Sydallsvenskans jämnaste match

Sydallsvenskans jämnaste match spelades i Mölndal mellan BF Solängen och Höganäs BC. Inte ofta både banpoäng och kägelpoängen slutar oavgjort! Endast en match till var jämn resterande av dagens matcher var allt annat än jämna och med ovanligt stora resultatskillnader.

BK Borgen spelade hemma i Trelleborg även denna lördag och för motståndet stod Kabaré BS. Två lag som är med och slåss om topp 4-placeringar. Inledningen blev jämn med 3-2 och tre jämna bord men Borgen plockade hem sista bordet stor och där även totalen. Resten av matchen var helt hos hemmalaget Borgen som avgjorde matchen efter tre serier via 4-1 och 3-2. Sista serien blev det full pott till Borgen och stark hemmavinst med 15-5 (6583-6250).
Matchbäst blev Borgens Lars Jönsson på 865 poäng och inte långt efter var Adam Svärd som hade högsta slagningen i Kabaré på 863 poäng. Kabaré fick lämna Trelleborg utan poäng, ladda om och åkta vidare till Falkenberg

BF Solängen som spelade hemma mot Höganäs BC i Mölndal kom redan i första serien i underläge med 1-4 efter att Höganäs öppnade med matchens högsta omgångssiffror. Andra serien sjönk resultatet en aning för båda lagen som plockade hem två bord vardera och totalen tog Höganäs som därmed hade ett övertag efter halva matchen med 3-7.
Tredje serien dalade siffrorna lite för Solängen samtidigt som de störtdök för Höganäs vilket gjorde att Solängen plockade ikapp banpoängen och höll liv i matchen via 4-1 och 7-8 inför sista och avgörande serien. Sista serien tog lagen två bord vardera men totalen gick Solängen som gjorde en stark upphämtning i en match som slutade oavgjort både i banpoäng och kägelpoäng 10-10 (6106-61016) – hur ofta händer det!
Bra spel av Solängens Alexsander Flodin som blev matchbäst på 948 poäng och tog full pott i banpoäng med lagkamraten Thobias Karlsson. Högsta slagningen hos Höganäs hade Anton Persson på 813 poäng.

- Väldigt skönt att få med oss en poäng till uppehållet nu! Säger en nöjd Alexsander Flodin, Solängen
Vi har lärt oss en del varje match som gått och nu lyckades vi hålla ihop spelet bra genom hela matchen, sammanfattar han dagens hemmamatch.

BK Joker hade inte mycket att sätta emot när Team Pergamon BC F kom på besök i Strike House, Göteborg. Pergamons farmare kopplade grepp om matchen i första serien med 1-4 och plockade sedan hem övriga tre serier med 2-3, 1-4 och 1-4. Tung hemmaförlust för BK Joker med 5-15 (6062-6399). Matchbäst blev Pergamons Benjamin Jonsson på 870 poäng och tog även full pott i banpoäng med lagkamraten Alexander Larsson. Hos hemmalaget Joker var det Kevin Karlsson som stod för högsta slagningen med 858 poäng.
Pergamon BC F som i tisdags spelade kvällsmatch mot Örgryte IS i Backa, Göteborg och då förlorade med 11-9 gick med dagens seger upp i toppen i Sydallsvenskans tabell.

Bulltofta BK som tog emot Forsheda BK i Baltiska, Malmö hade inte mycket att säga till om. Gästande Forsheda öppnade med en 1884-runda och tog hem 0-4 i banpoäng efter att första bordet slutat oavjgort. I andra serien blev det full pott 0-5 till Forsheda. Efter det verkade Forsheda slappna av lite, så pass att hemmalaget Bulltofta kunde få med sig några banpoäng i de återstående två serierna. Det blev en solklar bortaseger med resultatet 3-16 (6364-6854).
Storspel av Forsheda där Jimmy Andersson blev matchbäst på 952 poäng. Forshedas lagkonstalltioner Hans-Ingmar Jansson/Marcus Nyberg samt Simon Norrman/Jonas Lindahl lyckades båda ta full pott i banpoäng.
Hos hemmalaget Bulltofta var det Mikael Gottfries som hade högsta slagningen på 913 poäng.

BKF Falkenberg F som haft lite motigt i seriestarten visade inget av det när de tog emot Höganäs BC hemma. De öppnade med 1802 och 4-1 följde upp med 5-0 och avgjorde matchen i tredje via 4-1. Sista serien sjönk resultatnivån även hos Falkenberg men de fick med sig 4-1 i banpoäng och en övertygande hemmaseger med 17-3 (6826-6197). Bra spel av Falkenbergs Marcus Svensson som blev matchbäst på 971 poäng och tog full pott i banpoäng med lagkompisen Mattias Svensson. Högsta slagningen hos Höganäs hade Arnar Jonsson på 893 poäng.    

Lunds BK Mamba tog emot Kabaré BS hemma i Lund. Det verkade som Kabaré verkligen laddat om efter förmiddagens förlust i Trelleborg. Hemmalaget hamnade i underläge 2-8 efter strikekavalkad av Kabaré i andra serien. Efter tre serier var matchen avgjord med 11-4 och den slutade 5-15 (6106-6489). Matchbäst blev hemmalagets Christian Snapp på 888 poäng. Högsta slagningen hos Kabaré hade Bobby Hellman på 859 poäng. Kabarés lagkonstallation Adam Svärd/Jimmy Hellman plockade full pott i banpoäng.

I Tidaholm bjöds det på jämn och spännande match när Marbodals BS tog emot Team Clan BK F1. I första serien hade Clans (och matchens) yngsta spelare Hugo Caprin en uppvisning när han avslutade med 11 strike och landade på 290. Det blev två bord vardera och totalen till gästande Clan. Andra serien växlade Clan upp och gav 1-3 efter att andra bordet slutat oavgjort. Hemmalaget Marbodal spelade väldigt jämnt och när Clan tappade i tredje kunde Marbodal komma ikapp via 4-1 till 7-7 inför sista och avgörande serien. Marbodal hade högsta slagningen även i sista serien men det var Clan som fick med sig banpoängen på tre bord och vann därmed den jämna matchen med 9-10 (6631-6611). Matchbäst blev Clans Anton Persson på 942 poäng. Högsta slagningen hos Marbodal hade Makis Manthos på 907 poäng.

Kulladals BS F1 avslutade dagens Sydallsvenska med att ta emot Forsheda BK i Baltiska i Malmö. Forsheda som spelade sin andra bortamatch i Baltiska öppnade lite avvaktande och hemmalaget Kulladal kunde ta hem första jämna serien med 3-2. Redan i andra serien växlade Forsheda upp medan Kulladal tappade och matchen vändes för hemmalaget till underläge 3-7 efter 0-5. Tredje serien blev jämnare men Forsheda plockade hem banpoängen och matchen via 1-3 efter att fjärde bordet slutat oavgjort. Forsheda avslutade sin bortasväng med 1-4 och vann sin andra match i Baltiska med 5-14 (6096-6571) och tog därmed över serieledningen i Sydallsvenskan.
Matchbäst blev Forshedas Simon Norrman på 894 poäng. Högsta slagningen hos Kulladal hade Bengt Petersson på 876 poäng.

- Vi gjorde två väl genomförda och stabila matcher. Vi höll ihop bra som ett lag och detta ledde till att båda matcherna var över efter 3 serier, sammanfattar Forshedas Simon Norrman dagens matcher.

Länk till tabell och resultat i Sydallsvenskan

Toppfoto från matchen mellan Solängens BF och Höganäs BC i Mölndal

Glada serieledare i Forsheda BK

Karin Wiklund   28 oktober 2023 19:25