Superlördag för Team Alingsås

Team Alingsås hade en superlördag i herrarnas Elitserie med dubbla segrar i toppmöten. Först en klar seger mot Team Clan och sedan blev Alingsås först med att besegra serieledande BK Kaskad denna säsong.
– En riktigt fantastisk lördag helt enkelt, säger en mycket nöjd Joakim West i Alingsås.

Team Alingsås inledde säsongen lite tveksamt men har nu fått upp ångan på allvar. Idag tog sig Alingsås förbi Team Pergamon upp på en tredjeplats i tabellen, men med en match mer spelad, efter att ha vunnit två tuffa toppmöten på hemmaplan.

Alingsås inledde lördagen med att ta emot tabelltvåan Team Clan och det blev en relativt klar seger med 13-7. Hemmalaget hade ledningen från start och avslutade klart starkast i den sista serien, vinst med 4-1.

– Vi löste banorna bättre än dem, så enkelt var det, och det belönades vi med på slutet med en viktig seger, säger en nöjd Joakim West i Alingås.

Därefter var det dags för ett laddat möte med obesegrade serieledarna BK Kaskad. Och det blev en riktigt jämn match som svängde fram och tillbaka inledningsvis. Hemmalaget tog första serien med 4-1 och sen kontrade Kaskad med att vinna den andra serien med hela 5-0. Den tredje serien var Alingsås återigen klart starkast och skaffade sig en knapp ledning med 8-7 inför avslutningen som skulle bli en riktig rysare. Hemmalaget lyckades vinna tre bord och samtliga med liten marginal. Trots en klar förlust i totalen, 1704 mot 1789 i den sista serien, lyckades Alingsås knyta åt säcken och vinna med 11-9.

– Den här matchen är något vi sent ska glömma. Kaskad löste banorna klockrent. Vi spelade bra och gjorde även en bra serie i andra men de var snäppet bättre och det blev förlust med 0-5. Sedan tuggade vi på och lyckades vinna de jämna borden i den sista serien, där Sebbe (Sebastian Friberg) och Adam (Henström) avslutade med var sin trippel och lyckades stänga matchen till vår fördel vilket var oerhört starkt, fortsätter Joakim West.

Individuellt var James Blomgren Alingsås bäste i båda matcherna med 955 i mötet mot Clan och 985 mot Kaskad. Robin Skans, 948, i par med Joakim West, 947, vann alla fyra banpoäng i matchen mot Nässjölaget som hade Pontus Andersson i topp med 970.

Kaskads bäste denna lördag var Marcus Bernhard med 983.

IKW/Köping BK börjar växa i sin Elitseriekostym allt mer. På hemmaplan kom lagets sjätte seger efter vinst mot gästande Stureby BK som fortsätter sin trend att vinna stort och förlora de jämna matcherna.  Köping vann med 11-9 efter att ha lyckats hålla undan och vinna en mycket jämn avslutningsserie med 3-2.

Far (Tony) och son( Carl) Eklund i Köping lyckades vinna det jämnaste bordet när det skulle avgöras med 24 käglor och hemmalaget tog även hem den viktiga bonuspoängen via 1880 mot 1858 i den sista serien.

– Det var en riktig batalj, med två starka lag som har en liten formtopp just nu så vi visste att det skulle bli tufft och höga siffror, särskilt när vi båda har kompletta lag. Nu var totalen vråljämn i den sista serien och där lyckades vi stå emot och det var den som blev helt avgörande till slut, säger en glad Tony Eklund i Köping.

Individuellt toppade Köpings Robert Hedenström med utmärkta 1029 före Carl Eklund, 1009. Carl vann även alla fyra banpoäng ihop med pappa Tony som fick ihop 952. I Stureby var Jerry Ekman-Wogel bäst med 992.

IS Göta inledde seriespelet strålande men hade då fördelen av att spela flera hemmamatcher på rad. Efter det har det gått tyngre för Helsingsborgslaget, både borta och hemma, men idag kom en efterlängtad seger igen och det med klara 17-3 mot gästande jumbolaget BK Joker.

Götas Anders Andersson hade en härlig strajkdag och blev matchbäst med 1002. I Joker var Kevin Karlsson klart bäst med fina 960 men det räckte inte till en enda vunnen banpoäng. Kevin var för ensam och faktiskt den enda Joker-spelaren över 800 poäng individuellt.  

Kulladals BS gjorde som sina skånska kollegor några mil norrut och besegrade också BK Joker i Malmö. Kulladal gick ifrån till klara 8-2 efter halva matchen, men hade en liten dipp i den tredje serien som gästerna lyckades vinna med 3-2 och hålla liv i matchen in i den sista serien. Men där var hemmalaget klart starkast och sopade helt rent med 5-0 vilket gav en klar seger med 15-5.

I Kulladal toppade Mikkel Sørensen med 937 vilket också innebar fyra vunna banpoäng i par med Alexander Johansson, 922. I Joker var Arvid Thomsson bäst med 889.

I morgon söndag är det tidigt dags för ännu ett toppmöte då Team Pergamon tar emot BK Kaskad. Ska Pergamon ta tillbaka sin tredjeplats eller var dagens förlust för Kaskad en engångsföreteelse?

Kaskad möter senare på söndagen även BK Joker, medan Stureby BK får slicka såren efter dagens knappa förlust mot Köping och ladda om inför morgondagen viktiga bortamöte med Ludvika BK - ett möte där Stureby har revansch att fodra då Ludvika vann det senaste mötet i Stockholm.

Länk till matcher och tabell herrarnas Elitserie

Jonas Brändström   25 februari 2023 19:55