Står sig Clans och Mercis segerrader intakta efter helgen

Team Clan och BK Merci är ensamma om att inte ha tappat poäng i den högsta ligan denna säsong. I herrarnas Elitserie har Clan inlett med fyra imponerande segrar. Kan Stureby BK eller IKW/Köping BK sätta stopp i helgen för Clans segerrad?
I damernas Elitserie har BK Merci vunnit båda sina spelade matcher, men står inför en  tuff helg med bortamatcher mot Team X-Calibur och BK Högland.

Det stundar en fullspäckad serieomgång till helgen i både herrarnas och damernas elitserier. Inför den sjätte omgången i herrarnas elitserie vänder vi blicken mot Stockholm och mötet mellan Stureby BK och hittills obesegrade Team Clan.

Stureby imponerade i premiäromgången på hemmaplan när laget besegrade vårens finallag BK Kaskad klart. Men sedan har Stureby mött ytterligare två tippade topplag och det på bortaplan. Det blev en klar förlust mot de regerande svenska mästarna Team Pegamon och en mycket knapp och tuff förlust mot Team Alingsås med 9-10. På lördag möter Stureby ännu ett topplag när serieledande och obesegrade Team Clan kommer på besök.

– Vi fick en riktigt tuff lottning inledningsvis. Nu ska vi möta det fjärde av förra säsongen slutspelslag och vi har redan mött de andra tre så vi har en riktigt svår start denna säsong, säger Sturebys Dennis Eklund.  

Dennis tippade inför säsongsstarten att han skulle vara nöjd med en seger i de fyra första matcherna, ett mål som redan är uppfyllt, så Stureby har chansen att dubbla vinsterna på lördag. Stureby har valt att spela kvar på samma långa 43 fots oljeprofil hemma som vid segern mot Kaskad.

Kan Stureby bli det lag som först spräcker Clans segerrad?

– Ha, ha, ha....det blir dock riktigt tufft och svårt. Vi möter ett mycket bra lag som närmast körde över Pergamon senast men vi är också starka hemma och grabbarna ska göra sitt bästa. Seger på lördag ger två vinster på de fyra första matcherna och det vore rena drömmen, fortsätter Dennis som själv inte kan spela på lördag på grund av skada och istället går in som coach.

Team Clan åker sedan vidare till Köping för bortamöte med IKW/Köping BK som inför helgen parkerar på den fjärde och sista slutspelsplatsen.

BK Kaskad gick som tåget inledningsvis förra säsongen med många hemmamatcher i rad. Denna säsong har Norrköpingsläget fått en tuffare lottning och start och vårens silvermedaljörer har inlett med tre förluster och endast tagit en seger.

Kaskad inleder sin bortaturné i Skåne i helgen med att först möta Kulladals BS och på söndagen står BK Full House på andra sidan i Ängelholm. Två tuffa matcher där Norrköpingslaget behöver visa upp sig från bästa sida för att det ska bli några poäng.

Även BK Tegnér Säffle ska till Ängelholm för bortamatch mot BK Full House och på söndagen möter Dalalaget BKF Falkenberg. Nykomlingarna Tegnér jagar fortfarande sina första poäng i den högsta ligan medan Full House med en bra poängskörd i helgens två hemmamatcher kan ta sig upp på slutspelsplats.

För Falkenberg gäller det är slicka såren efter förra omgångens mindre lyckade insats på hemmabanorna mot Alingsås och hitta in på vinnarspåret igen.

I damernas Elitserie får BK Merci verkligen bekänna färg på lördag. Merci som inlett serien med två segrar, en vinst hemma och en borta, inleder i Partille med möte med Team X-Calibur. Därefter bär färden till Nässjö och bortamöte med serieledande BK Högland, om än med fler matcher spelade än övriga lag.

– Det är verkligen två tuffa matcher, men vi ska ge dem en match utifrån våra förutsättningar. Vi har en bättre bredd i år tack vare en del samarbetsavtal och vi har också byggt upp laget och blivit jämnare och närmat oss de övriga i toppen, säger Mercis Janania Lindberg, som däremot inte själv kan vara med i helgen.

Förutom Janina saknas även Katarina Dahlin, men i övrigt har ställer Mercis sitt starkaste lag på banorna.

I Stockholm är det dags för ännu ett damderby när nykomlingarna AIK BK D tar emot B-K Eva, Stockholm på Bowl-O-Rama. Det blev oavgjort, 10-10, när lagen möttes tidigare på neutral plan och nu har AIK fördelen av hemmabanor vilket borgar för en tuff uppgift för B-K Eva, Stockholm, som jagar plats i SM-slutspel även denna säsong.

Stockholms tredje lag i damernas högsta serie, Hammarby IF BK, åker på en lång bortaturnén med inte mindre än tre matcher denna helg. Hammarby inleder på lördagen mot regerande svenska mästarna Spader Dam i Helsingborg för att sedan åka Falkenberg för match mot BK Hallandia. På söndagen tar sig Hammarby ännu några mil norrut till Partille för ännu en tuff motståndare i Team X-Calibur.

Elitserierna omgång 6 - 21-22 oktober

Lördag 21 okt
Damer
09.30  Team X-Calibur BK - BK Merci
09.40  AIK BK D - B-K Eva, Stockholm
10.00  Spader Dam - Hammarby IF BF
14.30  BK Hallandia - Hammarby IF B
15.30  BK Högland - BK Merci

Herrar
10.00  Kulladals BS - BK Kaskad
10.00  Stureby BK - Team Clan BK
11.50  Team Pergamon BC - Ludvika BK
14.40  BK Full House - BK Tegnér Säffle
15.00  IS Göta - BK Kaskad
15.30  Team Alingsås BC - Ludvika BK
15.40  IKW/Köping BK - Team Clan BK

Söndag 22 okt
Damer
11.30  Team X-Calibur BK - Hammarby IF BF

Herrar
10.30  BK Full House - BK Kaskad
11.00  BKF Falkenberg - BK Tegnér Säffle

Länk till matcher och tabell damernas elitserie

Länk till matcher och tabell herrarnas elitserie

Jonas Brändström   20 oktober 2023 10:43