Sandviken med i Norra toppen

Sandviken toppar Norra allsvenskan med två matcher mer spelade än Stånga. Prime hänger Stånga i bakhasorna! I Södra tog Hässle ett litet grepp om kvalplats tack vare dagens seger. Håller de den heöla vägen ut?

I Södra allsvenskan hade Spader Dam F bortamatcher idag. Första anhalt var i Hässleholm där Hässle stod beredda att sätta krokben för helsingborgskorna. Hässle hade käglorna med sig och vann första serien med 4─1 och +18 i diff. Efter andra serien var det kvitterat och efter tredje stod det 8─7 till hemmalaget, som fick 3─2 efter ännu en resultatmässigt jämn serie. I sista serien rasade Spader Dam ihop som ett korthus och Hässle fick den med 5─0 till seger med 13─7. Hos segrarna toppade Doris Lundsten med 820 och full pott i banpoäng tillsammans med Hanna Olsson. I Spader hittar vi Josefine Linderoth med matchens högsta slagning, 867.

Mot Staffanstorp på Baltiskan gick det bättre för Spadertjejerna. Första serien var en riktig rysare, trots att differenserna på tre av borden var stora. Ett bord slutade oavgjort och gästerna fick med sig +3 i totalen till seger med 3─1. Efter tre serier hade Spader Dam säkrat segern då de var i ledning med 10─4. De tog sedan även sista serien och segersiffrorna skrevs till 14─5. Josefine Linderoth var bästa Spaderspelare även den här matchen och ökade nu till 875. Amanda Gadd följde med 852 och tog fyra banpoäng tillsammans med Rebecca Johansson.

I Norra allsvenskan möttes Sundbyberg och Sollentuna i en match som stundtals var väldigt spännande. SIK inledde med att ta ledningen med 4─1, vilket följdes upp med 3─2. Här kom de gröna undan med blotta förskräckelsen, för de vann totalen med fyra pinnar efter 1512─1508. Nu hade Sollentuna fått upp farten och kunde ta tredje serien med 4─1, så inför fjärde var det SIK i ledning med 8─7. De hade inte heller några planer på att släppa segern ifrån sig utan höjde nivån ett snäpp och vann sista serien enkelt till seger 13─7. I Sumpan hade Pernilla Arvidsson 857 och Annelie Kanold 849. I Sollentuna toppade Annette Hofvander med 778.

B-K Eva B tog sig till Sandviken för möte med de båda SAIK-lagen. Först ut var A-laget och här tog gästerna ledningen med 3─2 efter första serien. I andra serien sjönk resultaten lite och SAIK kunde kvittera. I tredje serien reste sig hemmalaget något och kunde ta serien med 4─1 och vann sedan också sista serien och matchen med 12─7. Mia Arnöman var bäst hos segrarna med 786. Hos Eva hade Catrin Tocklin 700 prick.

Matchen mellan Sandvikens andrauppställning och B-K Eva skulle enligt Swebowl ha börjat kl 15:00. I skrivande stund finns inget resultat inrapporterat.

 

Catharina Blixt Jeppson   24 mars 2024 20:30