Spader Dam blir seriesegrare i damernas Elitserie

Efter en mycket övertygande insats så lyckades Spader Dam slå tillbaka X-Calibur i dagens toppmöte. Spader Dam vann matchen med 15-5 och tar därmed hem seriesegern. X-Calibur blir därmed tvåa, framför Högland och B-K Eva. AIK lyckades säkra den åtråvärda femteplatsen och slipper därmed kvala för att hålla sig kvar i Elitserien.

Vi hade bra stöd från läktaren med mycket publik, så det var extra kul att vi kunde göra en bra match, säger Spader Dams Anna Andersson

Just Anna Andersson var tillsammans med lagkamraten Sandra de Neergaard bäst i ett jämnt Spader Dam med sina 851 och ledde sitt lag till en säker seger med 15-5 i dagens stormöte med Team X-Calibur. Spader Dams serieseger var klar redan efter tre serier, då hemmalaget inledde matchen med 4-1 i de båda första serierna och sen plockade nödvändiga 2 poäng i tredje serien. I sista serien gick sen luften ur X-Calibur lite och Spader Dam kunde plocka 5-0. Trots förlusten var det en bortaspelare som blev matchbäst, då X-Caliburs Hanna Engberg fick ihop fina 890

Vi gör en bra match rakt igen och vi visste vad som stod på spel, så vi var taggade från start och ett mål inför säsongen var definitivt att vinna serien, men det är en av de jämnaste säsongerna jag har varit med om och att det inte avgörs förrän i sista matchen för oss var en bra uppladdning inför slutspelet, säger en nöjd Anna Andersson.

Spader Dam vinner därmed serien, medan X-Calibur säkrade andraplatsen. Högland blir trea och B-K Eva tog den sista slutspelsplatsen.
– Vi kommer nu att träffas för lite extra gemensamma träningar och eventuellt någon träningsmatch för att ladda upp, men vi är alla rutinerade nu och vet vad som förväntas av oss så vi kommer att ta ansvar för att vara förberedda inför slutspelet nu, avslutar Anna Andersson

Spader Dams seriesegrande lag

X-Calibur slog Hallandia

X-Calibur behövde dock inte åka hem från dagens matcher helt utan poäng. Deras dag inleddes i Falkenberg, där de tog en stabil seger, som dock satt ganska långt inne. Det var nämligen Hallandia som inledde matchen bäst och tog 4-1 i första serien. Men efter första serien så var det X-Caliburs match. 3-2 i andra serien och sedan 9-1 i de avslutande två serierna och bortalaget kunde vinna med 13-7 till slut. 

X-Calibur säkrade tack vare segern sin andraplats i serien, samtidigt som Hallandia nu får inrikta sig på kval för att hänga kvar i Elitserien.
Även i den här matchen var det Hanna Engberg som var bäst, då hon fick ihop 884 och ett gott dagsverke. I Hallandia var det Linnéa Andersson som spelade bäst och slog 878.

AIK säkrade Elitserieplats nästa säsong

AIK tog emot Merci på hemmabanor på lördagsförmiddagen, samtidigt som Hallandia spelade mot X-Calibur. De två matcherna blev helt avgörande för vilket lag som skulle slippa att kvala, då Hallandia som sagt förlorade sin match och AIK lyckades ta en stark seger med 12-8.

– Vi visste inte förrän efter matchen att vi var safe för att slippa kval, då Hallandia spelade samtidigt som oss, så vi hade fullt fokus på vår egen match. Det blev lite onödigt spännande emellanåt, men mycket folk hade kommit till hallen för att stötta oss, så det var skönt att vi fick visa att vi är starka hemma, säger en mycket glad Malin Gref i AIK

AIK gör därmed en mycket stark säsong som nykomlingar och får sikta in sig på en ny säsong i Elitserien nästa säsong. Merci får även de kvala för att hålla sig kvar nästa säsong.

Vilken säsong vi gör som nykomlingar! Jag är så oerhört glad och stolt över både spelare och ledare. Det känns fantastiskt bra att ha säkrat kontraktet med en match kvar att spela, avslutar Malin Gref

Malin Gref blev också matchbäst mot Merci med 856. I Merci var det Christina Lindqvist som blev bäst med 822.

AIK's lag som säkrade Elitserieplats

B-K Eva slog tillbaka Merci

Efter matchen mot AIK åkte Merci vidare till Högdalen, där B-K Eva väntade, och det blev inte någon lättare match för bortalaget. Eva som redan var slutspelsklara, kunde spela avslappnat och gav aldrig Merci någon chans. Det stod 9-1 till hemmalaget efter 2 serier och när det sedan blev 4-1 i tredje, så var matchen avgjord. Merci kunde sedan puts siffrorna lite i sista serien, men Eva vann klart med 14-6.

Eva har en match kvar att spela i årets grundserie, men kan börja förbereda sig för slutspel. En som hittade formen till dagens match var Evas Susanna Kiiskinen som slog fina 919 och blev matchbäst. Janina Lindberg blev bäst i Merci med sina 834.

Christian Holmén   06 april 2024 20:33