Spader dam vann på nytt mot Team X-Calibur

Spader dam visade klassen och vann klart mot Team X-Calibur på bortaplan i damernas Elitserie.
– Hela laget gjorde en bra match med alla spelare över 800, säger en nöjd Anna Andersson i Spader dam.
Även BK Högland och Hammarby IF BF tog fina segrar på lördagen.

Team X-Calibur tog emot Spader dam för andra gången denna säsong i Partille. Även denna gång gick Helsingborgsdamerna segrande ur det alltid prestigefyllda mötet mellan två lag som länge utgjort toppen i svensk dambowling.

Det var helt jämnt den första halvan av matchen. Gästerna tog ledningen efter den första serien med 3-2 men hemmalaget kontrade i den andra serien med samma siffror. Men efter 5-5 och två spelade serier gjorde Spader dam ett rejält ryck och spelade stor bowling.

– Vi kom inte riktigt upp i nivå i de två första serierna, men jag var aldrig orolig, och sen spelade vi riktigt bra, förklarar Anna Andersson i Spader dam.

Fina 1721 i den tredje serien följdes av hela 1785 i den sista serien och Spader dam tappade inte en enda poäng. Det blev 10-0 och segern skrevs till klara 15-5. Noterbart var att Spader dam hade samtliga spelare på 800 eller mer individuellt.

Bäst var Anna Andersson, 894, före Emma Halttunen, 893. Anna vann även alla fyra banpoäng i par med Jenny Wegner, 869.

– Det var skönt få tredje serien klart och sen kändes det lugnt då hela laget även spelade riktigt bra och jämnt med alla spelare mellan 800 och 894.

Anna poängterar dock att det inte denna säsong är Team X-Calibur som är största konkurrenten utan BK Högland. Lagen möts redan nästa helg i Helsingborg och det första mötet vann Högland på hemmaplan med knappa 11-9.

– Sist vi möttes hade vi inte riktigt vårt starkaste lag, och det ska bli intressant vad vi kan göra mot dem med vårt bästa lag.

I Team X-Calibur var Alida Molander klart bäst, och även matchbäst individuellt, med 904. Joline Persson Planefors gjorde come back efter barnledigheten och sin första match för säsongen. Joline fick ihop 831 efter en fin start med 470 på de första två serierna men mattades av mot slutet. Med en fulltränad Joline kommer Partilledamernas styrka att öka ytterligare.

Serietvåan BK Högland vann också på lördagen och hakar på Spader dam i toppen. Nässjödamerna besegrade BK Cahoot på bortaplan i Kalmar. Men det var en tvåpoängare som satt ganska hårt inne då nykomlingarna Cahoot stretade emot väl. Högland skaffade sig ledningen med 7-3 efter två serier. Den tredje serien vann Cahoot med 3-2 vilket gjorde att matchen levde inför avslutningen, men där var Högland snäppet starkare och kunde vinna med 3-2 och 12-8 totalt.

I Högland storspelade Rebecka Larsen med fina 929 före Sanna Bjelke, 883. Rebecka vann även alla fyra banpoäng i par med Malin Johansson, 829. I Cahoot toppade Ronja Edvall med 855.

Den tredje och sista lördagsmatchen i damernas Elitserie spelades på Brännkyrka bowlinghall där Hammarby IF BF tog emot BK Hallandia. Här var hemmalaget det klart bättre laget från start till mål. Hammarby inledde med ett riktigt strajkfyrverkeri och noterade hela 1730 mot gästernas 1561 i den första serien på de vanligtvis inte så resultatvänliga banorna i Brännkyrkahallen. Det gav solklara 5-0 i serien.

I de tre efterföljande serierna sjönk resultatnivån för båda lagen men hemmalaget gav inte bort något utan vann alla de tre serierna med 4-1 vilket gav en klar seger med hela 17-3.

Susanne Olsson startade lugnast i hemmalaget i den första höga serien, men blev ändå bäst individuellt med 833 före Amanda Engström, 827. Två Hammarbypar vann även alla fyra banpoäng. Susanne i par med Katrin Fahlström, 790, samt Amanda i par med Giggie Bengtsson, 701. I Hallandia var Sandra Granfeldt bäst individuellt med 825.

I morgon söndag ska BK Hallandia till Högdalen för möte mot B-K Eva, Stockholm.

Länk till matcher och tabell

Jonas Brändström   21 januari 2023 19:09