Sjunde raka för AIK

I Norra allsvenskan återtog AIK serieledningen. I Södra tog sig Hässle upp på tredje plats efter seger i ena matchen.

Prime hade inte mycket att sätta emot i dagens möte med AIK på Bowl-O-Rama. AIK började resultatmässigt lite trevande men spelade upp sig under matchens gång. Slutresultatet skrevs till 17-3 efter tre x 4-1 följt av 5-0. Malin Brodin var matchbäst med 857, Fanny Lindahl hade 815 och Olivia Ilstedt 814. Brodin och Lindahl tog full pott i banpoäng tillsammans med Nathalie Asklund respektive Malou Eng. I Prime hade Jeanette McGuiness 741.

SIK tog emot Sollentuna hemma i Sundbyberg. Senast lagen möttes där slutade det oavgjort; idag var det SIK som var det starkaste laget. Sumpan startade med två raka 4-1, men i tredje sprattlade Sollentuna emot och tog hem den med 3-2. De där två pinnarna räckte för att säkra minst oavgjort för hemmalaget, som ordnade seger med 13-7 efter att ha vunnit sista serien med 3-2. I Sundbyberg hade Lina Elfström 830 och tog fyra banpoäng tillsammans med Nicole Layrisse. Marit Aasen toppade i Sollentuna med 710. 

I Södra allsvenskan var Hässle på besök närmre kusten. Första motståndare var Spader Dam F, vilka för dagen var numret större än Hässle. Spader inledde med 5-0 men släppte andra serien till Hässle med 3-2. Efter det tog Spader tredje med 3-2 och fjärde med 4-1 till seger med 14-6. Högst slagning i Spader Dam hade Anna Andersson med 826 medan Clara Andersson var bäst i Hässle med 726.

Hässle fortsatte till Höganäs där det blev det bättre utdelning. Hässle hade 8-1 efter två och säkrade segern i tredje serien. Segersiffrorna skrevs till 14-5 sedan Hässle vunnit sista serien med 4-1. Bäst hos vinnarna var Lova Nilsson med 783. Hon tog också fyra banpoäng tillsammans med Clara Andersson. Matchbäst var Höganäs Elvira Lindell med 795.

Dagens resultat betyder att AIK återtog ledningen i Norra allsvenskan. Hässle tog sig upp till tredje plats, ovanför det övre kvalstrecket. Båda tabellerna haltar något och det är fortfarande många poäng att spela om när seriespelet återupptas i januari.

Linus Wirén   04 december 2022 19:48