Serieledarna starkast i de norra allsvenskorna

Serieledande Bodens BS vann toppmötet mot BK Flash i herrarnas Nordallsvenska.

I damernas allsvenskor vann även serieledande Stånga IF toppmötet i den norra serien mot BK Prime Sthlm. Och i den Södra Allsvenskan tog Höganäs BC tre av fyra möjliga poäng på bortaplan.

Bodens BS har legat i täten i herrarnas Nordallsvenska under stora delar av säsongen, mycket tack vare fler spelade matcher än tvåan BK Flash. På lördagen hade Flash chansen att på allvar gå ikapp och knipa täten när lagen drabbade samman i Boden.

Men Boden visade att de ville behålla sin serieledning och hade ledningen matchen igenom. Hemmalagets segersiffror skrevs till 13-7 efter att Flash aldrig riktigt varit nära att hota hemmalaget.

Daniel Rönnbäck toppade individuellt i Boden med 897 och i Flash var Tobias Sagvold bäst med 881, vilket också räckte till fyra vunna banpoäng i par med Magnus Melander, 838.

I Nordallsvenskans andra match på lördagen tog Umeå IK en viktig hemmaseger för att slippa att kvala för att hålla sig kvar när laget besegrade Domsjö IF med 12-8. Umeå tog en klar ledning med 8-4 efter två spelade serier, och lyckades hålla undan trots ett vilt jagande Domsjö.

I hemmalaget var Henrik Ekblom bäst med 895 och i Domsjö toppade Stefan Söderlund med 853.

I damernas Norra Allsvenska spelades endast en match på lördagen. Men det var det viktiga toppmötet mellan Stånga IF och BK Prime Sthlm. Nu blev det hemmalaget Stånga som tog hem segern med 13-7 efter att ha startat klart bäst. Med segern gick även Stånga upp som nya serieledare på Primes bekostnad.

Båda lagen har var sin spelare på fint strajkhumör där både hemmalagets Gunnel Johansson och gästernas Annika Kilander fick ihop 915 poäng.

I damernas Södra Allsvenska spelades tre matcher där en slutade oavgjort och två slutade med bortaseger. Trolle BK och Höganäs BC delade systerligt på poängen efter att matchen slutat 10-10. Ett resultat hemmalaget Trolle både kan var nöjd och missnöjd med. Nöjd tack vare att laget räddade en poäng i den sista serien, men missnöjd med att tappa en hemmapoäng i jakten på slutspel till Elitserien.

Individuellt var Anette Kristoffersson bäst i Trolle med 788 och bortalaget hade två spelare över 800 med Caroline Mathiasson, 814, och Sandra Gustafsson, 804.

BK Cahoot fick däremot inkassera två förluster i hemmahallen då Kalmartjejerna förlorade mot både BK Linnéa och Höganäs BC. Linnéa vann med 11-8 och Höganäs tog hem en storseger med hela 17-3.

I Linnéa storspelade Mimmi Persson och fick ihop fina 902 och i det segrande Höganäs ville inte Sandra Gustafsson var sämre utan noterade utmärkta 907.

 

 

 

 

Jonas Brändström   23 mars 2024 21:31