Storspel av Anneli Blomqvist i Eva-seger mot Merci

I damernas Elitserie vann B-K Eva, Stockholm, ett jämnt hemmamöte mot gästande BK Merci. Matchen slutade 11-9 och hemmalaget hade en storspelade Anneli Blomqvist som strajkade ihop hela 1031. 

– Jag har faktiskt inte riktigt koll, men jag tror att det är personligt rekord, säger en nöjd Anneli Blomqvist.

Det spelades två matcher i damernas Elitserie på lördagen. Örebrolaget BK Merci gästade både B-K Eva, Stockholm, och Hammarby IF BF i två mycket viktiga matcher i kampen om slutspelsplatserna.

Hemmalaget B-K Eva, Stockholm, var snäppet bättre än gästande Merci matchen igenom när lagen möttes i Högdalens Bowlingpalatz. Evorna vann alla de tre första och jämna serierna med 3-2 och skaffade sig ett bra läge med ledning 9-6 inför avslutningen.

Där spurtade Merci fint men det räckte inte ända fram. Gästerna vann den fjärde och sista serien med 3-2, men hemmalaget höll undan och lyckades vinna matchen med totalt 11-9.

I hemmalaget storspelade Anneli Blomqvist som strajkade ihop hela 1031 poäng vilket både är personligt ligarekord, och vad Swebowl kunde få fram på lördagskvällen, den 13:e högsta individuella slagningen någonsin i damernas Elitserie. Anneli vann även alla fyra banpoäng i par med Emelie Neidenmark, 742.

– Det var en tät och jämn match och hårt om banpoängen i varje serie. Jag jobbade hårt för att vi skulle vinna banpoäng och det var nog det som sporrade mig att aldrig slappna av och det bidrog nog mycket till mitt resultat, säger en nöjd Anneli Blomqvist.

Det blev en tuff match mot Merci men B-K Eva börjar bli vana med täta matcher in i det sista. Dagens vinst mot Merci var nämligen Stockholmslagets fjärde seger denna säsong med knappa 11-9. B-K Eva har nu även skaffat sig ett bra läge i tabellen och ökat avståndet ner till lagen under slutspelsstrecket.

– Det känns inte riktigt som vi har det poängmässiga försprång vi faktiskt har jämfört med förra säsongen. Det har i år varit många jämna matcher som vi vunnit, dessutom har Team X-Calibur haft en sämre start än vanligt och de kommer väl snart som en raket så vi får inte slappa av utan måste fokusera på att fortsätta prestera, säger Anneli Blomqvist vidare.

Även Merci hade en spelare som stod ut individuellt denna poängmässiga höjdarmatch i Högdalen Bowlingpalatz och det var Janina Lindberg som inte var långt efter Anneli med utmärkta 993.

Merci mötte även Hammarby IF BF på lördagen och var på väg mot i alla fall en viktig bortaseger denna helg. Örebrodamerna hade skaffat sig en fin ledning med 9-6 efter tre spelade serier, men i den sista serien vände matchen helt om. Hammarby sopade rent i avslutningen, 5-0 i serien, efter att ha vunnit två bord mycket knappt med tre respektive två käglor.

När krutröken var skingrad i Brännkyrka bowlinghall stod hemmalaget som segrare med 11-9. Tack vare segern knappar Hammarby även in på Merci ovan slutspelsstrecket och är nu endast en poäng efter men med två matcher mindre spelade än Merci.

I Hammarby toppade Katrin Fahlström individuellt med 790 före Susanne Olsson, 785. I Merci var My Olsson bäst individuellt och även matchbäst med 801.

I morgon söndag är BK Högland på bortaresa och först väntar toppmötet med Spader Dam klockan 11.00 i Helsingborg och sen är det dags match mot BK Hallandia i Falkenberg.

Länk till matcher och tabell.

 

Jonas Brändström   28 januari 2023 19:20