Spännande matcher i Sydallsvenskan

Bulltofta BK fortfarande obesegrade i Sydallsvenskan – med ett nödrop som de själva uttryckte det, efter att spelat oavgjort mot BK Femtionian. 

Det blev BK Virveln som på hemmaplan spräckte Team Pergamon BC Fs segersvit. Hemmalaget Virveln öppnade med 4-1 men Pergamon kom ikapp lite i andra med 2-3. Tredje serien gick till Virveln som hade ledning med 9-6 inför sista serien.  Den sista serien blev väldigt jämn där Virveln säkrade ett bord men Pergamon såg ut att kunna plocka hem övriga och totalen till oavgjort.  Då radade banparet Mattias Bäck/Mathias Ulfhielm upp en strikeföljd och plockade hem sitt bord efter, denna lagkonstallation lyckades ta full pott i banpoäng. Vinst till Virveln med 11-9 där Mathias Ulfhielm blev matchbäst med 970 poäng.  Högsta slagningen hos Pergamon hade Andreas Kleinschnittger med 869 poäng.
- En härlig känsla infann sig i laget när det stod klart att vi vunnit mot självaste Team Pergamon med 11-9 i Lundby Strike house. Med reflektioner från förra helgen så fokuserade vi mycket i veckan på att tänka slag för slag. Detta medförde att vi höll även i slutet av serierna. En grym laginsats där samtligas poäng gjorde vinsten till ett faktum, sammanfattar Virvelns Mathias Ulfhielm dagens match.

I Nässjö var det hemmalaget Team Clan BK F1 som styrde matchen mot Olofströms BS från början till slut. Segersiffrorna blev 15-5 i en match med många höga slagningar. Fem spelare tog sig över 900-strecket där Olofströms Dennis Vrabac blev matchbäst med 966 poäng. Högsta slagningen hos Clan hade Anton Ahlgren med 957 poäng.

I Tidaholm spelades en jämn match mellan Marbodals BS och Kabaré BS. Marbodal tog ledningen med 3-2 i första serien. Även andra tog lagen två bord vardera men här var det kamp om totalen som till sist landade hos Marbodal med tre poängs marginal. Tredje serien var jämn både mellan borden och totalen men även den slutade 3-2 till Marbodal och 9-6 inför sista serien som slutade med 4-1 och innebar vinst till Marbodal med 13-7. Det var även jämnt i högsta slagningarna där Kabarés Mikael Andersson blev matchbäst med 913 poäng och högsta slagningen i Marbodal hade Makis Manthos med 911 poäng. Även här lyckades en lagkombination ta full pott i banpoäng och det var Kabarés lag Mikael Andersson/Inge Johansson.

I Baltiska hallen i Malmö tog BK Thule emot IK Sterling i ännu en jämn match. Sterling hade övertaget i de två första serierna via 3-7. Andra halvan av matchen var det hemmalaget Thule som tog över via 8-1 och det blev hemmaseger till Thule med 11-9 som därmed spräckte nollan i tabellen.  Matchbäst blev Sterlings Fredrik Westerberg med 966 poäng. Högsta slagningen hos Thule hade Marcus Rasmusson med 918 poäng.

Forsheda BK kopplade greppet direkt om matchen när man hemma i Värnamo tog emot Höganäs BC. Öppning med 5-0 följdes upp av tre serier med 3-2 och Höganäs släpptes aldrig in i matchen. Seger med 14-6 efter mycket jämnt och bra spel i hemmalaget. Matchbäst blev gästande Höganässpelaren Anton Persson med 964 poäng. Högsta slagningen i Höganäs hade Hans-Ingmar Jansson med 914 poäng.

Dagens andra match i Baltiska spelades mellan Bulltofta BK och BK Femtionian, två lag i vardera ände av tabellen på pappret men i verkligheten blev det dagens jämnaste match. Gästerna från Hässleholm inledde med ett övertag då de tog full pott i banpoäng. Bulltofta vaknade till och gick ikapp och om under andra och tredje serien via 4-1 i bägge. Inför sista serien hade hemmalaget ett litet övertag med 8-7. Sista serien var Femtionian starkast och kunde ta de tre poäng som krävdes för oavgjort 10-10 i banpoäng och 6280-6299 i kägelpoäng. För Femtionnian innebär det att tabellnollan är spräckt och för Bulltofta kom första poängförlusten även om laget fortfarande inte har förlorat någon match. Matchbäst blev Bulltoftas Patrik Ahlgren med 863 poäng. Hos Femtionian var det damerna i topptrio när båda Anna Andersson och Cajsa Wegner hade lagets högsta slagning med 842 poäng, de spelade även i lag och lyckades ta full pott i banpoäng.

Team Pergamon BC F spelade sin andra bortamatch mot Örgryte IS BF. Pergamon hade verkligen lyckats ladda om och tog grepp om matchen direkt under ledning av Anton Ekman som var nära att slå drömserie men blev 298 poäng och 2-3 i banpoäng. Andra och tredje serien blev det 1-4 och matchen var därmed avgjord efter tre serier. Hemmalaget Örgryte avslutade starkast och snyggade till resultatet lite via 4-1. Matchresultatet blev 8-12 och matchbäst blev Pergamons Timmie Ahl med 884 poäng. Högsta slagning hos hemmalaget Örgryte hade Tomas Malmberg med 868 poäng.

Olofströms BS åkte vidare mot Vimmerby för att där spela mot Varta BK. Hemmalaget öppnade med 3-2 men Olofström lyckades kvittera i andra serien.  Tredje serien sjönk resultatet lite för Olofström och Varta som hade ett jämnare spel kunde plocka hem full pott i banpoäng och säkra en poäng i matchen. Sista serien blev det 2-3 och matchen slutade 12-8. Olofströms Stefan Johansson blev matchbäst med 944 poäng. Högsta slagningen hos Varta hade Dennis Häll med 923 poäng.

IK Sterling åkte från Malmö till Lund för att möte Lunds BK Mamba. Det var ett jämnt spelande hemmalag som vann samtliga serier och säkrade oavgjort redan efter tre serier. Hemmavinst till Lunds BK Mamba med 14-6 där Niklas Assarsson blev matchbäst och även tog full pott i banpoäng med lagkompisen Ulf-Arne Nilsson. Hos IK Sterling var det Roger Eliasson som lyckades läsa banorna bäst med sina 824 poäng.

Kulladals BS F1 stod för motståndet när BK Femtionian spelade sin andra match i Baltiska, Malmö. Det blev en väldigt svängig match där Kulladal öppnade med 4-1 och Femtionian kvitterade i andra med 1-4. Tredje serien gick till Femtionian med 1-4 även den men Kulladal svarade med att kvittera i fjärde med 4-1 och matchen slutade oavgjort 10-10. Matchbäst blev Femtionians Casper Gunnersson med 967 poäng och i hemmalaget Kulladal stod Christer Rapp för högsta slagningen med 900 poäng.

Avslutningsvis vill vi berätta om en prisutdelning som skedde i Baltiska. Det var Petro Härfstrand från Bulltofta BK som spelat 200 matcher i Bulltoftas a-lag – dessutom i följd! Stort grattis till den prestationen!
Petro_200_matcher_221022.jpg

22 oktober 2022 21:36