa en banpoäng mot slutet och vinna.

BK Högland visade riktigt bra styrka senast då laget besegrade de regerande mästarna Spader Dam. X-Calibur har endast spelat en match denna säsong och det var just segermatchen mot Högland och Hanna har stor respekt för motståndet.

– Att de kunde vinna mot Spader Dam visar på vilken hög kapacitet de har och det blir alltid jämna matcher oss emellan så det gäller att vi har fullt fokus hela matchen, fortsätter Hanna som dock inte sticker under stolen med att de är ute efter att ta andra raka segern över Nässjölaget.

Lita på att det även är ett laddat hemmalag som tar emot på lördag. Höglands Rebecka Larsen intygar att hela Högland är rejält revanschsugna efter den knappa förlusten med 9-11 i premiären.

– Vi borde i alla fall haft en poäng med oss från den matchen så nu går vi naturligtvis för vinst.

Vad är er nyckel för vinst?

– Tror nyckeln för vinst i de flesta matcher i år kommer att vara att täcka rutor, och sen hoppas jag att vi även på lördag, likt vår senaste bortasväng, kan vara starka i slutrutorna när det behövs, förklarar Rebacka Larsen som hoppas på en bra match och mycket folk på läktarna på lördag.

Det spelas ytterligare två matcher i damernas Elitserie denna helg. BK Hallandia åker på bortaturné för att möta Hammaby IF BK i Stockholm på lördagen och på söndagen är det dags för match mot BK Merci i Örebro.

Damernas Elitserie omgång 5

Lör 14/10
14.00  BK Högland - Team X-Calibur BK
15.40  Hammarby IF BF - BK Hallandia

Sön 15/10
10.00  BK Merci - BK Hallandia

Länk till matcher och tabell damernas Elitserie

Jonas Brändström   13 oktober 2023 11:08