Sju av åtta lag tog poäng Sydallsvenskan

De stora vinnarna i lördagens sammandrag i Sydallsvenskan blev Bulltofta BK som vann båda sina matcher och därmed klättrade i tabellen. 

Första sammandraget startade lördag i Olofströms Bowlinghall där hemmalaget Olofströms BS tog emot Lunds BK Mamba. En tabellmässigt jämn match mellan seriens 7:e och 8:e placerade lag. Det blev gästerna som inledde starkast med matchens högsta omgångssiffror mot ett lite nyvaket hemmalag. Andra serien blev riktigt jämn där lagen vann två bord vardera och det skiljde endast 12 poäng på totalen som gick till Mamba. Mamba hade fördel efter halva matchen med 3-7 inför den tredje serien som även den var jämn och gav två bordspoäng till vardera lagen. Det skiljde nu 13 poäng på totalen som gick till Olofström som därmed höll liv i matchen inför sista serien med 6-9.  Det blev inte lika jämn avslutning utan Mamba hade övertaget och vann serien med 1-4 och matchen slutade 7-13 med 6569-6902 i kägelpoäng. Lunds BK Mamba hade inte mindre än fyra spelare som tog sig över 900 där Marcus Ljungdahl blev matchbäst på 986 poäng. Övriga i laget över 900 var Gustav Nilsson 927, Jörgen Lindberg 913 och Christian Snapp 903.
Hos hemmalaget Olofström var det Lukas Andersson som läste banorna bäst och fick ihop 917 poäng.

Lunds BK Mamba fick vara kvar på banorna och som bortalag när sedan BK Femtionian gjorde matchpremiär för vårsäsongen. Här blev det Hässleholmslaget som tog greppet om matchen och hade ett övertag med 7-3 efter halva mot laget från Lund som inte lyckades få med sig lika många käglor i denna match. Tredje seriens svacka hos BK Femtionian gav Mamba 1-4, höll liv i matchen och öppnade för en spännande sista serien med 8-7. Femtionian tog sig ur sin tillfälliga svacka och fick med sig käglorna mot ett väl kämpande Lunds BK Mamba. Matchen slutade 12-8 och 6696-6398 i kägelpoäng. Matchbäst blev Femtionians Christopher Narberg på 932 poäng. Hos Lunds BK Mamba var det Christian Snapp som hade högsta slagningen med 902 poäng och som även tog full pott i banpoäng med lagkompisen Marcus Ljungdahl.

Eftermiddagen i Olofström bjöd på en väldigt jämn match mellan BK Femtionian och Malmölaget BK Thule. Femtionian var de som styrde matchen i första serien och hade ett litet övertag med 6-4. Tredje serien blev det Thule som tog över och styrde matchen med 1-4 och avslutade med 2-3 vilket gav en vinst med 9-11 och den lika jämna kägelpoängen 6202-6190. Matchbäst blev Thules Marcus Rasmussen på 926 poäng följt av Paul Lindfors på 915 poäng. Högsta slagningen hos BK Femtionian i denna match hade Casper Olsson på 871 poäng.

Olofström fick lite av revansch på morgonens förlust när de i sammandragets sista match mötte BK Thule. Det blev utklassningsseger där Olofström avgjorde matchen efter tre serier och vann med 17-2 efter ett oavgjort bord i andra serien. Kägelpoängen 6763-5945. Matchbäst blev dock Thules Marcus Rasmusson även i denna match. Högsta slagningen hos Olofström hade Kristoffer Hagelberg med 915 poäng och tog även full pott i banpoäng med lagkompisen Frida Löhnert. Full pott i banpoäng tog även Olofströms lagkonstallation Pontus Persic/Lukas Andersson.

Lördagens andra sammandrag spelades i Baltiska i Malmö och drog igång på eftermiddagen då hemmalaget Bulltofta BK tog emot serieledande Team Pergamon BC F.
Serieledarna öppnade starkast men Bulltofta fick med sig två jämna bord i första och kvitterade sedan i andra serien till 5-5. Tredje serien såg lite ut som första och gav Pergamons farmarlag ett övertag inför sista serien med 7-8. Bulltofta gjorde en riktigt bra avslutning och släppte bara ifrån sig en banpoäng vilket gav en matchvinst med 11-9. Kägelmässigt hade Pergamon nästa 200 poäng mer 6676-6841. Matchbäst blev hemmalagets Stefan Borglin med 962 poäng följt av Mattias Sjölin på 952 poäng som också tog full pott i banpoäng med lagkompisen Oliwer Andersson. Hos Pergamon var det Albin Gullstrand som läste banorna bäst med 957 poäng.

Samtidigt i Baltiska spelade hemmalaget Kulladals BS F1 match mot Partillelaget IK Sterling. Sterling gjorde en riktigt stark inledning och vann första serien med 1-4. Andra serien blev jämnare där lagen tog två bord vardera och Sterling fick med sig totalen med minimala fyra poäng. Sterling hade ett övertag med 3-7 efter halva matchen som plötsligt vände och det var Kulladal som började få med sig käglorna och poäng. Kulladal kom ikapp i tredje via 4-1 och öppnade för en spännande sista serie med 7-8. Sterling hängde med länge på två bord men Kulladal dundrade in matchen högsta omgångssiffror och tog 5-0 i banpoäng. Vinst med 12-8 och 6669-6417 i banpoäng. Matchbäst blev Kulladals Mats Lunderquist med 906 poäng. Högsta slagningen i Sterling stod Christer Petersson för med 882 poäng.

Bulltofta mötte i sin andra match Sterling. Det var Bulltofta som hade greppet om matchen även om Sterling tände till i tredje serien och reducerade då ett underläge med 7-3 till 9-6. Men det räckte inte för att komma ikapp ett bra spelande Bulltofta som tog dagens andra seger med 13-7, 6633-6354 i kägelpoäng. Matchbäst blev Bulltoftas Mattias Sjölin på 915 poäng. Även denna match var det nära full pott i banpoäng för Mattias och Oliwer men i sista serien tappade de med EN kägla och det blev 7 av 8 banpoäng för lagkonstallationen. Högsta slagningen i Sterling hade även denna match Christer Petersson denna gång med 873 poäng.
- Fantastiskt spel av laget alla höll huvudet högt och deltog till segrarna och 4 poäng som vi är väldigt nöjda med, sammanfattar Mattias Sjölin Bulltoftas lyckade lördag.

En riktigt jämn match bjöd Kulladal och Pergamons farmalag för. Pergamon plockade hem första och andra serien med 3-2 och Kulladal kvitterade med att ta hem tredje och fjärde serien med 3-2. Matchen slutade 10-10 och med kägelpoängen 6775-6748. Matchbäst blev Kulladals Robert Kaneby med 976 poäng och han tog även full pott i banpoäng med lagkompisen Martin Allers där de i sista serien vann bordet med två käglor. Över 900 i Kulladal kom även Daniel Andersson med 932 poäng. Högsta slagningen hos Pergamon hade Peter Ljung med 950 poäng där även klubbkamraterna Jesper Jacobsen och Anton Elofsson kom över 900 med 902 respektive 901 poäng.

Foto: Tony Rosenquist

Karin Wiklund   21 januari 2023 18:28