Spelglädje i Sydallsvenskans sammandrag

Kabaré BS var ett av lagen som fick ha sammandrag i sin hemmahall och med hejarklack!
- Vi har en stor tro på oss själva och hoppas verkligen att vi ska kunna behålla vår plats när serien summeras i slutet av säsongen säger Jimmy Hellman

Sammandraget i Stigberget, Göteborg

Första matchen spelades mellan hemmalaget Kabaré BS och Höganäs BC och det blev en lugn inledning och hyfsat jämnt mellan lagen men i tredje vaknade Höganäs till och började fälla fler käglor. Via 1770 i sista serien vann de matchen med 7-13. Matchbäst blev Höganässpelaren Skuli Freyr Sigurdsson med 875 poäng högsta slagningen hos Kabaré hade Jimmy Hellman med 791 poäng.

Höganäs fortsatte direkt efter och mötte då Tidaholmslaget Marbodal som fick agera hemmalag. Klar höjning av siffrorna  när Marbodal avgjorde efter sin tredjerunda på fina 1858 poäng. Matchen slutade 16-4 med flera slagningar över 900-strecket där Marbodals Kenny Holgersson blev matchbäst med 953 poäng. Högsta slagningen hos Höganäs hade även denna match Skuli Freyr Sigurdsson denna gång med 914 poäng.

Marbodal spelade vidare mot Värnamolaget Forsheda BK och här blev det en jämnare match men där Forsheda plockade hem flest banpoäng i samtliga serier. Resultat 7-13 och Forshedas Kent Karlsson blev matchbäst med 918 poäng. Högsta slagningen hos Marbodal stod Albin Wahlström för med 878 poäng.
- Vi gjorde en riktigt bra match mot Höganäs, banorna passade oss perfekt. Precis tvärtemot matchen mot Forsheda, dom gjorde det jättebra och var helt klart det bättre laget. I andra serien tappade ett av våra banpar 60p på 3 rutor och istället för 4-1 till oss blev det 3-2 till dom. Det vänder snabbt i bowling det är tjusningen, sammanfattar Marbodals Makis Manthos lördagens sammandrag

ForshedaMarbodal.jpg

Sista matchen spelades mellan Kabaré och Forsheda där hemmalaget till hejarklackens jubel inledde med att ta ledningen med 4-1. Forsheda lade dock in högsta växeln i andra serien och plockade full pott i banpoäng. Även om sista två serierna blev jämnare var det Forsheda som tog banpoängen och vann matchen som slutade 7-13. Matchbäst blev Forshedas Hans-Ingmar Jansson med 899 poäng. Högsta slagningen hos Kabaré hade Krisoffer Klasson med 869 poäng.
- Idag möter vi två etablerade lag, Forsheda & Höganäs som gjorde mycket fina placeringar förra säsongen. Vi är med och krigar länge och väl men faller på enkla misstag och det får man inte bjuda dessa lagen på, säger Kabarés Jimmy Hellman
- Nu är det mer träning som gäller för hela laget och vi ser fram mot resten av säsongen, sammanfattar Jimmy lördagens sammandrag i hemmahallen.

Sammandraget i Hässleholm

Första matchen spelades mellan hemmalaget BK Femtionian och Partillelaget Team Pergamon F där Pergamons farmare hade övertaget i matchen från början till slut. Matchen avgjordes efter tre serier och slutade 5-15 till Pergamon. Pergamons Andreas Kleinschnittger blev matchbäst på 902 poäng medan Casper Olsson hade högsta slagningen för Femtionian med 814 poäng.

Pergamon fortsatte agera bortalag och mötte i nästa match Olofströms BS. Även här var det Pergamon som dominerade via 1-4 i samtliga serier och ett slutresultat på 4-16. Det blev även i denna match Andreas Kleinschnittger som stod för högsta slagningen, denna gång med 908 poäng. Högsta slagningen hos Olofström stod Dennis Vrabac för med 876 poäng.

Olofström fick ladda om och möta ett annat Partillelag IK Sterling. Det blev verkligen en omladdning och den här gången var det Olofström som ägde matchen från början till slut. Endast två banpoäng släppte laget ifrån sig när de vann med 18-2. Matchbäst blev Olofströms Stefan Johansson på 895 poäng och högsta slagningen hos Sterling hade Christer Petersson med 795 poäng

Sista matchen i Hässleholm spelades mellan BK Femtionian och IK Sterling. Femtionian hade idag ingen fördel av hemmahall utan det blev en andra förlust. Lite problem i hallen med sifferöverföringen mellan systemen men matchen slutade 7-13 till Sterling. Matchbäst blev Sterlings Olle Svensson med 894 poäng. Högsta slagningen hos Femtionian hade Casper Olsson med 831 poäng.

Sammandraget i Vimmerby

I Vimmerby var det Hultsfredslaget Varta BK som startade lördagens sammandrag mot Örgryte IS och det var Varta som tog ledningen med 9-1 efter två serier. Örgryte kom igen i de två sista och snyggade till siffrorna men det blev vinst till Varta med 12-8. Vartas Daniel Rehn blev matchbäst med 864 poäng endast 1 poäng mer än Örgrytes Jon Friberg.

Örgryte fortsatte som bortalag när man i nästa match mötte Nässjölaget Team Clan F1. Spelmässigt blev det en rejäl höjning av siffrorna och en väldigt jämn men svängig match som avgjordes först i sista serien Matchen slutade 9-11 med vinst till Örgryte. Clans Jonathan Martinsson blev matchbäst med 941 poäng och var även nära en drömserie i tredje serien men det blev 299 efter att 3ans kägla envist stod kvar. Högsta slagningen hos Örgryte hade Mikael Roos med 918 poäng.

Clans spelade sin andra match mot Göteborgslaget BK Virveln. Även denna match blev väldigt jämn där Virveln spelade ihop högre kägelpoäng men Clan fick med sig banpoängen och vann matchen med 11-8. Virvelns Robert Stålcrona blev matchbäst på 892 poäng. Högsta slagningen hos Clan hade Anton Persson med 866 poäng.
- Vi är hyfsat nöjda med dagen, hade gärna åkt hem med 4 poäng men så är det ibland. Tycker att vi gör en helt godkänd dag men det finns saker som måste förbättras inför kommande matcher sammanfattar Clans Anton Persson dagens sammandrag.

Sist ut i Vimmerby var Varta BK mot BK Virveln i dagens jämnaste och enda oavgjorda match efter att Vimmerby tog första och andra serien med 3-2 och Virveln tog tredje och fjärde serien med 3-2. Virvelns Mathias Ulfhielm blev matchbäst och stod för Sydallsvenskans enda slagning över 1000 poäng med sina 1055 poäng efter att varit nära att avsluta med en drömserie (blev 297 poäng). Högsta slagningen hos Varta hade Oscar Svensson med 838 poäng.

Vi säger grattis till Mathias som efter 26 års uppehåll är tillbaka på banorna igen och satsar mot kommande mästerskap
- Tack, roligt att få prestera så högt och 1055 är personbästa när det gäller matchspel. Var ju några år sedan det blev en 300-ing så det hade varit kul om det blivit 12 strike men det viktigaste för mig var att vi fick med en lagpoäng.
- Vi är glada och nöjda med att få med oss en poäng hem även om vi hade förutsättningarna för att få med oss fyra poäng. Det får oss att inse vad vi behöver hem och träna på, säger Mathias om lördagens sammandrag.

15 oktober 2022 22:33