Team X-Calibur vann sista omgångens toppmöte

I damernas elitserie befäste Team X-Calibur sin slutliga andraplats i tabellen. I den sista omgången blev det en klar seger i toppmötet mot gästande BK Högland.

– Vi gjorde en jättebra prestation idag och vi ser fram emot slutspelet, säger Hanna Engberg i X-Calibur.

Det spelades endast två matcher på lördagen i damernas elitserie. Spader Dam spelade klart redan i den näst sista omgången och blev då klara seriesegrare efter seger i seriefinalen mot Team X-Calibur. I den sista omgången visade nu Team X-Calibur upp ett mycket starkt spel när de på hemmaplan besegrade tabelltrean BK Högland med klara 15-5.

– Det var en bra match av oss och det är alltid bra att möta bra motstånd inför slutspelet. I matchen var många bord länge jämna men vi var starka i slutrutorna och det känns riktigt bra inför slutspelet, förklarar Hanna Engberg i X-Calibur.

Med nitton segrar och endast tre förluster befäste X-Calibur sin andraplats i tabellen. I summeringen skiljde endast en seger upp till seriesegrarna Spader Dam.

– Vi är nöjda med säsongen hittills. Nu är vi klara med grundserien och vi få sätta upp nya mål till slutspelet och det kommer bli mycket spännande att se hur det kommer att gå, säger Hanna Engberg vidare.

X-Caliburs japanska Misaki Mukotani spelade riktigt bra och var med sina 936 klart bäst individuellt i matchen. Hanna var tvåa i hemmalaget med 845 och tillsammans med Victoria Johansson, 803, vann paret alla sina fyra banpoäng. I Högland toppade Emma Mewén med 836.

Även B-K Eva, Stockholm, som är det fjärde laget till vårens SM-slutspel, visade upp fin form på lördagen. Eva avslutande grundserien genom att vinna mot gästande BK Hallandia med klara 16-4. Stockholmsdamerna var på riktigt fint spelhumör och strajkade ihop utmärkta 6836 i totalslagning. Hemmalagets Caroline Lagerlöf storspelade med hela 986 efter att ha inlett med 278 och avslutat med 279.

Rutinerade Lena Sulkanen, 846, i par med Evelina Andersin, 787, tog även hem alla fyra banpoäng. I Hallandia, som måste kvala för att hålla sig kvar i serien, var Linnéa Andersson bäst med 845.

I morgon söndag spelas säsongens allra sista grundseriematch i damernas elitserie när AIK BK tar emot BK Hallandia.

Länk till matcher och tabell damernas elitserie

Jonas Brändström   13 april 2024 17:33