Söndagens elitseriematcher

Det bjöds på en spännande match i Ängelholms Bowlinghall i herrarnas elitserie och i damernas var det fortsatt 100% för hemmalagen.

BK Full House tog emot Stureby BK hemma i Ängelholm på söndagen. Hemmalaget öppnade starkt med matchen högsta omgångssiffror och fick med sig 3-2 i banpoäng. Stureby som på lördagen spelat oavgjort mot Falkenberg svarade direkt i andra och tog över ledningen efter halva matchen via 1-4. Tredje serien strajkades det friskt i båda lagen men nu var det hemmalaget som fick med sig banpoängen med 4-1. Det innebar en riktigt spännande avslutning med 8-7 inför sista serien som pendlade en del. Till skillnad mot serien innan sjönk nu resultaten en del och lagen fick med sig ett säkert och ett jämnt bord vardera. Det blev Stureby som tog totalen och därmed slutade matchen oavgjort 10-10 med jämna kägelpoängen 6730-6736.
- Absolut, matchen bjöd upp till dans åt båda hållen. Sjukt spännande och grym match. Vårt mål för säsongen var att hålla oss kvar utan kval och det är fortfarande vårt mål. Är 3 matcher kvar så inget skrivit i sten ännu, säger Kim Andersson från Full House om dagens match och målet med återkomsten till elitserien.
Matchbäst blev John Mattsson från BK Full House på 934 poäng följt av klubbkamraten Kim Andersson på 924 poäng.
Högsta slagningen hos Stureby BK hade Dennis Eklund på 911 poäng.

Två matcher spelades på söndagen i damernas elitserie.

I Nässjö tog BK Högland emot BK Eva, Stockholm och det var hemmlaget som ryckte lite i första serien och plockade hem 4-1. Eva fick i andra serien med sig tre av banparet men Högland lyckades med att få med sig ett banpar och totalen till 6-4 efter halva matchen. Tredje serien blev jämn med fördel till Högland via 3-2 och 9-6 inför sista och avgörande serien. Båda lagen växlade upp i sista serien och gjorde sina bästa omgångar men hemmalaget strajkade ihop 1712 mot Evas 1640 och fick också med sig 4-1 i banpoäng. Seger till hemmalaget BK Högland med 13-7 och kägelpoängen 6411-6148 i en match där samtliga spelare i båda lagen var med och plockade banpoäng.
Matchbäst blev Höglands Judith Friman på 886 poäng följt av klubbkamraten Maria Fridell på 851 poäng. Högsta slagningen hos BK Eva hade Evelina Andersin på 841 poäng.

I Partille möttes hemmalaget Team X-Calibur och Hammarby IF som spelade helgens tredje bortamatch. Hammarby hade en tung helg och hängde kägelmässigt med X-Calibur i första serien men tappade 4-1 i banpoäng. Båda lagen tappade resultatmässigt i varje serie men hemmalaget avgjorde matchen efter tre serier via serier med 4-1 gånger tre. Sista serien blev det full pott i banpoäng till Team X-Calibur och Hammarby fick åka hem med ännu en 17-3 förlust i bagaget. Kägepoängen blev 6466-6095.
Matchbäst blev Team X-Caliburs Alida Molander på 908 poäng följt av klubbkamraten Josefin Hermansson på 899 poäng.
Högsta slagningen hos Hammarby hade Amanda Engström på 847 poäng.
Dagens resultat innebar att Team X-Calibur går om BK Eva i tabellen. Hammarby klarar sin 5:e plats även med helgens tre förluster.

Länk till matcher och tabell i herrarnas elitserie

Länk till matcher och tabell i damernas elitserie 

Karin Wiklund   26 mars 2023 17:48