Västerås SK ännu obesegrade i Mellanallsvenskan

Västerås SK BK är fortfarande obesegrade i Mellanallsvenskan efter en ny seger på lördagen mot gästande Team Baltzar. Motalalaget Baltzar stod dock även för en av dagens två bortavinster ihop med Varta BK medan Matteus-Pojkarna BK tog en gruvlig revansch mot BK Karma på hemmaplan.

I Mellanallsvenskan tog Matteus-Pojkarna en gruvlig revansch på BK Karma efter förlusten i Mora tidigare under säsongen. På hemmaplan på lördagen var M-P numret större än nykomlingarna som ändå inlett respektingivande under sin första säsong någonsin i allsvenskt spel.
Matteus-Pojkarna vann nu med klara 15-5 efter att ha avgjort matchen redan efter den tredje serien med ledning 12-3. Det bjöds på beskedliga siffror i Birkahallen denna lördag och i hemmalaget toppade Marcus Lundqvist med 850 och bäst i Karma var Dennis Andersson med 790. I och med dagens resultat bytte lagen även plats i tabellen.

BK Karma fick vända hem tomhänta denna lördag då även Sundbybergs IK blev för svåra. Hemmalaget Sundbyberg vann en jämnare match med 12-8 där en ödesdiger tredje-serie för gästerna blev avgörande denna gång. Efter att varit helt jämnt 5-5 efter halva matchen sopade hemmalaget rent i den tredje med 5-0.

Alexander Mavrikakis toppade individuellt hos segrarna med 855 medan Karmas bäste var Henrik Eriksson med 901.

Det blev två bortasegrar i Mellanallsvenskan denna lördag. Den första stod Team Baltzar för när laget besegrade BK Ax i Sollentuna. Hemmalaget ledde med 8-7 inför den sista serien men gästerna stod för en heroisk kämpainsats mot slutet och kunde vända och vinna med 11-9.

Tobias Karlsson i topp i hemmalaget med 892 och i Baltzar var det Patrik Westerlund som strajkade bäst med sina 887. I Varta toppade Niklas Karlsson med 920.

Topplaget Västerås BK, som leder grupp B, blev dock senare på lördagen för svåra för Baltzar. Hemmalaget visade upp sig från sin allra bästa sida i den första serien som de vann med 5-0 efter att de inlett med 1732 mot gästernas 1592. I den andra serien svängde spelet över till Vartas fördel och var inte långt ifrån att kopiera hemmalagets fördel i den första serien. Det blev 4-1 till Varta i serie två, och sedan var hemmalaget strået vassare resten av matchen vilket räckte till seger med 13-7 för Västerås. 

I hemmalaget toppade Martin Vasell med 957, medan lagkamraten Susanna Kiskiinen var tvåa med 931 efter att ha avslutat med en 300-serie.

Den andra bortavinsten togs av nykomlingarna Varta BK som imponerade stort i Karlstad mot BK Taifun. Gästerna vann med hela 15-5 efter att ha fått ihop utmärkta 6823 mot hemmalagets 6362. Varta avgjorde matchen i den tredje serien när laget tog en ointaglig ledning med 11-4.

I Varta var Daniel Rehn stor segerorganisatör med fina 950. I hemmalaget toppade Jonas Persson-Planefors med 932.

Länk till matcher och tabell Mellanallsvenskan

 

Jonas Brändström   18 november 2023 20:40