Toppmöten och sammandrag i helgens Elitseriematcher

I helgen spelas omgång 15 i damernas och herrarnas Elitserier. För herrarna är det flera toppmöten. BK Kaskad har tre bortamatcher mot bland annat Team Alingsås och Team Pergamon. I damernas Elitserie är det sammandrag i Kalmar och Nässjö och för Hammarby IF BF är helgen mycket viktig då tre matcher väntar.

Det bjuds på flera riktiga toppmatcher i herrarnas Elitserie. Alla fyra lag på slutspelsplats ställs mot varandra. Team Alingsås BC tar emot både tabelltvåan Team Clan BK och serieledande BK Kaskad och Team Pergamon BC får också besök av BK Kaskad. Ett Kaskad som bara förra helgen besegrade det regerande mästarlaget Pergamon på hemmaplan.

– Det ska bli intressant att se vad vi kan göra i vår hemmaborg. Vi vill naturligtvis ha revansch, men vi måste också vara ödmjuka. Kaskad har varit bra flera år och i år är de bättre än någonsin så de är mycket starka, säger Niklas Dahlberg, coach i Pergamon.

Team Pergamon åkte på dubbla förluster på bortaplan i den senaste omgången vilket inte hör till vanligheterna. Partillelaget förlorade förutom mot Kaskad, även mot Stureby BK. Niklas Dahlberg, coach i Pergamon, var inte med vid matcherna förra helgen och har lite delvis analyserat vad som inte fungerade.

– Visst hade vi viktiga spelare borta, men vi borde kunna få ihop ett tillräckligt starkt lag ändå. Nu hade vi mer missar än vanligt, men sedan måste man berömma både Stureby och särskilt Kaskad som gör mycket starka insatser, förklarar Niklas Dahlberg.

Team Pergamon saknade förra helgen några av sina största namn som Jesper Svensson, Kim Bolleby och Osku Palermaa, men Martin Larsen hann hem från USA och var med.

– Det är fortfarande osäkert vilket lag vi kommer att ha på banorna. Mycket beror på händelseutvecklingen i USA och det slutliga laget tas inte ut förrän fredag lunch tidigast.

Serieledande och hittills obesegrade Kaskad har tre bortamatcher och möter förutom Pergamon och BK Joker på söndagen även på lördagen Team Alingsås. Stureby BK ska till Köping på lördagen för möte med IKW/Köping BK och åker sedan till Dalarna för match mot Ludvika BK.

BK Joker har också tre matcher denna helg. Före hemmamötet på söndagen mot BK Kaskad spelar Joker även borta på lördagen mot både IS Göta och Kulladals BS. För tabellfyran Team Alingsås är det en lika viktig som tuff helg då laget möter både BK Kaskad och Team Clan på hemmaplan. Herrarnas omgång 15 avslutas först på på torsdag nästa vecka när Team Pergamon tar emot Team Clan.

I damernas Elitserie är det sammandrag där viktiga poäng står på spel för många lag. Mest på spel står det för Hammarby IF som har hela tre bortamatcher i helgen.

– Vår målsättning är att klara gratisplatsen för att inte behöva kvala, men slutspelsmöjligheten finns också där så vi ska göra vårt bästa och försöka vinna några matcher till och den helgen är viktig, förklarar Susanne Olsson i Hammarby IF.

I Nässjö drabbar hemmalaget BK Högland, Hammarby IF BF och BK Hallandia samman.  Hammarby inleder med att möta hemmalaget BK Högland. En tuff uppgift mot hemmastarka tabelltvåan från Nässjö.

– Högland är ett topplag som vi inte räknar med att vinna mot men de har också haft lite olika siffror under säsongen. Nu på hemmaplan är de dock riktigt svåra att möta, de kan sina banor bra så på den detaljnivån får vi mer försöka se vad de gör och göra det minst lika bra.

Senare på lördagen möter Hammarby också BK Hallandia i en riktig sexpoängsmatch och på söndag avslutar Hammarby sin långhelg med att i en fristående match möta hemmalaget BK Cahoot i Kalmar bowlinghall.

– Det är två mycket viktiga matcher för oss och två matcher vi bör ha kapacitet att vinna, säger Susanne Olsson.

BK Högland möter förutom Hammarby även BK Hallandia i sammandraget i Kalmar. Ett intressant möte är också streckmötet mellan BK Merci och Team X-Calibur som möts på neutral plan i Götene bowlinghall. 

Kalmar bowlinghall och hemmalaget BK Cahoot får på lördagen besök av B-K Eva, Stockholm och Spader Dam. Både B-K Eva, Stockholm och BK Cahoot har båda den angenäma uppgiften att försöka ta poäng av de suveräna serieledarna Spader Dam. Eva och Cahott möter även varandra där Evorna jagar poäng för att behålla sin slutspelsplats. Cahoot måste i sin tur vinna matcher hemma för att inte bli för mycket avsågade i botten av tabellen så det kommer vara ett taggat hemmalag i Kalmar.

 

Elitserierna omgång 15 - 25-26 februari

Herrar
Lördag 25/2
10.00  IS Göta - BK Joker
11.40  Team Alingsås BC - Team Clan BK
13.00  IKW/Köping BK - Stureby BK
14.40  Team Alingsås BC - BK Kaskad
15.20  Kulladals BS - BK Joker

Söndag 26/2
10.00  Team Pergamon BC - BK Kaskad
11.00  Ludvika BK - Stureby BK
15.00  BK Joker - BK Kaskad

Damer
Lördag 25/2
10.00  BK Högland - Hammarby IF BF
10.00  BK Cahoot - B-K Eva, Stockholm
12.00  BK Merci - Team X-Calibur BK
12.20  B-K Eva, Stockholm - Spader Dam
14.40  BK Högland - BK Hallandia
14.40  BK Cahoot - Spader Dam

Söndag 26/2
12.00  BK Cahoot - Hammarby IF BF

Länk till matcher och tabell Elitserien herrar

Länk till matcher och tabell damernas Elitserie

 

Jonas Brändström   23 februari 2023 22:55