Vilhelmina IK tog dubbla segrar i norr

Vilhelmina IK tog dubbla hemmasegrar mot Umeå IK BF och BK Fjällräven i Nordallsvenskan. Även BK Flash besegrade det gästande BK Fjällräven från Kalix.

Det spelades tre matcher på lördagen i herrarnas Nordallsvenska. I två av matcherna var Vilhelmina IK hemmalag när de tog emot Umeå IK och kalixlaget BK Fjällräven. Det blev också två klara segrar för Vilhelmina som allt mer verkar vara ett av de lag som ska utmana Bodens BS om topplaceringen i Nordallsvenskan. 

Vilhelmina vann först mot BK Fjällräven som hade det tufft att välta käglor denna lördag på långoljeprofilen 44 fot. Hemmalaget vann med klara 17-3 efter att ha varit numret större i alla fyra serier.

Individuellt var Andreas Fjällström, 861, och Stefan Rynell, 846 toppar i hemmalaget och de båda var även klart bäst av alla i matchen. Andreas och Stefan var ensamma över 800 och i Fjällräven var det endast Peter Gäderblom som var över 700 med 701. 

Vilhemina fortsatte sedan på sitt vinnande spår och besegrade även gästande Umeå IK BF. Det forna elitlaget Umeå IK bjöd på bättre motstånd men var aldrig nära för att kunna sno med sig någon poäng till kusten. Vilhelmina drog tidigt ifrån till klara 9-1 efter två spelade serier och kunde sedan vinna med 13-7. 

Hemmalaget hade ingen spelare över 800 denna gång, men en betydligt högre och jämnare toppkvartett, än de gulsvarta. Bäst i Vilhelmina var nu Håkan Mattson med 796 medan gästerna hade matchens lirare i Mats Raneblad, 829. 

BK Flash vann senare på lördagseftermiddagen också mot BK Fjällräven. Ett möte där gästerna lyckades hålla sig kvar i matchen ändåatill den fjärde serien trots rejält mindre kägelpoäng. Flash hade bara ledningen med 8-7 inför avslutningen men där visade hemmalaget upp sitt bästa spel för dagen och kunde knyta åt säcken och ta säsongens tredje seger av fyra möjliga. 

I Flash var Björn Wedin bäst med 867 före Tobias Sagvold, 850. Gästande Fjällräven hade matchens lirare i Johan Lundqvist som fick ihop 895 men sen var hoppet långt till tvåan Emil Bodén, 765. 

Länk till resultat och tabeller!

Linus Wirén   23 oktober 2022 00:50