Sex Allsvenska matcher under söndagen

Under söndagen spelades det totalt sex matcher i våra olika Allsvenskor runt om i Sverige. Två matcher spelades i damernas Södra Allsvenska, två matcher i herrarnas Mellanallsvenska och en match vardera i Sydallsvenskan och Nordallsvenskan

Damernas Södra Allsvenska inleddes på söndagsförmiddagen med match i Malmö mellan Staffanstorp och Linnéa, och jämnare match får man nog leta efter! Linnéa tog kommandot i matchen med 3-2 i första serien och 4-1 i andra, trots att det bara skiljde 23 poäng i första och 15 poäng i andra seriens totalslagningar. I tredje och fjärde serien gjorde sen Staffanstorp ett tappert försök att komma ikapp, men det räckte inte riktigt hela vägen då det blev 3-2 i både tredje och fjärde serien. Nu skiljde det 34 respektive 17 poäng i totalslagningen och totalt var det bara 13 poäng som skiljde de båda lagen åt. Men till slut var det alltså bortalaget Linnéa som stod som vinnare med 11-9.
Mimmi Persson i Linnéa hittade in bäst den här dagen och fick ihop 792. I Staffanstorp var Marie Andersson bäst med 729.

BK Linnéa åkte sedan vidare till Hässleholm för match mot Hässle och här blev det en betydligt mindre jämn match. Hässle tog kommandot i matchen direkt med 4-1 direkt i första serien. Hässle dippade sedan lite i andra serien, men lyckades trots det ta 3-2 och när de sedan slog en fin 1600-runda i tredje serien och vann med 4-1 så var matchen över. Hemmalaget fortsatte dock att ånga på i sista serien och vann till sist matchen med 15-5. 
Trots förlusten så var Mimmi Persson återigen matchbäst med fina 892. I Hässle var både Elissa Mehmet och Hanna Olsson över pari med 808 respektive 801.

Välspelad match i Sydallsvenskan

Det spelades ytterligare en match i Hässleholm, då Femtionian tog emot Olofström i herrarnas Sydallsvenska. Hemmalaget fick en riktigt bra, och matchavgörande, start när de tog 4-1 i första serien. I andra serien kom Olofström nämligen igång riktigt ordentligt, slog nästan 1800 och vann med 3-2. De följde sedan upp med drygt 1700 i tredje serien och ytterligare en 3-2 seger, och därmed var matchen helt öppen inför sista serien. Men det var Femtionian som skulle ha marginalerna med sig den här matchen, då de vann två av banpoängen och totalen med bara 4 pinnar. 3-2 och vinst med 11-9 för hemmalaget.
Bröderna Hagelberg i Olofström hade en bra dag på banorna då Rasmus slog hela 1021 och Kristoffer fick ihop 937. I Femtionian var Casper Olsson bäst med 926.

I Nordallsvenskan spelades en match som började på ett sätt och slutade på ett helt annat, då Domsjö spelade mot Fjällräven i Örnsköldsvik. Fjällräven inledde matchen i ett rasande tempo, slog drygt 400 poäng högre än Domsjö och vann första serien med hela 5-0. Där tog bränslet dock slut för Fjällräven och resten av matchen var det Domsjö som var det bättre laget. 4-1 i andra serien följdes upp av 3-2 i tredje och när det sedan blev 4-0 i sista serien så hade Domsjö vänt och vunnit matchen med 11-8. Det kan svänga fort i bowling!
Matchbäst var Tommy Petersén i Fjällräven med 861 medan Viktor Söderlund slog högst i Domsjö med 831.

Västerås fortsätter att toppa Grupp B i Mellanallsvenskan

Sundbyberg hade dubbla söndagsmatcher i Mellanallsvenskan, och dagen inleddes i Västerås där ett dittills obesegrat hemmalag väntade. Och så skulle det fortsätta, då Västerås tog tag i staffettpinnen direkt och sen släppte de aldrig taget. 3-2 i första serien följdes upp av 4-1 i andra och sen ytterligare en 3-2'a i tredje och därmed var matchen avgjord. Sundbyberg kunde sedan putsa siffrorna lite i sista serien då de vann den med 4-1. Matchen slutade därmed med hemmavinst 12-8. Västerås fortsatt obesegrade och i serieledning!
William Dahlsten i Sundbyberg var matchbäst med 928. I Västerås var Per Jansson bäst med 899.

Sundbyberg behövde dock inte åka hem tomhänta, då de åkte vidare till Sollentuna där Ax stod för motståndet. Sumpan gjorde en mycket gedigen insats och gav egentligen aldrig hemmalaget någon chans. Samtliga fyra serier slutade 4-1 till bortalaget som vann matchen klart med 16-4. 
William Dahlsten återigen matchbäst, den här gången med 877. I Ax var var Andreas Holm bäst med 837. Chanserna är dock stora att Tobias Karlsson i Ax hade blivit matchbäst, då han hade 734 efter tre serier, men gick av i sista serien. 

Christian Holmén   29 oktober 2023 15:58