Seriesegrande Spader Dam avslutade på bästa sätt

Redan klara seriesegrarna i damernas Elitserie, Spader Dam, avslutade på bästa sätt. Laget besegrade gästande B-K Eva, Stockholm med hela 18-2 efter att ha strajkat ihop hela 7100 poäng totalt.

– Vi ville avsluta med en bra match och det gjorde vi, säger en nöjd Anna Andersson i Spader Dam.

I den nittonde och sista grundserieomgången spelades på lördagen bara en match i damernas Elitserie. Men det blev inte vilken match som helst. Suveräna och redan klara seriesegrarna Spader Dam visade upp sin styrka inför slutspelet genom att vinna mot också redan slutspelklara B-K Eva, Stockholm med hela 18-2. 

–  Vi sade före matchen att vi ville göra en bra match och avsluta på ett bra sätt. Det gav ett bra fokus hela matchen så det var en jättebra insats av hela laget, säger Anna Andersson som var matchbäst med fina 985.

Helsingborgsdamerna tryckte gasen i botten direkt från start och noterade i de två första serierna totalslagningar över 1800 poäng. Gästerna lyckades få med sig en poäng i varje serie så Spader Dam hade ledningen med 8-2 efter halva matchen. Därefter sopade hemmalaget rent och vann den andra halvan med 10-0 vilket gav klara 18-2 i slutet. 

Spader Dam avslutade grundserien med en rejäl strajkfest och fick ihop hela 7100 i totalslagning. Enligt vad Swebow.se kan se är det en av de tio högsta slagningarna någonsin i damernas Elitserie och den högsta slagningen sedan 2016 då Spader Dam fick ihop 7153 under slutspelet i Jönköping.

– Det var inget vi tänkte på under matchen, men det är roligt att vi nu verkligen fick visa vilket lag som är det bästa damlaget i Sverige. Nu blir det att se fram emot och ladda inför slutspelet, fortsätter Anna Andersson.

Hemmalagets Filippa Persson hade utmärkta 980 efter bland annat ha slagit en 300-serie i den andra serien och Josefine Linderoth var också klart över 900 med 956. I B-K Eva toppade Emelie Neidenmark med 863.

I morgon söndag spelas den allra sista grundseriematchen i damernas Elitserie när det är BK Hallandias tur att ta emot B-K Eva, Stockholm i Falkenbergs bowlinghall.

Länk till matcher och tabell damernas Elitserie

 

 

Jonas Brändström   15 april 2023 20:16