Tre fullspäckade elitseriedagar för IS Göta

Den nionde omgången i herrarnas Elitserie står för dörren till helgen. IS Göta har tre bortamatcher och spelar även en fjärde match på måndagskvällen när laget tar emot Team Pergamon i en match som förbundet direktsänder på sin Youtube-kanal.

– Det är verkligen tre viktiga dagar för oss, säger Amanda Andersson, tränare i Göta.

(Arkivbild: IS Göta)

IS Göta inleder på lördagen mot BK Tegnér Säffle för att på söndagen ta sig an både Ludvika BK och IKW/Köping BK. Göta är favoriter på papperet, men kommer bland annat att möta två lag som har med sig fina bortasegrar från den senaste omgången.

– Det är mycket betydelsefulla matcher för oss. Extra viktigt att vinna mot lag som kommer underifrån för att vi ska kunna hålla dem bakom oss, säger Amanda Andersson, tränare i Göta.

Göta står inför olika utmaningar att hantera och först ut på lördagen är mötet med nykomlingen BK Tegner Säffle. Tegnér har börjat växa in i elitseriekostymen allt mer och laget tog sin andra raka seger förra helgen genom en fin bortaseger mot Ludvika BK.

– Vi har inte spelat i Säfflehallen på länge så det är det lite ovisst hur vi ska tackla banorna. Vi vet inte riktigt vad vi har att vänta så de har helt klart en fördel av sin hemmaplan mot oss.

Därefter bär färden vidare till Dalarna för en tidig söndagsmatch mot Ludvika BK – ett Ludvika som är i stort behov av poäng efter hemmaförlusten mot Tegnér i den förra omgången.

– Ludvika är en hall som vi trivs bra att spela i. Vi har gjort mycket bra matcher där och slog även deras hallrekord för ett par säsonger sedan. Vi får dock inte ta något för givet i förhand, utan måste hålla oss till planen och göra en bra match igen.

Helgens tredje bortamatch mot IKW/Köping BK går i en hall som Helsingborgslaget inte rosat marknaden i tidigare. Köping tog sin tur en meriterande bortaseger i den senaste omgången när laget besegrade Stureby BK.

– Om det gått bra för oss i Ludvika tidigare har vi haft det svårt i Köping. Vi har analyserat de matcherna och försökt lära oss av våra misstag så förhoppningsvis har vi en bättre plan för att kunna vinna denna gång.

På måndagskvällen tar IS Göta emot Team Pergamon i en match som förbundet sänder direkt på sin Youtube-kanal. Klicka HÄR för att komma till sändningen. 

– Vi har spelat en liknande match förra säsongen och då kände vi att det blev lite för mycket fokus på allt runt omkring. Vi fick lov att flytta från våra vanliga hemmabanor till andra banor i hallen, men nu har vi haft mer extraträningar på den halva vi ska spela på och vi känner oss bättre förberedda denna gång så det ska bli kul, förklarar Amanda Andersson.

Amanda är också medveten om den tuffa uppgift som väntar när de regerande svenska mästarna kommer på besök med ett lag som övertygat stort även denna säsong.

– Det kommer att bli mycket tufft, men vi måste våga tro på att vi kan vinna, annars går det aldrig. Så i den matchen handlar det mycket om den mentala biten för oss.

Team Pergamon möter redan i helgen BKF Falkenberg och BK Full House på bortaplan. De regerande mästarna har imponerat stort hittills. Just Full House och Falkenberg möttes förra omgången i Ängelholm och då visade hemmalaget Full House att de är riktigt starka i sin hemmahall. Full House vann det mötet med klara 16-4 och befäste sin plats ovanför slutspelsstrecket och är fortfarande obesegrade på hemmaplan denna säsong.

– Säsongen har börjat riktigt bra och det har rullat på lite över förväntan hittills, men i helgen väntar tuffast möjliga motstånd, så det blir en riktig värdemätare, säger Kim Andersson i Full House.

Det bjuds även på toppmatcher när Team Alingsås ger sig ut på sin bortasväng. Alingsås möter både Team Clan och BK Kaskad och viktiga poäng står på spel för alla tre lagen i kampen om slutspelsplatserna.

Kulladals BS beger sig till Stockholm för match mot Stureby BK innan Malmölaget styr kosan mot Köping och mötet med IKW/Köping BK. Inför helgen ligger de tre lagen Kulladal, Stureby och Köping nästan på rad efter varandra i tabellen och det skiljer endast två poäng emellan lagen.

Elitserien herrar omgång 9 - 25-27/11

Lördag 25/11
10.00             Team Clan Nässjö BK - Team Alingsås BC
10.00             BKF Falkenberg - Team Pergamon BC
14.40             BK Full House - Team Pergamon BC
15.00             Stureby BK – Kulladals BS
16.00             BK Kaskad - Team Alingsås BC

Söndag 26/11
10.00             Ludvika BK - IS Göta
10.00             IKW/Köping BK - Kulladals BS
15.00             IKW/Köping BK - IS Göta

Måndag 27/11
19.00             IS Göta - Team Pergamon BC se matchen live här. 

Text: Jonas Brändström

24 november 2023 12:33