Spader Dam undvek skrällar i Stockholm

När Spader Dam inledde sin monsterhelg med fyra bortamatcher i fyra olika hallar såg laget till att börja på bästa sätt. Det blev två klara segrar på lördagen mot B-K Eva, Stockholm, och AIK BK D.

– Vi gjorde det bra och såg till att undvika skrällar, säger en nöjd Anna Andersson som storspelade i mötet med AIK och strajkade ihop hela 977.

Spader Dam hade inga större problem med att vinna sina två första matcher på lördagen. Helsingborgsdamerna inledde med en övertygande seger över det på papperet svåraste motståndet denna helg. Hemmalaget B-K Eva, Stockholm, hade inte mycket att sätta emot utan Spader Dam vann med klara 15-4 efter att ett bord slutat oavgjort i den första serien.

– Eva hängde på bra i början. Det var små marginaler i de två första serierna, men vi lyckades vinna de jämna borden. Annars kunde matchen ha tagit en annan vändning, säger Anna Andersson.

De regerande svenska mästarna visade upp en imponerande jämnhet då lagets sju bästa spelarna låg mellan 851 och 824 poäng på de fyra serierna. Bara poängen bäst var Hanna Jönsson med 851 vilket också gav fyra vunna banpoäng i par med Emma Halttunen som inledde och reserven Katrin Jansson som gjorde ett stabilt inhopp med 413 på två serier.

Matchbäst individuellt var hemmalagets Susanna Kiiskinen med 872.

Nykomlingen AIK var nästa utmaning för Spader Dam och det i en hall som de flesta av lagets spelare aldrig spelat match i förut. Men det märktes föga då gästerna satte gasen i botten från start och stajkade ihop utmärkta 1731 mot hemmalagets 1406 i den första serien.

– Taktiken fungerade bra från start och hela laget hittade in bra direkt, sedan var det starkt av oss att hålla bra fokus matchen igenom även den kanske inte blev så jämn, förklarar Anna Andersson vidare.

Hemmalaget verkade lite tagna av stundens allvar och kom inte riktigt upp i den nivå de visat i tidigare matcher samtidigt som Spader Dam imponerade stort i Bowl-O-Rama.

Mötet var avgjort redan efter tre serier då gästerna endast hade släppt ifrån sig en enda banpoäng och tagit en ointaglig ledning med 14-1. Matchen slutade med förkrossade 18-2 till Spader Dam med en storspelade Anna Andersson i topp på hela 977.

– Vi gjorde vad vi skulle och vi ville inte ha några skrällar idag. Laget gjorde två mycket gedigna matcher med mycket få spärrmissar och jag är extra nöjd med mitt eget spel i den andra matchen där jag hittade en bra lösning direkt, säger en nöjd Anna Andersson.

Annas 977 var i särklass på Bowl-O-Rama i detta möte före klubbkompisen Cajsa Wegner, 893. Hela laget Spader Dam spelade återigen stabilt och fick ihop totalt utmärkta 6691 mot hemmalagets 5800.

I AIK toppade Lina Wallenbert med 791.

I morgon fortsätter Spader Dams monsterhelg på bortaplan med möten mot Hammarby IF och BK Merci.

Länk till matcher och tabell damernas elitserie

 

Jonas Brändström   18 november 2023 17:27