Tegnér tog säsongens första seger i elitserien

Nykomlingen BK Tegnér Säffle var ännu poänglösa inför helgens omgång. Men mot gästande Stureby BK på söndagen spräckte Tegnér sin poängnolla.

– Det är jäkla skönt med en första seger och det fyller oss också med positiv energi inför fortsättningen, säger en glad Daniel Nordström Green i Tegnér.

BK Tegnér Säffle var senast i den högsta ligan säsongen 2017-2018 och då skrapade laget ihop 17 poäng, men åkte ut i kvalspelet. Efter sex spelade matcher inför söndagens hemmamöte med Stureby BK hade Tegnér inte lyckats ta en enda poäng, men på söndagen kom två på en gång och det på ett övertygande sätt. 

Hittills har Tegnér haft svårt att få till spelet och då särskilt på hemmabanorna. Laget valde nu att byta hemmaprofil från 42 fot till 40 fot inför mötet med Stureby, vilket skulle visa sig bli en fullträff.

– Vi spelade mycket bra borta mot Team Alingsås på 40-profilen, och även om vi förlorade kände vi att vi hade något på gång där. Så vi chansade att byta till 40 idag och det fungerade riktigt bra, förklarar en glad Daniel Nordström Green. 

Hemmalaget hittade in direkt och höll jämna steg med ett också starkt startande Stureby. Tegnér vann tre jämna bord men förlorade ett och fick även se totalen gå till gästerna knappt med endast tre käglor. Det gav en skör ledning med 3-2 efter den första serien men i den andra, där Tegnér tidigare dippat, ökade nu hemmalaget till fina 1838 mot gästernas 1702. Det gav hemmalaget full pott med vinst 5-0 i serien och totalt 8-2 efter halva matchen.

Tegnér avgjorde sedan mötet redan i den tredje serien då laget tog en ointaglig ledning med 12-3. Segersiffrorna blev 13-7 till Daniels stora glädje för han har stor respekt för motståndet på andra sidan.

– Stureby är ett mycket bra lag och att vi nu lyckades knäcka en så tuff nöt är ett bra kvitto på vad vi kan även om vi fortfarande är inställda på att vi kommer att få kämpa för varje poäng i varje match.

Idag var det främst Tegnérs jämnhet som fällde avgörandet då hemmalaget hade sina sju bäst spelare inom bara drygt 50 poängs marginal. Bäst var Pontus Svensson med 912 och sjunde spelare var Daniel Nordström Green själv med 858 vilket också räckte till alla fyra vunna banpoäng i par med Emil Svensson, 885.

I Stureby toppade Patrik Nilsson med 957 före Jerry Ekman Wogel med 920.

Serieledande och obesegrade Team Clan tog emot BK Full House och efter att ha knipit en pinne på bortaplan mot BK Kaskad på lördagen, nu var inställda på en ny tuff match i Nässjö.

Även om hemmalaget verkligen hade strajkfest i den första serien med hela 1994, vilket nog hade knäckt de flesta, hängde Ängelholmslaget bra med i matchen ändå till de sista spelrutorna. Inför avslutningen hade Clan ledningen med 9-6 men Full House gav sig aldrig och var inte långt ifrån att göra en mirakelvändning.

Efter att den sista rutan spelats i den sista serien visade det sig att Clan vunnit två bord, varav ett knappt. Hemmalaget lyckades även ta hem bonuspoängen med endast sjutton käglors marginal, 1692 mot 1675, vilket gav 3-2 i slutserien och segern med 12-8 till Clan.

I hemmalaget var Robin Ilhammar bäst individuellt med 963 medan Raymond Teece toppade i Full House med 980.

Den sjunde omgången spelas klart först den 16 november när Team Pergamon tar emot Team Alingsås i ett riktigt toppmöte. För övrigt väntar nu ett uppehåll i seriespelet till den 18-19 november.

Länk till matcher och tabell herrarnas elitserie

Jonas Brändström   29 oktober 2023 16:00