Tippade topplagen för starka för nykomlingen Tegnér

Både Team Alingsås och Team Pergamon vann på lördagen mot gästande nykomlingen BK Tegnér Säffle. Om Pergamon tog en klar seger, där Jesper Svensson passade på att slå ytterligare en 300-serie, var det betydligt tuffare i Alingsås.

– Vi tog verkligen sista hamnstrået och lyckade vända och vinna, säger en nöjd James Blomgren, bäst individuellt i Alingsås denna lördag.

BK Tegnér Säffle gav Team Alingsås en riktigt tuff match när den ena av två uppskjutna matcher i herrarnas Elitserie skulle avgöras på lördagen. Nykomlingen fick en riktigt bra start och närmast chockade hemmalaget. Alingsås James Blomgren fick också rätt i sin analys före matchen om motståndet.

– Om Tegnér får en bra start blir det tufft och det blev det också. Vi gör ända en bra match och att det då skulle avgöras först i sista rutan, oavsett vilket motstånd vi möter, trodde jag inte, säger James Blomgren.

Tegnér inledde med hela 1914 i totalen mot hemmalagets 1802 och tog hem den första serien blankt med 5-0. I den andra rundan fick dock Tegnérspelarna en del svårigheter med att ställa om efter banbytet och mattades betänkligt. Hemmalaget ångade däremot på och gick bara ner sig en enda kägla från den första serien medan Tegnér tappade över 300 poäng.

Det gav 4-1 i serien till Alingsås och 4-6 totalt. Men Tegnér gav sig inte utan tog kommandot även i den tredje serien och vann den med 3-2. Inför avslutningen var gästerna i ledning med ganska klara 9-6, men det var mycket nära att det blivit ett ännu större övertag för Tegnér.

– Det var verkligen viktigt att vår Emanuel Jonsson vände på ett bord med en dubbel i den sista rutan i den tredje serien. Det var stor skillnad att vi fick 6-9 istället för 5-10 mot oss inför den sista serien för då kände vi att vi faktiskt kunde vända matchen, fortsätter James.

Alingsås startar den sista serien riktigt starkt och lyckades ta alla fyra bord trots att några länge stod och vägde. Hemmalaget presterade sin bästa bowling för dagen och dammade in hela 1921 poäng, tog hem serien med 5-0 och matchen totalt med 11-9.

– Vi tog verkligen sista halmstrået vi fick tag i och lyckades vända. Grabbarna gjorde det mycket imponerande i den sista serien.

I hemmalaget storspelade James Blomgren med fina1051. Hos gästernas gjorde unge Kevin Elg är övertygande Elitseriedebut och strajkade ihop utmärkta 957 poäng. Med det var Kevin även bäst individuellt i sitt Tegnér.

I Tegnérs andra lördagsmatch, borta mot svenska mästarna Team Pergamon, fick laget en mindre bra start. Hemmalaget inledde riktigt bra direkt och drog ifrån till 10-0 efter två serier. Matchen var avgjord redan efter den tredje serien och matchen slutade med en klar hemmaseger med 16-4.

I Pergamon dammande Jesper Svensson in hela 1089 och han passade även på att slå en 300-serie i den tredje serien. Jesper vann även alla fyra banpoängen i par med Martin Larsen, 922. I Tegnér toppade Kristian Persson med 868.

Noterbart var att båda vinnarlagen Team Alingsås och Team Pergamon strajkade ihop över 7300 poäng i i totalslagning så det finns helt klart möjligheter så högt även på årets nya Elitserie-oljeprofiler.

Länk till matcher och tabell herrarnas Elitserie

Jonas Brändström   07 oktober 2023 21:22