Team Alingsås håller liv i slutkampen om andraplatsen

Det är en raffinerad slutkamp om andraplatsen i herrarnas elitserie. Team Alingsås gjorde vad de kunde i den sista omgången och avslutade med bortasegrar mot både Kulladals BS och IS Göta.

Team Clan Nässjö vann sin bortamatch mot Ludvika BK och kan återta andraplatsen om det blir seger även i söndagens bortamöte med BK Tegnér Säffle.

Kampen om andraplatsen efter redan klara seriesegrarna Team Pergamon lever även efter lördagens och grundseriens näst sista matchdag. Både andraplacerade Team Clan Nässjö och tredjeplacerade Team Alingsås gjorde inga misstag under lördagen.

Team Alingsås spelade båda sina avslutande matcher  och imponerade stort under sin tripp till Skåne. Facit blev dubbla segrar på bortaplan mot både Kulladals BS och IS Göta.

I Malmö var hemmalaget Kulladal med bra i den första och mycket jämna serien och tog ledningen med 3-2. Men därefter handlade det mesta om gästande Alingsås som vann alla de tre avslutande serierna med 4-1 vilket gav Alingsås en övertygande seger med klara 14-6.

I matchen mot Kulladal var Alingsås Mikael Roos ensam i matchen över 900 med 910. I Kulladal toppade Johan Danielsson med 866.

Mötet med IS Göta i Helsingborg blev nästan en kopia på matchen tidigare under dagen i Malmö. Återigen tog hemmalaget ledningen med 3-2 innan Alingsås vaknade tog hem den andra serien med 4-1. I den tredje blev det nu ”bara” 3-2 till Alingsås innan man avslutade med att vinna även den sista serien med 4-1.

Det gav Alingsås segern med totalt 13-7 i en match som inte bjöd på några strajkorgier utan där "pari" räckte långt. Alingsås hade ett mycket jämnt lag med hela sex spelare över 800 och med Robin Skans 858 som bäst. I hemmalaget toppade Robin Persson med 835.

Lördagens båda segrar innebar att Alingsås passerade Clan upp på andra plats i tabellen.  Om det är tillfälligt eller definitivt för denna säsong vet vi först på söndagen.

Team Clan Nässjö kunde utan större svårigheter vinna sin enda lördagsmatch då laget bortabesegrade Ludvika BK. Clan vann med hela 17-3 i en match som var avgjord redan efter tre spelade serier och där Clan passerade 7000 poäng totalt.

I Clan toppade Anton Ahlgren med 966 men han blev ändå slagen individuellt av hemmalagets Magnus Lindkvist som slog 1000 prick.

I morgon söndag avgörs allt och Clan kan då återta och befästa andraplatsen i sluttabellen på bättre poängskillnad om laget bortabesegrar BK Tegnér Säffle. Vinner eller kniper nykomlingarna Tegnér en poäng av Clan så slutar Alingsås tvåa i tabellen.

Förutom mötet mellan Tegnér och Clan tar även IKW/Köping BK emot klara seriesegrarna Team Pergamon på söndagen.

Länk till matcher och tabell herrarnas elitserie

 

Jonas Brändström   13 april 2024 19:26