SM-slutspelet: Team Pergamon och Team X-Calibur vann semifinal 1

Under fredagskvällen blev det idel Partillesegrar i SM-slutspelet. Team X-Calibur vann första semifinalen mot BK Högland med 12-8 och Team Pergamon besegrade Team Clan med 13-7.

Team X-Calibur hade kommandot matchen igenom utan att gå upp i någon större ledning. De tog hem alla fyra serier med 3-2 och slutresultatet skrevs till 12-8. Joline Persson Planefors var poängbäst med 901. Lagkompisen Josefin Hermansson tyckte att det var en skön start på slutspelet.
– Det känns väldigt bra. Vi har längtat länge efter denna helg och tränat hårt för slutspelet under lång tid. Det var en stabil laginsats, vi turades om att dra lasset och täckte upp för varandras misstag.
Vad tror du om lördagens spel?
– Det kommer att vara två extremt taggade lag där ute. Det blir spännande att se vilken profil de väljer. Vi känner oss trygga på båda och oavsett vilken det blir kommer vi att göra vårt absolut bästa, säger Josefin Hermansson.

På banorna bredvid så vann Team Pergamon första matchen mot Team Clan. Det var Clan som började starkast och tog hem första serien med 4-1. Men Pergamon kom tillbaka och vann de resterande tre serierna med just 4-1.
– Det var stentufft och vi fick gräva djupt. Jag tycker verkligen att vi visar vilket starkt lag vi är och framförallt i serie två och tre. Jag är superglad att vi lyckades dra det längsta strået. Jesper Svensson var poängbäst i Pergamon med 970 poäng och Peter Nordensson hade högst i Clan med 983. Stämningen var på topp i Superbowl och Jesper Svensson var tacksam över publikstödet.
– Det är fantastiskt att ha våra supportrar där och de blir som en extra spelare för oss. Det är mycket tack vare publiken som det här blir årets bästa bowlinghelg.

Kl 09.00 på lördagen fortsätter slutspelet med semifinal två mellan B-K Eva och Spader Dam samt BK Kaskad mot Team Alingsås.  

Linus Wirén   21 maj 2022 08:00