Stureby vill stoppa obesegerade Kaskad

Stureby BK tar på lördag emot obesegrade BK Kaskad i herrarnas Elitserie.
– Målet är självklart att vinna, säger en laddad Max Ornered, coach i Stureby.
IS Göta har hela tre bortamatcher i helgen med start redan ikväll fredag mot Team Pergamon.

Inget lag har lyckats att besegra BK Kaskad denna säsong i herranas Elitserie. Norrköpingslaget toppar tabellen med fyra poäng tillgodo till tvåan Team Clan. Nu är det Stureby BK:s tur att på hemmaplan på lördag försöka sätta stopp för norrköpingslagets förlustfria rad. Max Ornered, coach för Sturebylaget, är laddad inför mötet.

– Det är vår ambition, absolut, att vinna över dem. Vi har tränat bra i veckan och har en bra feeling laget då vi bland annat slog Joker borta förra helgen och var nära mot Clan så planen är helt enkelt att vara bättre än Kaskad på lördag, säger Max Ornered.

IS Göta har hela tre bortamatcher i helgen och startar redan ikväll fredag med kvällsmatch i Partille mot hemmalaget och regerande svenska mästarna Team Pergamon BC. 

– Vi har tre riktigt tuffa bortamatcher och börjar inte direkt med den enklaste, säger Karl Wahlgren och skrattar. 

– Men vi vet att vi kan spela bra och vi ska göra vårt bästa. Det är också tre mycket viktiga matcher för oss och vi behöver poäng för att hänga med i toppen. 

På lördag är frågan om Göta kan ta revansch för förra helgens förlust på hemmaplan mot Team Alingsås - helsingborgslagets första förlust denna säsong.

– Vi gjorde ingen bra match sist och vi har många spelare i laget som är rejält revanschsugna så vi ska göra vårt bästa, säger Karl Wahlgren. 

Team Alingsås har målsättningen klart för sig inför det viktiga toppmötet, att vinna även hemmamötet mot Göta och ta sig ovan slutspelsstrecket. Kanske till och med på lördagens motståndare Götas bekostnad.

– Göta har börjat starkt och det var gott för oss att vi lyckades bromsa ner dem förra helgen. Vi gjorde en bra match i Helsingborg och vi siktar på att göra en lika bra match igen och då ska det räcka. Det är viktigt att vi vinner matcher nu efter några dåliga matcher och lite onödiga förluster. Vi får inte missa slutspelståget och på lördag är det ett ypperligt läge för oss att stärka vår position, säger James Blomgren i Alingsås.

På söndag spelar Göta slutligen mot Kulladals BS i Malmö. Kulladal gjorde ett lyckat taktiskt drag i förra omgången mot gästande Team Alingsås då de bytte sin vanliga hemmaprofil mot den tuffare långoljeprofilen på 44 fot.

Till mötet mot Göta har malmölaget återgått till sin medellånga 39-fots oljeprofil.

BK Full House tar emot BKF Falkenberg i Ängelholms bowlinghall. En oviss match att tippa i förhand mellan två lag i mitten av tabellen som båda vill skapa mer avstånd till det nedre kvalstrecket. Falkenberg visade fin styrka på hemmaplan sist då laget spelade oavgjort mot regerande svenska mästarna Team Pergamon, men frågan är om falkenbergslaget kan visa upp lika starkt spel på bortaplan i Ängelholm?

BK Full House har varit starka på hemmaplan där tagit alla sina fem segrar hittills. Ska nykomlingarna fortsätta med sitt starka hemmaspel även mot Falkenberg eller kommer gästerna att få sista ordet?

BK Joker står inför en mycket tuff uppgift då laget ska till Nässjö för bortamatch mot tabelltvåan Team Clan. Något annat än en seger för Clan på sin hemmaplan vore en riktigt stor skräll, men vi har haft skrällar tidigare under säsongen så inget är omöjligt i Nässjö.

Ludvika BK tar emot IKW Köping i en mycket viktig match i tabellens nedre regioner. Man kan nästan kalla den en sexpoängsmatch och för hemmalaget Ludvika är pressen lite extra stor då laget bygger mycket på att vinna sina hemmamatcher. På bortaplan har laget haft det riktigt tufft, mycket på grund av svårigheter få med alla spelare på bortasvängarna.

I damernas Elitserie står fem matcher på programmet i helgen. Tre matcher spelas på lördagen där den tidigaste är Spader Dam som tar emot nykomlingarna BK Hallandia. Helsingborgsdamerna, som fick inkassera säsongens första förlust förra helgen i bortamötet mot BK Högland, är säkert mycket revanschsugna och kommer inte ge gästerna något gratis. 

BK Merci tar emot serieledande BK Högland som förra helgen visade sin styrka då laget satte stopp för Spaders Dams sju matcher långa segerrad. Högland är klara favoriter trots bortaplan med BK Merci har tidigare under säsongen visat upp riktigt fint spel på hemmabanorna även om det blev förlust senast hemma mot B-K Eva, Stockholm. 

I Brännkyrka är det senare på lördagen dags för ett mycket viktigt möte i seriens lägre regioner. Hammarby IF BF tar emot nykomlingarna BK Cahoot som med endast en seger tidigare under säsongen måste börja vinna igen för att inte sladda efter de andra lagen för mycket. För Hammarby är matchen mycket viktig för att inte dras ner under kvalstrecket och för att fortfarande ha kontakt med slutspelslagen.

På söndagen smäller det direkt klockan tio när Team X-Calibur tar emot serieledande BK Högland. Samma tid på söndagen startar även mötet mellan B-K Eva, Stockholm och BK Cahoot. 

(Foto: Markus Joki)

Elitserierna omg 10 - 2-4 december

Fredag 2/12
Herrar
17.30  Team Pergamon BC - IS Göta

Lördag 3/12
11.00  BK Full House - BKF Falkenberg
11.00  Team Alingsås BC - IS Göta
11.30  Team Clan BK - BK Joker
12.00  Ludvika BK - IKW/Köping BK
12.40  Stureby BK - BK Kaskad

Damer
11,00  Spader Dam - BK Hallandia
13.20  BK Merci - BK Högland
16.00  Hammarby IF BF - BK Cahoot

Söndag 4/12
Herrar
15.20  Kulladals BS - IS Göta

Damer
10.00  Team X-Calibur BK - BK Högland
10.00  B-K Eva, Stockholm - BK Cahoot

Länk herrarnas Elitserie

Länk damernas Elitserie

Linus Wirén   02 december 2022 13:00