I helgen startar seriespelet för bowlingens Elitserier igen med full omgång. I herrarnas Elitserie stundar tre matcher på lika många dagar för IS Göta där måndagsmatchen bli något speciellt. I damernas Elitserie ska Team X-Calibur jaga revansch mot regerande mästarna Spader dam.

Det spelas nio matcher i herrarnas Elitseries omgång 12 i helgen varav en på måndag. IS Göta har en fullspäckad och riktigt tuff helg med matcher både på bortaplan och hemmaplan.

– Vi har en väldigt tuff helg framför oss, men vi ser verkligen fram emot att spela liga igen. Vi har inte tränat på något speciellt under uppehållen men många har tävlat flitigt, säger Karl Wahlgren i IS Göta.

Helsingborgslaget inleder på lördagen i Norrköping med bortamatch mot serieledande BK Kaskad. Det blev oavgjort, 10-10, när lagen möttes I Helsingborg vilket faktiskt är serieledande BK Kaskads enda poängtapp hittills denna säsong.

På söndag åker Göta längre norrut till Stockholm för match mot Stureby BK i Högdalens Bowlingpalatz. Och på måndagskvällen tar Göta emot regerande svenska mästarna Team Pergamon i Olympia i Helsingborg, en kvällsmatch som brutits ut från helgen och som får en extra inramning.

– Måndagens match blir mer av ett litet event. Vi har redan nu på fredagen över 100 bokade för mat i hallen inför morgondagen. Klockan 18 i morgon lördag kommer det vara en uppvisningsmatch inför huvudmatchen där åtta lovande skånska ungdomar ska tävla tillsammans med var sin stjärnspelare från Göta och Pergamon, förklarar Patrick Backe, som står bakom arrangemanget.

Därtill kommer det att vara DJ:s och prisutdelning för att belysa några av de lokala eldsjälarna innan den officiella matchen mellan Göta och Pergamon startar klockan 19.

IKW Köping BK, som ligger näst sist i tabellen, ska till Göteborg och Nässjö för matcher mot BK Joker och Team Clan. Mötet med Joker, som ligger sist, blir riktigt viktigt för båda lagen och det är också Köpings stora chans till bortapoäng denna helg. Nykomlingarna Köping kommer att få det rejält tufft i Nässjö mot hemmastarka tabelltvåan Team Clan.

Kulladals BS har två intressanta bortamöten mot BK Full House i Ängelholms bowlinghall på lördagen och BKF Falkenberg på söndagen.  Om malmölaget kan ta bortapoäng i helgen hakar laget på den övre halvan av serien där mötet med Full House, som ligger placeringen ovanför endast en poäng före, blir en kamp om tabellplaceringen.

För BKF Falkenberg är en hemmaseger på söndagen mot Kulladal viktig för att hålla sig kvar ovanför det nedre kvalstrecket. Falkenberg har haft det lite knackigt på hemmaplan denna säsong och letar ännu ett stabilt hemmaspel. Kan det komma på lördag mot ett Kulladal som i sin tur överraskat positivt denna säsong?

Ludvika BK har en riktigt tuff helg framför sig med bortamöten med två topplagen Team Pergamon och Team Alingsås.

I damernas Elitserie är det fyra matcher denna helg. Team X-Calibur tar emot serieledande Spader Dam redan på lördag förmiddag. Första mötet lagen emellan denna säsong vann gästande Spader Dam klart. Andra mötet på X-Caliburs hemmabanor blev betydligt jämnare men även då drog Spader Dam det längsta strået och vann.

Hemmalaget Team X-Calibur hade en tyngre start på årets säsong men har i de senaste omgångarna före jul- och nyårsuppehållet börjat hitta en vinnande väg igen. Sista omgången före jul tillfogade partilledamerna BK Högland sin första förlust denna säsong så det blir spännande och se om X-Calibur kan få till det tredje gången gillt mot Spader dam.

Serietvåan BK Högland ska till Kalmar bowlinghall för bortamatch mot BK Cahoot. En seger är närmast ett måste för nässjödamerna för att hålla jämna steg med de regerande svenska mästarna Spader dam i kampen om förstaplatsen.

BK Hallandia fick en tuff start på 2023 när seriespelet tjuvstartade lite förra helgen med en storförlust mot gästande Spader Dam. I helgen ska Hallandia till Stockholm för matcher mot Hammarby IF på lördagen och B-K Eva, Stockholm, på söndagen.

Omgång 12    21-22 januari
Herrarnas Elitserie
Lördag 21/1
10.00  BK Joker - IKW/Köping BK
11.00  BK Full House - Kulladals BS
13.30  Team Pergamon BC - Ludvika BK
15.40  Team Clan BK - IKW/Köping BK
15.40  BK Kaskad - IS Göta

Damernas Elitserie
11.00  Team X-Calibur BK - Spader Dam
11.00  BK Cahoot - BK Högland
14.00  Hammarby IF BF - BK Hallandia

Söndag 22/1
Herrarnas Elitserie
09.00  Stureby BK - IS Göta
11.00  Team Alingsås BC - Ludvika BK
13.00  BKF Falkenberg - Kulladals BS

Damernas Elitserie
11.30  B-K Eva, Stockholm - BK Hallandia

Måndag 23/1
Herrarnas Elitserie

19.00  IS Göta - Team Pergamon BC

Länk till matcher och tabeller herrarnas Elitserie

Länk till matcher och tabeller damernas Elitserie

Jonas Brändström   19 januari 2023 23:15