Sammandrag och bortavinster i allsvenska söndagsmatcher

Sammandrag i Lund för Sydallsvenskan och en Kirunamatch i Nordallsvenskan stod på söndagens allsvenska spelschema.

En match spelades i Nordallsvenskan när BK Fjällräven tog emot BK Flash hemma i Kiruna.
Flash hade på lördagen förlorat mot serieledande Bodens BS. Hemmalaget Fjällräven vann tre av banparen i första serien men Flash fick med sig ett banpar och totalen. Andra serien kvitterade Flash och det stod 5-5 när halva matchen var spelad. Tredje serien sjönk resultatet för Flash och Fjällräven tog en knapp ledning med 8-7 inför sista och avgörande serien. Sista serien var det Fjällräven som hade en dipp och Flash kunde avgöra matchen genom 1-4. Matchen slutade 9-11 med kägelpoängen 6425-6592. Matchbäst blev Flash Björn Wedin på fina 956 poäng som sammanfattar matchen
- Efter gårdagens förlust mot Boden åkte vi de 35 milen upp till Kiruna. Vi var ordentligt revanschsugna för att inte behöva vända hem de 85 milen utan poäng. Matchens tre första serier var väldigt jämna och Fjällräven leder med 8-7 inför sista serien. Vi tar oss samma och efter en stark avslutning så lyckas vi vinna serien och matchen.
Högsta slagningen hos hemmalaget Fjällräven hade Niklas Wiklund på 870 poäng.

Sydallsvenskans sammandrag i Lund

Först ut var hemmalaget Lunds BK Mamba som mötte Nässjölaget Team Clan BK F1. Clans farmare öppnade med 1-4 och 0-5. Något som satte hemmalaget i underläge och trots att de vann tredje serien med 3-2 var matchen avgjord efter tre serier. Matchen slutade 5-15 med kägelpoängen 6268-6584.
Matchbäst blev Lunds Marcus Ljungdahl på 936 poäng. Högsta slagningen hos Clan hade Carl-Oskar Palmér på 892 poäng.

Andra matchen spelades mellan BK Thule från Malmö och Team Clan BK F1. En match mellan tabellens jumbolag och serieledare och även om Clans siffror sjönk hade Thule problem att hänga med. Första serien drog Clan ifrån efter en lite avvaktande inledning från Thule med 0-5. Andra serien var poängmässigt väldigt jämn och slutade 2-3. Sedan växlade Clan upp och avgjorde matchen i tredje serien med 0-5. Det blev till slut 3-17 och kägelsiffrorna 5725-6314.
Matchbäst blev Clans Jonathan Hallberg på 888 poäng.
Högsta slagningen hos Thule hade Robin Svantesson Nagy på 869 poäng.

Tredje matchen spelades mellan BK Thule och Vimmerbylaget Varta BK och blev en klart jämnare match. Första serien var riktigt jämn där lagen tog två banpar vardera och Varta fick med sig totalen med sex käglor! Andra serien tappade Varta lite poäng och Thule kunde kvittera till 5-5 efter halva matchen. Tredje serien blev Thules bästa omgång medan Varta fortsatte tappa kägelmässigt och Thule ryckte ifrån med 4-1 till 9-6 inför sista och avgörande. Varta kom igen i sista serien och gjorde sin bästa omgång men det var Thule som vann de jämna banparen medan Varta fick med sig ett banpar och totalen. Matchen slutade 12-8 med kägelpoängen 6215-5926.
Matchbäst blev Thules Marcus Rasmussen på fina 1010 poäng följt av klubbkamraten Theo Lindfors på 824 poäng.
Högsta slagningen hos Varta hade Rickard Nilsson på 819 poäng.

Tyvärr finns i skrivande stund inget matchunderlag från sammandragets fjärde och sista match mellan Lunds BK Mamba och Varta BK. Vi har sökt hallen och hemmalaget som meddelat att Varta vann matchen och resultatet rapporteras imorgon, måndag.

Länk till tabell och matcher i Nordallsvenskan

Länk till tabell och matcher i Sydallsvenskan

Foto: Björn Wedin och Tobias Sagvold, BK Flash

Karin Wiklund   26 mars 2023 20:12