Tre viktiga bortapoäng till AIK BK D

Den sista elitseriehelgen för i år är kommen och för i synnerhet ett lag skulle den bli en kanonavslutning på året.

Damernas sista elitseriehelg för i år inleddes i Strike & Co i Örebro där gästande AIK BK D besökte BK Merci. Hemmalaget startade matchen starkast och hade ett visst grepp med ledningen 7-3 vid halvtid trots någorlunda jämna siffror kägelpoängmässigt. Med halva matchen kvar att spela lyfte sig AIK markant från den tredje serien, vilket resulterade i att de slog till med 4-1, och plötsligt var de nästintill ikapp. Med vittring på poäng höll de samma standard som föregående serie, men här lyckades hemmalaget leverera betydligt högre siffror än tidigare och matchen slutade, efter 3-2 i sista serien till AIK, oavgjort.

Högst slagningar i matchen stod BK Mercis Linda Larsson och Janina Lindberg för, med 849 respektive 847 poäng. I AIK var det Nathalie Asklund som, med hennes 807, toppade poänglistan.

Med en poäng i bagaget fortsatte sedan AIK BK D till hallen i Brännkyrka där de mötte Hammarby IF BF för vad som skulle komma att bli ytterligare en jämn drabbning. I denna match skulle dock jämnheten prägla matchen fram till sista serien, inför vilken ställningen var 8-7 till Hammarby. AIK fann sig således i ett identiskt läge med den situation de ställdes inför i tidigare match men denna gång lyckades de knipa hem en extra poäng och med 4-1 vann de alltså med 11-9.

– Vi gav oss aldrig och gjorde en fantastisk laginsats i båda matcherna. Det är hundra procent det som gör att vi idag lyckas ta tre av fyra poäng, även om det såklart hade varit en dröm att ta full pott, kommenterar Malin Gref angående dagens poängskörd.

Matchens högsta slagning innehade AIK-spelaren Lina Wallenbert med 806 poäng, följd av lagkamraten Annie Kahlbom på 793. I Hammarby var Frida Johansson bäst på 752 poäng.

– Målsättningen är absolut att hålla sig kvar utan att behöva kvala, svarar ovan nämnda Malin Gref på frågan om hur tankarna går kring lagets mål för den här säsongen. Dagens tre poäng kan med andra ord bli väldigt viktiga i slutänden.

Team X-Calibur BK fick påhälsning av BK Hallandia strax efter lunchtid – en match som skulle bli betydligt mer ensidig än de oerhört jämna bataljerna ovan. Efter två spelade serier ledde hemmalaget med överlägsna nio poäng mot bortalagets enda poäng, vilket ledde till att spelarna i X-Calibur inte direkt behövde vända ut och in på sig själva för att kunna säkra vinsten redan efter tre serier – något de också gjorde och inför den slutgiltiga serien stod det alltså 11-4.

En komfortabel vinst blev det på det stora hela och matchens slutresultat kom att bli 13-7 i hemmalagets favör. Matchbäst, spelandes för X-Calibur, blev Hanna Engberg med 896 poäng, relativt tätt följd av sin medspelare Ottilia Gunnarsson på 873. Sandra Granfeldt stod för Hallandias högsta slagning med 809 poäng.

Länk till tabell och matchfakta i damernas elitserie

Text: Amanda Seppälä Steén

Amanda Steén   09 december 2023 17:59