Stureby vann fredagsmatchen mot Team Pergamon

Fredagskvällens match i herrarnas Elitserie blev en härlig och fullsatt tillställning på Högdalens Bowlingpalatz när Stureby BK tog emot Team Pergamon BC.

Helgens serieomgång i herrarnas Elitserie inleddes på fredagen med mötet mellan Stureby BK och Team Pergamon BC på Högdalen. Och Stureby var laget som i mitten av första serien verkade vara på väg att vinna minst ett par banpoäng. Det stannade dock inte vid det utan även en tredje banpoäng spelade man hem på tredje banparet efter ett sent avgörande. Stureby tog också hand om totalen så 4-1 stod det efter första serien.

I andra serien växlade lagen upp en del, och då allra mest Team Pergamon. Sturebys ledning kunde man också kvittera i nämnda serie. Och det med minsta möjliga marginal när första banparet vanns med en (1) poäng. Båda lagen var nu verkligen inne i matchen sett till likaläget och resultatnivån.

Men i tredje serien svängde det åter till Stureby som här dominerade serien med eftertryck. Team Pergamon hängde nämligen inte alls med, och tappade serien med hela 5-0. Detta kom att bli ett matchavgörande ryck som Team Pergamon inte kunde ta ikapp. Man lyckades nämligen inte sätta press på Stureby i avslutningsserien. 10-5 blev till slut till 14-6.

Team Pergamons Peter Ljung håller också med om att tredje serien kom att bli matchavgörande.

- Tyvärr löste vi inte banorna bra nog i serie tre, och det får vi ta lärdom av och göra bättre kommande matcher, förklarar Peter Ljung. Stureby ska ha all heder för sin insats, och blir också ganska avslappnat från serie tre och framåt när vi inte kommer upp till normal standard, tillägger Peter.

Flera starka individuella insatser noterades av följande kvartett i Stureby i form av Alex Joki (1052), Jerry Ekman-Wogel (1002), Marcus Tidbeck (995) och Dennis Eklund (978). I Team Pergamon toppade Pontus Falkhäll (969).

Sturebys Dennis Eklund tyckte det var trevligt med en fredagsmatch, och en fullsatt hall. Nyckeln till vinsten i matchen anser han att den höga resultatnivån hos toppkvartetten i laget var.

Länk till resultat och tabell Elitserien

Foto: Harres Photography

Jörgen Oksanen   17 februari 2023 23:22