Team Pergamon är svenska mästare

Team Pergamon är svenska mästare. De besegrar Kaskad i två raka finalmatcher och tar sitt 14:e SM-guld.
– Det är lättnad och glädje att vi vinner, säger Martin Larsen i Pergamon.

Team Pergamon vann den första finalmatchen mot Kaskad med övertygande 13-2 och hade avgjort efter tre serier. Den andra matchen blev jämnare. Första serien vann Pergamon med 3-2. Den andra tog Kaskad hem med samma siffror. Även serie 3 och 4 slutade 3-2 men båda i Pergamons favör. Det betydde att Partillelaget kunde guldjubla och lyfta SM-pokalen. Team Pergamon är mesta mästare på herrsidan och detta var deras 14:e SM-guld.

Poängbäst i första matchen var Martin Larsen med 761 och i andra matchen hade Oskuu Palermaa högst med 983 poäng.
– Det är lättnad och glädje att vi vinner. Alla kliver fram och vi har mycket kunskap i laget. Ju mer vi spelar på banorna desto bättre blir vi, säger Martin Larsen och får medhåll av lagkompisen Jesper Svensson.
– Vi har en bra bredd och våra yngre spelare som inte spelat slutspel tidigare gjorde det riktigt bra och var tungan på vågen i de avgörande lägena, säger Svensson och fortsätter:
– Hatten av till Kaskad som bjuder på supertufft motstånd och även Clan i semifinalen så det känns väldigt skönt att vi kan gå vinnande ur det.

Jesper Svensson uppskattade stämningen under slutspelshelgen.
– Väldigt kul att få uppleva slutspelskänslan igen. Alla fans från de olika lagen bjuder till och gör det till en fantastisk helg.

William Svensson i Kaskad menade att de var stolta över silvret.
– När man väl är i en final vill man självklart vinna men vi hade som mål att gå till slutspel och nu gör vi inte bara det utan tar även ett silver, vilket är jättebra. Pergamon är ett riktigt starkt gäng och steppade upp när det behövdes som mest.

SM-medaljörerna 2022, 8-manna herrar
1. Team Pergamon BC
2. BK Kaskad
3. Team Alingsås BC och Team Clan BK

Resultat

Fler bilder från slutspelet finns på vår Instagram och Facebook. 

Linus Wirén   22 maj 2022 19:47