Team Alingsås upp på andra plats och slutspelsklara

Team Alingsås är nu definitivt klara för vårens SM-slutspel. Det efter att ha vunnit sin andra bortamatch i helgen efter seger på söndagen mot Ludvika BK med klara 14-6.

– I helgen visade vi att vi är ett slutspelslag och att vi har där att göra. Sju segrar i rad när det verkligen har gällt, säger en mycket nöjd James Blomgren i Alingsås.

Team Alingsås kunde bli helt klara för SM-slutspel med två segrar på bortaplan denna helg. Något laget även lyckades med. Alingsås följde upp lördagssegern mot BK Tegnér Säffle med att vinna även mot Ludvika BK på söndagen och har därmed tagit sju raka segrar.

– Dagens match var en match på papperet som vi bara skulle vinna, men det ska göras också, säger en nöjd James Blomgren i Alingsås.

Det var lite botten mot toppen när Ludvika BK tog emot Team Alingsås. Men hemmalaget, som kämpar för att undvika sistaplatsen, hängde på slutspelsjagande Alingsås riktigt bra under de två första serierna. Alingsås vann den första serien med 3-2 efter att ha vunnit totalen med drygt 30 käglor. Gästerna tog hem även den andra serien med 3-2 efter att återigen ha lyckats vinna totalen knappt, denna gång med ynka fyra käglors marginal.

– Vi brukar ha det tufft i Ludvika och började inte så övertygande, men sedan lossade det mer i de två sista serierna och då lirade vi riktigt bra. Samtidigt gick luften ur dem en hel del mot slutet, förklarar James Blomgren.

I den tredje serien drog Alingsås ifrån efter serievinst med 4-1 och i den sista serien lade gästerna in ytterligare en växel och gav aldrig hemmalaget någon chans att hota om poäng. Matchen slutade med klara14-6 till Alingsås som därmed också är klara för vårens SM-spel trots att tre omgångar återstår. 

– Vi är nu jättetacksamma för att vi gjorde jobb den här helgen. Det känns "gött" att vi är klara även teoretiskt för slutspel och att vi till och kan fajtas om andraplatsen var verkligen inget jag trodde för sju matcher sedan, en glad säger James Blomgren som själv bidrog med 960 poäng till sitt lag under söndagen.

I Alingsås var dock Joakim West bäst med 980 och det gav även fyra vunna banpoäng i par med Lukas Fjällborg, 855. Hos hemmalaget kämpade Magnus Lindqvist sin vana trogen tappert och fick ihop 948.

För Ludvika BK krävs det nu mer eller mindre ett mirakel för att Dalalaget under de tre omgångar som återstår ska undvika sistaplatsen som innebär direktnedflyttning.

Stureby BK tog ett stort kliv närmare säker mark och en direktplats i den högsta ligan även nästa säsong. Stockholmslaget gjorde en riktig toppmatch på söndagen och besegrade hemmastarka serietvåan Team Clan på bortaplan.

Stureby spelade närmast bländande bowling i de två första serierna och slog 1952 och hela 2019. Sturebys Felix Möller inledde även med att slå 300 i den första serien. Storspelet innebar att Stureby ryckte ifrån till ledning 8-2 efter halva matchen mot ett hemmalag, som ändå inte spelade dåligt. 

Den tredje serien tog Clan hem med 3-2 och ledningen var därmed 10-5 till Stureby inför avslutningen. Den sista serien blev ändå en liten rysare då Stureby sjönk betänkligt poängmässigt och hemmalaget gjorde allt för att klara oavgjort i matchen. Rutinerade Dennis Eklund i par med Alex Joki lyckades dock ta hem sitt bord och greja den banpoäng Stureby behövde för att hålla undan till seger med 11-9.

I Stureby toppade Robin Noberg med utmärkta 1031 och i hemmalaget var Robin Ilhammar bäst med 991.

I den sena söndagsmatchen i Malmö mellan Kulladals BS och Team Pergamon var det serieledande gästerna som var minst två nummer större. Pergamon visade upp ett imponerande jämnt och bra spel och noterade över 1800 totalt i samtliga fyra serier och slog hela 7444 totalt. Partillelaget vann också alla fyra serier med 4-1 och slutresultatet blev därmed klara 16-4 till Pergamon.

Hos segrarna strajkade Adam Andersson ihop hela 1051 och Adam slog även 300 i den tredje serien. Noterbart var även att Jesper Svensson, som gick av efter tre serier med 734, och "reserven" Pontus Falkhäll noterade hela 1002 tillsammans. I hemmalaget toppade Rasmus Gjörderum med 930.

(Arkivbild: Joakim West var bäst individuellt i Alingsås när laget besegrade Ludvika BK och blev klara för SM-slutspel.)

Länk till matcher och tabell herrarnas elitserie

 

 

 

 

 

Jonas Brändström   17 mars 2024 20:15