Stånga kammade noll mot Stureby F1 och AIK

De mellanallsvenska topplagen Stureby BK F1 och AIK BK såg till att gästande Stånga IF blev poänglösa på lördagen. Först vann Stureby med klara 15-5 och AIK var bara snäppet efter med seger 14-6.

Det spelades endast två matcher i Mellanallsvenskan på lördagen och båda var i grupp A med Stånga IF som gästade huvudstaden. Ett tuff uppgift då Stureby BK F1 och AIK BK ligger etta och tvåa i gruppen.

Stånga inledde med att möta Stureby BK F1 som var ofina nog mot sin gäster och vann den första serien med klara 5-0. Matchen var avgjord redan efter tre spelade serier då Stureby tagit en ointaglig ledning med 11-4. Stureby vann till slut med klara 15-5 och fortsätter att toppa Mellanallsvenskans grupp A.

I Stureby storspelade Tommy Wendel med utmärkta 973 och var ensam i matchen över 900. Tvåa i hemmalaget var Leo Ornered med 899 och i Stånga var Dan Segerlund bäst med 811. AIK:s Max Ornered, 783, i par med Filip Wendel, 773, vann alla fyra banpoängen.

Bakom Stureby F1 jagar AIK BK som var lite mer gästvänliga mot de Gotländska gästerna, i alla fall i den första serien. Nu var det Stånga som tog täten i början med 3-2, men sedan handlade det mesta om AIK.

Hemmalaget tog hem alla de tre återstående serierna med 4-1 vilket gav en klar seger med totalt 14-6. Med vinsten hänger AIK med Stureby F1 ovan strecket för slutspelet till Elitserien och drygade även ut avståndet ner till jagande Gotlandspärlan.

I AIK var Kevin Melin, 943, och Alvin Kvarnström, 941, i en klass för sig individuellt. Även Stånga hade en spelare över 900 med Göran Olofsson i topp på 913.

I morgon söndag spelar Stånga IF även en tredje match i denna i övrigt spellediga helg för lagen i Mellanllsvenskan, då Stånga beger sig till Karlstad för match mot BK Taifun.

(Bilden: AIK:s Kevin Melin och Alvin Kvarnström toppade i AIK mot Stånga.)

Länk till matcher och tabell Mellanallsvenskan

 

 

Jonas Brändström   02 mars 2024 20:20