Topplagen vann i Nordallsvenskan

De båda topplagen Bodens BS och BK Flash vann lördagens två matcher i herrarnas Nordallsvenska.

Serieledande Bodens BS hade inga större problem med att besegra gästande Umeå IK på lördagen. Boden var minst två nummer större och släppte bara ifrån sig två banpoäng. Matchen var avgjord redan efter tre spelade serier då hemmalaget hade tagit en ointaglig ledning med 13-2.

I den sista serien sopade Boden rent och kunde vinna med förkrossande 18-2. Ludwig Ingerskog toppade individuellt i hemmalaget med 920 och Boden hade hela fem spelare med högre resultat än gästernas bäste som var Håkan Persson med prick 800.

Även tabelltvåan BK Flash gjorde processen kort med gästande Piteå BK. Flash gick ifrån direkt och avgjorde matchen redan efter den tredje serien med ledning 10-4 efter att ett bort slutat oavgjort i den tredje serien. Matchen slutade 14-5 till hemmalaget.

I hemmalaget hade två spelare över 800 och det var Mattias Jonsson, 829, och Magnus Melander, 819. I Piteå var Filip Axheim bäst med 812.

Kampen om den tredje slutspelsplatsen till Elitseriekvalet efter Boden och Flash går alltså vidare mellan Umeå IK och Prana BK där Umeålaget har fördelen med en poäng mer inspelad och en match med kvar att spela.

I morgon söndag avgörs de två av de återstående matcherna i denna näst sista omgång i Nordallsvenskan då Domsjö IF BK tar emot Piteå BK och BK Fjällräven möter Umeå IK BF på hemmabanorna i Kiruna. På torsdagen den 13 april spelas den sista matchen i omgången då BK Prana tar emot Piteå BK.

Länk till matcher och tabell Nordallsvenskan

Jonas Brändström   01 april 2023 21:38