Stureby tog sin andra raka storseger

Stureby BK har haft en tuff inledning av elitseriespelet och sedan haft svårt att få till spelet på hemmabanorna. Idag kom lagets andra raka storseger hemma efter vinst mot BKF Falkenberg med hela 17-3.

– Vi tog ett aktivt val att byta oljeprofil hemma inför förra omgången och det har fallit ut väl, förklarar Dennis Eklund som coachar sitt Stureby.

Stureby BK fick spelet att stämma på allvar igen när laget tog emot BKF Falkenberg på lördagsförmiddagen. Hemmalaget storspelade från första rutan till den sista och gav inte gästerna någon chans. Stureby avgjorde matchen redan efter den tredje serien efter att ha skaffat sig en ointaglig ledning med12-3. Matchens slutade klara 17-3 till Stureby, samma siffror som Stureby vann med hemma förra helgen.

– Två vinster i rad med 17-3 får vi vara mycket nöjda med. Även om vi spelade bra sist så var det snäppet ännu bättre idag där alla åtta i laget presterade, säger en nöjd Dennis Eklund som i sin skadefrånvaro coachar sitt Stureby.

Hemmalaget hade tre serier över 1800 och sämsta på 1772 vilket gav utmärkta 7353 i totalslagning mot gästernas 6811. Individuellt var Sturebys åttonde och sista man på 866 och laget hade hela fem spelare över 900 med Alex Joki i topp, 984. I Falkenberg var Johannes Gottling bäst med 941.

Falkenberg kammade noll även senare på lördagen i Köping men det blev ett betydligt jämna möte än det tidigare i Stockholm. Hemmalaget IKW/Köping BK lyckades vinna med knappa 11-9 efter en riktig rysare och tog därmed sin fjärde raka seger.

Det stod 8-7 till Köping inför den avslutande serien som kom att handla mest om totalen mot slutet om gästerna i alla fall skulle kunna klara oavgjort. Falkenberg hade också greppet om bonuspoängen med närmare 70 poäng en bit in i serien men Köping lyckades vända och ta hem såväl totalen och två banpoäng.

– Skönt att vi lyckades vinna även om vi inte kom upp i nivå och att vi lyckades vända totalen i den sista serien. Vi har blivit mer vana vi de här lägena och hade det varit för två år sedan hade vi nog garanterat förlorat så vi är på rätt väg, säger en nöjd Tony Eklund i Köping.

Stora matchvinnare blev bordsparet Carl Eklund, 946, och Jakob Bolin Åsman, 919, som var de två bästa i hemmalaget och tillsammans vann de alla fyra banpoäng. I Falkenberg toppade Gustav Gunnarsson med 924.

I Norrköping tog BK Kaskad sin tredje raka seger när gästande BK Tegnér Säffle kom på besök. Den 43 fot långa oljeprofilen vållade framförallt Tegnérspelarna stora bekymmer från start till mål och gästerna lyckades precis passera 6000 poäng totalt. Kaskads siffror med en totalslagning på 6474 imponerar inte heller på en inbiten bowlare i nutid men det räckte ändå till en komfortabel seger med 13-7.

Kaskad gick ifrån till 10-5 efter tre spelade serier och kunde knyta åt säcken i den sista via 3-2-seger i avslutningen.

På det till synes knepiga underlaget var Rasmus Samuelsson i topp i hemmalaget med 874. I gästande Tegnér var Mattias Nilsson ensam över 800 med 801.

I morgon söndag avslutas den tionde omgången med ytterligare fem matcher.

Foto Harres Photography: Alex Joki i Stureby BK.

Länk till matcher och tabell herrarnas Elitserie

Jonas Brändström   02 december 2023 20:28