Topplag segrade i Nordallsvenskan

Det spelades bara två matcher i Nordallsvenskan under lördagen och det var de båda topplagen BK Flash och BK Prana som gick segrande ur sina respektive matcher.

Junsele BK som spelade hemma mot topplaget BK Flash från Härnösand hade inte mycket att säga till om i första serien som slutade 1-4 till Flash. Andra serien slutade 2-3 och tråkigt underläge för hemmalaget med 3-7 efter halva matchen. Junsele som ökade sin kägelpoäng för varje serie fick se matchen avgjord i tredje när Flash tog hem även den med 1-4 och 4-11 inför sista och avgörande. Fjärde serien blev hemmalagets bästa omgång och de fick chansen att snygga till resultatet när de vann sista omgången med 4-1.
Matchen slutade 8-12 (5772-6113) och vinst till BK Flash som är med och slåss om seriesegern mot serieledande Bodens BS då Flash har tre matcher mindre spelade.
Matchbäst blev Tobias Sagvold på 892 poäng, följt av Lars Backlund på 866 poäng i Flash, dessa herrar tog även full pott i banpoäng tillsammans.
- Det var en skön seger att få med oss, det är inte alltid lättaste att spela 4-banors matcher. Det vi lyckades bra med var att få en bra laguppställning där vi nyttjade våra spelares styrkor. Sedan lyckas vi täcka rutor och ha några lite högre högstanivå än Junsele hade för dagen, sammanfattar Tobias dagens match.
Högsta slagningen hos hemmalaget Junsele hade Jessica Ström på 786 poäng.

I Skellefteå tog hemmalaget BK Prana emot Örnsköldsvikslaget Domsjö IF BK. Det blev gästande Domsjö som plockade hem fyra banpoäng mot ett trots att hemmalagets Peter Forsgren öppnade med 278. Andra serien ökade Peter till 279 poäng och hela laget ökade rejält medan resultatet för Domsjö tvärdök. Full pott till Prana som därmed tog över ledningen med 6-4. Det svängde en hel del i matchen och tredje serien blev mer jämn mellan lagen där de vann två bord vardera och Domsjö fick med sig totalen. Det innebar 8-7 inför sista och avgörande serien som kägelmässigt blev matchens jämnaste men det handlar om att plocka banpoäng och det var hemmalaget Prana som fick med sig 4-1 på de jämna borden. Vinst till BK Prana med 12-8 (6339-6119). Det blev Pranas Peter Forsgren som efter sin inledning blev matchbäst på fina 1014 poäng! Han tog även full pott i banpoäng med lagkompisen Alex Möller. Högsta slagningen hos Domsjö hade Viktor Söderlund på 869 poäng.

- Precis som flera gånger tidigare var vi trögstartade och låg under efter första serien, säger Alex Möller om starten och fortsätter
- I serie två hade vi några spelare som visade upp riktigt fint spel, samtidigt som Domsjö fick problem, gav oss ett bra läge efter halva matchen. Vi lyckades vara bättre i sista rutorna på de jämna borden. Det i kombination med ett fantastiskt spel av Peter gjorde att vi vann idag, sammanfattar Alex dagens match.

Länk till tabell och resultat i Nordallsvenskan

Karin Wiklund   17 februari 2024 23:07