Team Pergamon F vann med 20-0

Serieledande Team Pergamon BC F vann med ovanliga 20-0 i Sydallsvenskan på söndagen. Motståndare var BK Thule som bara timmar före hade pressat IK Sterling.
I Nordallsvenskan ångar Bodens BS på efter en klar seger mot BK Fjällräven.

Det var toppen mot botten som möttes i Sydallsvenskan på söndagen när serieledande Team Pergamon BF F tog emot BK Thule på hemmaplan i Partille. Även om det mesta inför matchen talade för en klar hemmaseger är det mycket sällan som ett lag lyckas sopa helt rent. För Pergamons farmare gav inte bort något till gästerna utan vann matchen med 20-0.

Rutinerade Peter Ljung har varit med länge och var nionde spelare i hemmalaget och gick bakom som andracoach under dagens match.

– Jag har ett vagt minne av att jag varit med om att vinna med 20-0 tidigare och det var också med farmarlaget, men det är sannerligen inte vanligt att matcher slutar 20-0, förklarar Peter som dock påpekar att de var mycket nära att tappa en poäng i den sista seriens sista spelruta.

Robin Frisk, 931, och Andreas Kleinschnittger, 916, var bäst individuellt i hemmalaget. I Thule var Robin Svantesson Nagy klart i topp med 777.

BK Thule hade dessförinnan givit IK Sterling BK rejält motstånd i samma hall. Thule hängde med bra i de två första serierna trots att laget i kägelpoäng var en bra bit efter hemmalaget.

Sterling vann de båda första serierna med 3-2 och gick ifrån till 6-4 efter halva matchen. I den tredje var det gästerna som spelade snäppet bättre och tog hem serien med 3-2 och skapade spänning inför avslutningen då hemmalagets ledning bara var knappa 8-7.

I den sista serien visade dock Sterling upp betydligt bättre spel igen och passerade på nytt 1600-strecket vilket räckte till att vinna den sista serien med 4-1 och matchen totalt med 12-8.

Matchens stora lirare var Sterlings Fredrik Westerberg som slog 903 och var ensam över 900 och det var ett rejält hopp till tvåan i hemmalaget, Kasper Kjellberg, 817. I Thule toppade Theo Lindfors, 832, och Conny Johnsson, 831.

Det var toppen mot botten även i Nordallsvenskans enda match på söndagen. Serieledande Bodens BS vann klart mot gästande BK Fjällräven. Boden avgjorde matchen redan efter den tredje serien efter att ha skaffat sig en ointaglig ledning med 13-2 och vann tillslut med klara 17-3.

I hemmalaget toppade Ludwig Ingerskog individuellt med utmärkta 989. Även Emil Holmgren var över 900 med 935. Både Ludwig och Emil vann även alla fyra banpoäng i par med Axel Simonsson, 770, respektive Kim Lindström, 780. I Fjällräven var Kristoffer Svonni ensam över 800 med 842.

Länk till matcher och tabeller.

Linus Wirén   27 november 2022 19:33