Team X-Calibur till SM-final

Team X-Calibur är klara för SM-final efter seger i andra matchen mot BK Högland med 11-4. Semifinalen mellan Team Clan och Team Pergamon slutade oavgjort och en avgörande match väntar ikväll.

Team X-Calibur öppnade starkt och vann med 5-0 i första serien. I andra serien höjde sig Högland och vann 3-2 men i den tredje övertygade X-Calibur och tog hem den med 4-1 och matchen var avgjord.
– Det känns underbart. Vi gör en riktigt bra laginsats, har stärkt varandra i med och motgång och spärrat bra, säger Joline Persson Planefors. 
Hur ska det bli att möta Spader Dam i final?
– De har spelat ännu bättre än oss och vi vet att det kommer bli jättetufft men vi har tagit oss till final och där kan allt hända.

På herrsidan slutade den andra semifinalen mellan Team Clan och Team Pergamon oavgjort. Nässjölaget vann de tre första serierna med 3-2. I den fjärde serien hade Team Pergamon övertaget där de vann med 4-1. Det betydde oavgjort och det blir en tredje avgörande match ikväll kl 19.00.
– Vi gör det väldigt bra i de tre första serierna. Vi jobbar väldigt bra i sidled och stöttar varandra hela tiden. Otroligt kul att det blir en tredje avgörande match, säger William Berggren.
Vad krävs i kvällens match?
– Vi behöver spela otroligt bra. Det gäller att vi tror på det vi gör och inte fegar.

Linus Wirén   21 maj 2022 19:07