Team Clan vann med 20-0 och klara för SM-slutspel

Team Clan Nässjö såg på lördagen till att med klar marginal spika sin SM-slutspelsplats.  Nässjölaget tog sina nödvändiga två poäng via seger med hela 20-0 mot Ludvika BK och blev därmed det tredje herrlaget klara för vårens SM-slutspel.

– Nu kan vi sitta på läktaren och titta på vilket det fjärde laget blir och det känns skönt, säger en nöjd Peter Hellström i Clan.

Förra helgen missade Team Clan Nässjö att bli definitivt klara för spel om SM-medaljerna i vår. Detta efter en ovanlig hemmaförlust mot Stureby BK som blev det första laget på närmare fem år att besegra Clan på deras hemmabanor i Nässjö.

– Efter den missen förra helgen, var vi därför extra taggade idag att verkligen greja det, förklarar Peter Hellström i Team Clan.

Att Clan var på en närmast hänsynslös poängjakt fick ett i botten närmast avsågat Ludvika BK bittert erfara. Clan gav inte bort något denna lördag och vann med det i den högsta ligan ovanliga slutresultatet 20-0.

– Det blev lite för stora siffror idag, men de kom inte upp i den standard de kan samtidigt som vi gick in som en skadad tiger för att inte släppa detta och då kan det bli så här, förklarar Peter Hellström.

Hemmalaget hade, trots att de saknade flera ordinarie toppspelare som Pontus Andersson, William Berggren och skadade Kevin Lindahl, hela sex spelare över 900. Nu var Linus Wedin i topp med 992 före Peter Hellström, 959. I Ludvika var Daniel Johansson bäst på 870.

I kampen om den fjärde och sista slutspelsplatsen är det fortsatt stenhårt då alla tre inblandade lag som spelade på lördagen vann sina hemmamatcher. BK Full House, BK Kaskad och Stureby BK tog samtliga två nya poäng var så dramatiken kvarstår.

Fjärdeplacerade BK Full House besegrade Kulladals BS med klara 17-3 i en match som var avgjord redan efter tre spelade serier. Johan de Neergaard var klart bäst i hemmalaget och i matchen med fina 955. I Kulladal toppade Johan Danielsson, 863.

BK Kaskad tog en minst lika säker storseger mot Ludvika BK. Mötet i Norrköping var avgjort redan efter tre serier och slutade 17-2 till hemmalaget. I en match som saknade 900-slagningar individuellt var nu Rasmus Samuelsson bäst i det vinnande hemmalaget med 889 och hos gästerna var Magnus Lindqvist ensam över 800 med 842.

Med segern klev Kaskad även förbi i helgen spellediga IS Göta och upp på en femte plats i tabellen på samma poäng som fyran Full House.

Stureby BK fick slita betydligt mer för sina två poäng då gästande nykomlingen BK Tegnér Säffle verkligen satte upp ett hårt motstånd. Det stod oavgjort 5-5 efter två spelade serier innan Stureby sopade rent i den tredje serien och ryckte till ledning 10-5.

Gästerna stretade emot väl även i avslutningen som de också vann med 3-2, men det räckte inte. Matchen slutade 12-8 till Stureby som hade en storspelade Marcus Tidbeck med utmärkta 1025. I Säfflelaget toppade Mattias Nilsson med 959.

BKF Falkenberg vann en tidig lördagsmatch mot Kulladals BS med 13-6.  Tillsammans med övriga resultat under lördagen var det en seger som med största sannolikhet innebär att Falkenberg slipper kvalspel för att hålla sig kvar i den högsta ligan.

BK Tegnér Säffle har en teoretisk chans att byta plats i tabellen med Hallandslaget men då krävs seger för Säfflelaget i söndagens svåra bortamatch mot IKW/Köping BK. Och även segrar i lagets alla kvarvarande matcher samtidigt som Falkenberg inte får ta några fler poäng.

Slutspelsjagande IKW/Köping BK är i sin tur på viktig poängjakt för hänga med de övriga lagen i slutspelskampen där samtliga gjorde sin plikt och vann på lördagen.

Länk till matcher och tabell herrarnas elitserie

 

Jonas Brändström   23 mars 2024 20:26