Tuffa och jämna matcher för Alingsås i herrarnas Elitserie

Alingsås hänger med i toppen efter dagens två tuffa bortamatcher i Ängelholm och Falkenberg, men Full House är hack i häl. Samtidigt så fortsätter Clan jaga Kaskad allra högst upp.

Alingsås hade två tuffa och viktiga bortamatcher på schemat under söndagen. Den första var mot Full House i Ängelholm, ett Full House som jagar strax bakom Alingsås. Och det blev en battalj in i det sista. Ängelholmslaget inledde matchen bäst, även om första serien var så jämn att den kunde slutat hur som helst

-Det känns som att vi ger bort den här matchen i första serien, vi hade chansen att ta den med 3-2 men istället förlorade vi med 4-1, säger James Blomgren i Alingsås.

Andra serien blev även den jämn, men Full House drog återigen det längre strået och vann serien med 3-1 och en ganska säker ledning efter två serier. Då vaknade Alingsås, och andra halvan av matchen var lite tvärtom mot första halvan. Nu var det Alingsås som var det starkare laget. De började upphämtningen med 4-1 i tredje serien och i sista serien var det sånär att Alingsås kom ikapp och förbi, men det räckte inte riktigt hela vägen. 3-2 till Alingsås, men matchen slutade 10-9 till Full House, som i och med segern för tillfället var förbi Alingsås i serien

-Lite tråkigt att vi förlorade mot just Ängelholm, eftersom de ligger precis bakom oss. Men vi möts ju hemma i Alingsås om några veckor, så då blir det en väldigt viktig match, säger James.
John Mattsson i Full House hade matchens högsta slagning på den långa 44-fotsprofilen med sina 917. Emanuel Jonsson blev bäst i Alingsås med 904.

Alingsås åkte sedan vidare till Falkenberg för nästa match, som även den spelades på 44-fotaren. Och James Blomgren är nog något på spåren när han säger att det sällan blir strikefester på den profilen. Inte blev det någon strikefest i Falkenberg heller. Till en början hanterade hemmalaget underlaget bäst och likt första matchen så hamnade Alingsås i ett ganska stort underläge efter två serier då Falkenberg ledde med 7-3

-Det kändes som att hemmalagen hade en betydligt bättre plan än vad vi hade till att börja med i båda matcherna. Vi tog många felbeslut och spelade helt enkelt dålig bowling. Men i tredje serien i andra matchen så bestämde vi helt enkelt att vi inte hade något att förlora, så nu kör vi bara, säger James

Och körde gjorde de. Mellan andra och tredje serien skiljde det över 200 poäng i totalslagning, vilket ledde till att Alingsås tog 4-1 och plötsligt var det match igen. Bortalaget fortsatte sedan att ösa på och då hängde Falkenberg inte riktigt med. Det blev 4-1 till Alingsås även i fjärde serien vilket gav seger med 11-9 och Alingsås klättrade därmed åter förbi Full House upp på en fjärde plats.
Gustaf Johansson i Alingsås var spelare i matchen som fick ihop över 900 med sina 911. Dennis Johansson bäst i Falkenberg med 844

-Vi började träffa fickan mer och oftare i tredje serien och fick ihop en dubbel här och där, samtidigt som ett par spelare fick ihop några längre strikerader. Det gav utslag. Men samtidigt så står vi inför ett väldigt tufft schema framöver med bortamatcher mot Kaskad och Stureby, och dessutom Full House och Kaskad hemma. Så vill vi behålla vår plats som vi ligger på nu så måste vi höja oss ett par snäpp, avslutar James Blomgren.

Mellan Alingsås båda matcher så spelades det match i Nässjö, då Clan tog emot Ludvika hemma. Nu för tiden har man nästan börjat förvänta sig att Clan ska skjuta jättehögt hemma, och dagens match blev ingen besvikelse. Hemmalaget började med hela 1947 i första serien, och då hängde inte Ludvika riktigt med. 4-1 i första serien, som sedan följdes upp med 3-1 i andra serien.

Och inte blev det mycket bättre för Ludvika efter det. 4-1 i tredje serien och 5-0 i sista serien och matchen slutade 16-3 i favör till hemmalaget. Och dessutom hela 7589 i totalslagning. Det är inte jättemånga gånger det har slagits högre än så i seriesammanhang.

Segern innebär att Clan fortsatt jagar Kaskad som tvåa i tabellen. 3 poäng upp, men med en match mer spelad.
Clan hade två spelare som smällde in över 1000 poäng i matchen. Allra bäst blev Robin Ilhammar med fina 1013. Robin skickade även in 300 i matchens andra serie. Både 1000-slagning och 300-serie i samma match, det är en fin bowlingdag det. Lagkamrat Kevin Lindbladh fick stå ut med att stå lite i skuggan trots sina 1003. I Ludvika fick både Mattias Hellbergh och Andreas Grönstrand ihop 966.
 

Christian Holmén   19 februari 2023 19:01