Topplagen tog klara segrar i damernas Elitserie

Topplagen Spader Dam och BK Högland tog klara segrar i damernas Elitserie på lördagen. Även Hammarby IF BF tog en övertygande hemmaseger mot gästande nykomlingarna BK Cahoot.

Serieledande BK Högland gjorde processen kort med hemmalaget och tabelltrean BK Merci i Örebro. Nässjödamerna vann bortamötet med övertygande 15-5 efter att ha avgjort matchen redan efter tre spelade serier med ledning 12-3.

Kägelmässigt var dock matchen jämnare än vad slutsiffrorna visar. Merci hade 6219 mot gästernas 6458 i totalslagning, men det var Högland som var starkast att vinna de jämna banparen. 

Individuellt var Höglands Lisa Lindell bäst med fina 919 vilket även gav fyra vunna banpoäng i par med Åsa Storme, 845. I hemmalaget toppade Janina Lindberg med 900. 

Högland har nu tio segrar och en förlust och toppar tabellen med två poäng men med en match mer spelad än tvåan Spader Dam som har nio segrar och en förlust.

Helsingborgslaget Spader Dam mötte i sin tur på lördagen nykomlingarna BK Hallandia på hemmaplan och gjorde inget misstag. Matchen slutade med en klar hemmaseger, 17-3 till serietvåan Spader Dam, som strajkade ihop utmärkta 6851 totalt mot gästernas 5938. 

Matchbäst var Jenny Wegner med 939 före Sandra Andersson och Filippa Persson som båda fick ihop 884. Noterbart var hemmalagets jämnhet och höga botten där sju spelare var över 800. Hallandia hade en spelare över 800 och det var Sandra Granfeldt med 854. 

Hammarby IF BF vann klart på hemmaplan mot BK Cahoot. Det var en match där strajkföljderna lyste med sin frånvaro. Hemmalaget vann med hela 17-3 och det var först i den sista serien som laget klättrade över 1500 totalt i en serie med en avslutning på 1507. Gästande Cahoot fick i sin tur ihop totalt 5249 och kalmardamerna får ladda om inför mötet med B-K Eva, Stockholm, på söndag. 

Matchbäst var Hammarbys Giggie Bengtsson med 779 före Sussanne Olsson, 762. I Cahoot toppade Malin Skoglund med 714. 

I morgon söndag tar B-K Eva, Stockholm, emot BK Cahoot, och i Partille bjuds det på ett spännande möte mellan förra årets silvermedaljörer Team X-Calibur i stort behov av poäng och serieledande BK Högland.

(Arkivbild: Sandra Andersson, Spader Dam.)

Länk till matcher och tabell damernas Elitserie

Linus Wirén   03 december 2022 21:58