Tre spelade matcher i herrarnas allsvenska serier

Tre matcher spelades i herrarnas allsvenska serier under söndagen. I Nordallsvenskan var det Junsele BK som avslutade sin över 77 mil långa turné (enkel resa) med match i Kiruna. I Sydallsvenskan var det Marbodals BS som hade något kortare resa till Malmö för två matcher.

Nordallsvenskan

Junsele BK åkte efter två förluster i Luleå och Boden igår vidare mot Kiruna för att där avsluta sin bortasväng mot BK Fjällräven. Hemmalaget öppnade bäst och kunde ta hem 4-1 i första serien. I andra serien sjönk resultatet för båda lagen och det blev en jämn serie där lagen vann ett bord vardera ganska klart men sen vann Junsele vann ett bord med sju poäng och totalen med tre poäng. Därmed var det kvitterat och stod 5-5 efter halva matchen.
Tredje serien fortsatte Junseles siffror att sjunka medan Fjällräven ökade på lite och vann återigen med 4-1 och hade övertag inför sista serien med 9-6. Sista serien bjöd inte på så många höga slagningar och det var jämnt. Junsele vann serien men Fjällräven fick med sig det två poäng som krävdes för seger, varav ett med 3 käglors marginal när det blev 3-2 i sista. Matchen slutade 11-9 (5886-5679) och Junsele fick bege sig den dryga 77 mil långa resan hem utan några poäng i helgens tre matcher.
Matchbäst blev Fjällrävens Johan Lundqvist på 901 poäng följt av Janne Norrblom på 867 poäng. Högsta slagningen hos Junsele hade Urban Norman på 816 poäng.

- Vi har haft jätteroligt trots förlusterna meddelar John Åberg, Junsele BK från minibussen på väg hemåt. Sista matchen mot Fjällräven skulle vi haft minst en poäng i men vi tappar tyvärr spelet i slutet när det blir jämnt.
Nu ser vi fram mot ett antal hemmamatcher där vi förhoppningsvis ska kunna ta ett antal poäng, avslutar John från bussen som rullar vidare i vintermörkret från Lycksele på väg hem till Junsele.

Fjällräven ligger trea i tabellen på samma poäng som tvåan BK Flash men där Fjällräven har flest spelade matcher (11 st) medan Flash bara spelat sex matcher så tabellen haltar en del.

Länk till matcher och tabell i Nordallsvenskan

Sydallsvenskan

I Sydallsvenskan tog Marbodals BS en eftermiddagstur till Baltiska hallen i Malmö för två matcher. Första matchen spelades mot Kulladals BS F1 och här var det Marbodal som gick ut hårt från start och vann de båda första serierna med 1-4. Tredje serien lyckades Kulladal hålla liv i matchen genom att vinna två bord och totalen så det stod 5-10 inför sista och avgörande serien. Marbodal som hade haft en liten svacka i tredje serien avslutade matchen med sin och matchens bästa omgångssiffror. Det gav dem återigen 1-4 i banpoäng och seger i matchen som slutade 6-14 (6081-6375). Matchbäst blev Marbodals Joakim Wetterstrand på 874 poäng följt av Albin Wahlström på 860 poäng. Marbodals lagkonstallation Henrik Blomqvist/Tobias Kling lyckades ta full pott i banpoäng. Högsta slagningen hos Kulladal hade Mats Lunderquist på 790 poäng.

Bulltofta BK var Marbodals andra match i Baltiska och den såg ett tag ut att bli en repris av första matchen. Återigen öppnade Marbodal i ett rasande tempo när 1705 följdes upp med 1808 och banpoängen slutade 1-4 i båda serierna till Marbodals fördel. Även här kom det ett tapp i tredje serien när siffrorna sjönk för Marbodal och Bulltofta kunde även de hänga sig kvar i matchen genom 3-2 och 5-10 inför sista och avgörande serien.
Sista serien var det Bulltofta som hade strajkfest och dundrade in 1846 och även om Marbodal höjt sig igen och fick ihop 1729 vad det Bulltofta som fick med sig alla banpoäng, även de jämna borden. Stark upphämtning av hemmalaget som fixade oavgjort 10-10 (6645-6810). Riktigt bra match där Bulltoftas Stefan Borglin blev matchbäst på 942 poäng följt av Oliwer Andersson på 919 poäng. Högsta slagningen hos Marbodal hade även denna match Joakim Wetterstrand nu på 14 poäng.

Marbodals fick med sig tre poäng hem i bagaget till Tidaholm och det innebär att de nu ligger tvåa i tabellen men med en match mer spelad än serieledande Forsheda BK och trean Pergamon BC F.

Länk till matcher och tabell i Sydallsvenskan

 

Foto: Glada trots förluster - Junsele BKs spelare på väg hem
Fotograf: John Åberg (saknas på bilden)

Karin Wiklund   19 november 2023 18:26