Spännande sammandrag väntar i damernas Elitserie

I damernas Elitserie är det i helgen dags för sammandrag som spelas i Nöjesarenan i Skövde. Alla lag spelar tre matcher var och av de fyra topplagen är B-K Eva, Stockholm i stort behov av poäng för att behålla sin position ovanför slutspelsstrecket.

– Det är verkligen tre viktiga matcher för oss så vi ser fram emot en spännande helg, säger en laddad Emma Forss, coach i B-K Eva.

Stockholmsdamerna i B-K Eva står inför en tuff och utmanande helg när det nu nalkas sammandrag i Skövde. Laget har tre viktiga matcher framför sig, men förberedelserna har inte varit optimala.

– Vi har verkligen spännande matcher framför oss, men vi har också haft en svår vecka med många sjukdomar i laget och ett tag såg det ut som att vi inte skulle få ihop fullt lag. Men tack vare våra finländska kontakter har vi ett nyförvärv, Marjaana Hytönen, som vi löste ut en svensk licens för i veckan så nu kan vi åka med nio spelare till sammandraget, säger en nöjd och lättad Emma Forss, coach i Eva.

Laget får en något lugnare start med en enda match på lördagen mot BK Hallandia och det är en lite oviss match för Emma och hennes Eva.

– Vi har inte mött Hallandia sedan de gick upp senast och har inte sett dem spela i år, men det här är en match som vi lägger lite extra krut på då Hallandia är ett lag vi måste vinna över för att ha chans att nå vårt mål med slutspel, förklarar Emma vidare.

På söndagen hettar det till rejält då Eva först möter serieledande Spader Dam och därefter tar sig an serietrean Team X-Calibur. Matchen mot X-Calibur kan bli lite av en fyrapoängsmatch eftersom det inför helgen bara skiljer två poäng mellan lagen och Emma är också ute efter en revansch mot serieledarna.

– De matcherna är lite mer utmanande för oss, men vi ska göra allt vi kan och vi är också sugna på att ta revansch mot Spader Dam efter förlusten senast. Vi var bra med i två serier, men sedan tog vi inte rätt beslut med flyttning i den tredje serien och tappade matchen.

Emma fyller också i att det blir mycket ovisst med matcherna på neutral mark och ser även fram emot det seminarium och bankett som förbundet anordnar i Skövde där lagen ska diskutera damligans nutid och framtid.

B-K Eva är i stort behov av poäng för att hålla undan för jagande BK Merci som också står inför en tuff helg. Örebrodamerna spelar alla sina tre matcher på lördagen. Även Merci inleder mot BK Hallandia innan de tar sig an de båda topplagen BK Högland och Team X-Calibur.

Spader Dam gick upp i serieledning i den haltande tabellen efter förra helgens omgång som gav hela åtta nya poäng efter fyra vinster. Högland var spellediga och skuggar precis bakom, fyra poäng efter Spader Dam, men Högland har även två matcher mindre spelade. Båda lagen ståtar med idel segrar förutom en förlust var inför helgen.

Både BK Högland och Spader Dam har på papperet motstånd som borde innebära tre segrar var till lagen och oförändrat läge lagen emellan även efter helgens spel. För Högland blir mötet mot BK Merci lite av nyckelmatchen medan Spader Dams möte med B-K Eva, Stockholm blir extra intressant att följa.

Längre ner i tabellen krigar Hammarby IF BK, AIK BK och BK Hallandia om platserna kring nedflyttnings- och kvalstrecken. Nykomlingarna AIK har lyckats lite bättre hittills med en seger och en oavgjord match mot de övriga två som ännu bara tagit en seger var. Men det är jämnt och mötet mellan AIK och Hallandia på söndagen blir nog helgens riktiga fyrapoängsmatch i de nedre regionerna.

Elitserien damer omgång 9 - 25-26/11 (Alla matcher spelas i Skövde)
Lördag 25/11
10.00             BK Merci - BK Hallandia
10.00             Hammarby IF BF - Spader Dam
13.00             BK Högland - BK Merci
13.00             Team X-Calibur BK - Hammarby IF BF
16.00             B-K Eva, Stockholm - BK Hallandia
16.00             AIK BK D - Spader Dam

Söndag 26/11
09.00             B-K Eva, Stockholm - Spader Dam
09.00             AIK BK D - BK Hallandia
12.00             Hammarby IF BF - BK Högland
12.00             BK Merci - Team X-Calibur BK
15.00             BK Högland - AIK BK
15.00             Team X-Calibur BK - B-K Eva, Stockholm

Länk till matcher och tabell damernas Elitserie

Jonas Brändström   24 november 2023 10:53