Sammandrag och 300-slagningar i Sydallsvenskan

Olofströms BS (på bilden) gladdes åt full pott i dagens sammandrag. Fyra sammandrag, 16 matcher och 300-slagningar av Alexsander Flodin, Jenny Wegner och Peter Roos. Med andra ord en lördag fylld av bra bowling som avslutning på höstsäsongen i Sydallsvenskan!

I Falkenberg möttes hemmalaget BKF Falkenberg F, Örgryte IS BF, BF Solängen och BK Joker. Sammandraget bjöd på inte mindre än två 300-slagningar. Den första kom när Solängens Alexsander Flodin avslutade matchen mot Örgryte med sin perfekta serie. Den andra var det Jokers Peter Roos som avslutade matchen mot BKF Falkenberg med sin. BKF Falkenberg F vann båda sina matcher och klättrade i tabellen. Solängen och Joker vann en match vardera och Örgryte tvingades åka hem utan poäng.

I Värnamo möttes Forsheda BK, BK Femtionian, Höganäs BC och Olofströms BS. Även här bjöds det på en 300-slagning av Jenny Wegner i tredje serien i matchen mot Höganäs. Olofströms BS vann båda sina matcher och klättrade i tabellen. Forsheda och Höganäs vann en match vardera och Femtionian fick åka hem utan poäng.

I Nässjö möttes Team Clan Nässjö BK F1, Lunds BK Mamba, Marbodals BS och BK Borgen. Team Clan vann båda matcherna och tog fyra poäng medan Marbodal och Lunds BK Mamba fick två poäng vardera och BK Borgen fick åka hem utan poäng.

I Baltiska i Malmö spelade på eftermiddagen sammandrag mellan hemmalagen Kulladals BS F1, Bulltofta BK samt Team Pergamon BC F och Kabaré BS. Bulltofta och Team Pergamon fick med sig tre poäng medan Kabaré fick med sig en poäng och hemmalaget Kulladal blev utan poäng.

Sammandraget i Falkenberg inleddes mellan BKF Falbenberg F och Örgryte IS där hemmalaget Falkenberg gjorde en stark inledning och plockade hem 4-1. Örgryte kvitterade sedan i andra serien och fick en liten ledning i tredje via 2-3. Falkenberg som tappade lite i andra och tredje hittade tillbaka till spelet från första serien i sista och kunde via 4-1 avgöra matchen och vinna med 11-9 (6810-6403). Matchbäst blev Falkenbergs Mikael Larsson på 976 poäng följt av Johannes Magnusson på 965 poäng och Fabian Persson på 918 poäng. Det blev även full pot ti banpoäng för Falkenbergs lagkonstallation Mikael Larsson/Marcus Svensson. Högsta slagningen i Örgryte hade  Jon Friberg på 846 poäng.

Örgryte IS BF stod kvar som bortalag och spelade sin andra match mot BF Solängen. Här var det Örgryte som öppnade matchen bäst och tog ledningen efter halva matchen med 3-7 trots att resultaten sjönk. Tredje serien sjönk resultaten ytterligare och Solängen kunde plocka in och hålla liv i matchen via 4-1 och 7-8 inför sista och avgörande serien. Sista serien slog Solängens Alexsander Flodin till med en 300-serie och Solängen kunde via sin bästa omgång vinna serien med 4-1 och matchen med 11-9 (6054-6181). Matchbäst blev Solängens Alexsander Flodin som efter sin fina avslutning landade på 963 poäng och även tog full pott i banpoäng med lagkompisen Christer Gustavsson.
Högsta slagningen i Örgryte hade även denna match Jon Friberg nu på 863 poäng.
Vi gratulerar Alexsander till 300-slagningen
- Tack! Jag tycker vi höll upp humöret och försökte stötta varandra, det hjälpte oss att vända matchen, säger Alexsander om segern mot Örgryte.

Nu var det Solängens tur att stanna kvar på banorna och BK Jokers tur att kliva in i sammandraget. Solängen ökade sina siffror från matchen innan och hade efter halva matchen ett övertag med 7-3. Tredje serien växlade Joker upp rejält och plockade hem full pott i banpoäng 0-5 och tog över ledningen med 7-8 inför sista avgörande. Lagen tog två bord vardera men det blev Joker som fick med sig totalen och därmed vann matchen med 9-11 (6486-6754). Matchbäst blev Jokers Kevin Karlsson på 968 poäng. Högsta slagningen i Solängen hade även denna match Alexsander Flodin denna gång på 956 poäng.
- Den här matchen var lika jämn men tyvärr drog Joker det längsta strået. Men vi är glada med två poäng, säger Solängens Alexsander Flodin efter dagens sammandrag.

Sammandraget i Falkenberg avslutades med matchen BKF Falkenberg F mot BK Joker. Hemmalaget Falkenberg skaffade sig ett övertag med 9-1 efter halva matchen och avgjorde matchen i tredje serien via 3-2. BK Joker snyggade till resultatet när de vann sista serien med 1-4 under ledning av Peter Roos som slog till med dagens andra 300-serie i sammandraget Falkenbergs Bowlinghall! Matchen slutade 13-7 (6642-6702). Matchbäst blev Jokers Mathias Ulfhielm på 904 poäng. Högsta slagningen i Falkenberg hade Mikael Larsson på 872 poäng. Full pott i banpoäng tog Falkenbergs lagkonstallation Fabian Persson/Edward Karle.
- Vi kom ner med otroligt självförtroende med många som spelat bra hemma på profilen, säger Jokers Peter Roos som forsätter;
- Tråkigt nog fortsätter trenden att vi gör dåliga förstaserier. I första matchen ligger vi under med 3-7 och tar extra möte där vi peppar varandra och sen vänder vi matchen den matchen helt. Andra matchen är vi möjligen smånöjda. Falkenberg är smarta och kör urethan, vi försöker fortsätta med reaktivt (förutom Kevin). Vi orkar inte riktigt hålla i spelet medans Falkenberg gör det riktigt bra. Vi är ändå med även om det är 9-1 efter två och vi gör ett sista försök i tredje, sammanfattar Peter Roos dagens sammandrag för BK Joker

Första matchen i sammandraget i Värnamo stod mellan hemmalaget och serieledande Forsheda BK mot BK Femtionian. Det var Femtionian som vann första serien när de lyckades få med sig tre, jämna, bord medan Forsheda vann ett men fick även med sig totalen. Efter det var det Forshedas höga och jämna spel som styrde matchen och när det blev 5-0 i tredje serien var matchen avgjord. Forsheda vann matchen med 14-6 (7008-6322). Matchbäst blev Forshedas Roberth Carlson på 936 poäng. Högsta slagningen hos Femtionian hade Jenny Wegner på 907 poäng.

BK Femtionian stod kvar på banorna och Höganäs BC stod för motståndet som hemmalag. Här var det Höganäs som tog ledningen med 3-1 efter att ett bord slutat oavgjort. Andra serien blev det full pott för Höganäs som via 5-0 hade ett övertag efter halva matchen med 8-1. Tredje serien blev Femtionians bästa under ledning av Jenny Wegner som slog till med en 300-serie och de höll liv i matchen via 1-4. Femtionian hade dock behövt full pott i sista och även om det var en någorlunda jämn serie var det Höganäs som fick med sig banpoängen med 4-1. Matchen slutade med seger till Höganäs 13-6 (6449-6355). Matchbäst blev Femtionians Casper Gunnarsson på 877 poäng. Högsta slagningen i Höganäs hade Arnar Jonsson på 869 poäng och han tog även full pott i banpoäng med lagkompisen Gudlaugur Valgeirsson.

Höganäs BC stod kvar på banorna som hemmalag när Olofströms BS klev in i sammandraget. Medan Höganäs laddade om från segern innan dundrade Olofström på och plockade hem full pott via 0-5 i banpoäng. Det följdes upp med 1-4 i andra serien och ett rejält övertag med 1-9 efter halva matchen. Höganäs kom igen lite i tredje serien och vann den men 3-2 innebar ändå att matchen var avgjord. Det blev Olofström som via 1-4 vann matchen med 5-15 (5783-6335). Matchbäst blev Olofströms Hani Alani på 887 poäng följt av Simon Andersson på 863 poäng. Båda dessa herrar tog även full pott i banpoäng, dock inte med varandra. Hani spelade och tog poängen med Frida Löhnert och Simon med Noel Strandman. Högsta slagningen i Höganäs hade Anton Persson på 823 poäng.
- Vi visade oss starka i första matchen och försökte leta upp i sista serien så vi hade så bra förutsättningar som möjligt i andra matchen där vi mötte ett väldigt starkt Forsheda, säger Olofströms Lukas Andersson om första matchen.

Sammandraget i Värnamo avslutades med match mellan Forsheda BK och Olofströms BS. Här var det hemmalaget Forsheda som tog kommandot från start och via 4-1 och 3-2 skaffade sig ett överläge med 7-3 efter halva matchen. Olofströms BS gjorde dock en grym upphämtning i andra halvan av matchen och höll liv i matchen i tredje serien med 1-4 och 8-7 inför sista och avgörande serien. Sista serien sjönk siffrorna för båda lagen men mest för Forsheda och Olofström tog hem även fjärde serien med 1-4 och vann matchen med 9-11 (6564-6693). Matchbäst blev Olofströms Lukas Andersson på 987 poäng följt av Stefan Johansson på 913 poäng, dessa herrar tog även full pott i banpoäng. Högsta slagningen i Forsheda hade Niclas Mårtensson på 876 poäng.
- Vi visste att vi ville komma in i juluppehållet med flaggan på topp och avsluta höstsäsongen på rätt sätt. Vi kämpade oss igenom de första två serierna och vi gav inte upp. Vi avslutade matchen väldigt starkt och lyckades dra det längsta strået, sammanfattar Lukas Andersson från Olofströms BS sammandraget i Värnamo.

Sammandraget i Nässjö inleddes mellan hemmalaget Team Clan Nässjö BK F1 och Lunds BK Mamba. Efter en jämn inledning i första serien drog Clan ifrån lite i andra och hade övertag med 7-3 efter halva matchen. Lunds BK Mamba gjorde sin och matchens bästa omgång i tredje serien och reducerade via 1-4 och höll liv i matchen med 8-7 inför sista och avgörande serien. En bra sista serie  där Clan vann serie med 4-1 och matchen med 12-8 (6622-6517). Matchbäst blev Clans Ludvig Hübinette på 935 poäng. Högsta slagningen i Lunds BK Mamba hade Jörgen Lindberg på 883 poäng.

Som nytt hemmalag klev Marbodals BS in och Lunds BK Mamba stod kvar på banorna. Lunds BK Mamba ökade på sina siffror efter tidigare förlustmatchen och skaffade sig ett övertag med 2-8 efter halva matchen. Tredje serien blev riktigt jämn där det skiljde mellan 5-21 poäng på samtliga bord och endast 1 poäng på totalen. Det blev Marbodal som vann den jämna omgången med 3-2 och tufft underläge med 5-10 inför sista serien. Marbodal spelade för oavgjort och lyckades få med sig tre bord och totalen men Lunds BK Mamba säkrade den poäng som krävde för seger och matchen slutade 9-11 (6598-6965). Matchbäst blev Christian Snapp på 945 poäng i ett Lunds BK Mamba som hade ytterligare tre spelare över 900-strecket. Högsta slagningen i Marbodal hade Tobias Kling på 928 poäng.

Marbodal stannade kvar som hemmalag på banorna i Nässjö när BK Borgen klev in i sammandraget. Efter en jämn inledning som slutade 3-2 växlade Marbodal upp och vann samtliga återstående serier med 4-1. Det innebar att redan efter tre serier var matchen avgjord och Marbodal vann med 15-5 (6677-6182). Matchbäst blev Marbodals Albin Wahlström på 951 poäng följt av Marcus Fogelberg på 854 poäng, dessa två tog även full pott i banpoäng tillsammans. Högsta slagningen i Borgen hade Lucas Svensson på 828 poäng.

BK Borgen hade en näst intill omöjlig uppgift när de spelade sin andra match mot hemmalaget Team Clan Nässjö BK F1. Clan var det starkare laget från början till slut med 4-1, 4-1, 4-0 och 5-0. Båda lagen slog till med sina bästa omgångar i sista serien där Clan avslutade med 1976 poäng. Matchen slutade 17-2 (7226-6315). Matchbäst blev Henrik Johansson på 993 poäng följt av Ludvig Hübinette på 936 poäng. Totalt fyra spelare över 900-strecket och där lagkonstallationen Carl-Oskar Palmér/Anton Ahlgren tog full pott i banpoäng. Högsta slagningen i Borgen hade Pontus Svensson på 885 poäng.

Kulladals BS F1 började sammandraget i Malmö med att ta emot Team Pergamon BC F. Det blev en jämn inledning mellan farmarlaget med två bord vardera och totalen till Pergamon. Andra serien sjönk siffrorna hos Kulladal medan Pergamon ökade och tog med sig full pott i banpoäng. Kulladal fick upp resultatet i tredje serien igen men Pergmon fortsatte att öka och hade via 2-3 avgjort matchen. Även sista serien gick till Pergamon och matchen slutade 6-14 (6374-6928). Matchbäst blev Pergamons Albin Gullstrand på fina 1004 poäng och han tog även full pott i banpoäng med lagkompisen Robin Frisk. Högsta slagningen i Kulladal hade Kevin Hansson på 902 poäng.

Samtidigt i Baltiska spelade hemmalaget Bulltofta BK mot Kabaré BS. Här var det hemmalaget Bulltofta som höll i matchen från början till slut via 4-1, 3-2, 3-2 och 4-1. Matchen slutade med vinst till Bulltofta med 14-6 (6756-6393). Matchbäst blev Bulltoftas Mikael Gottfries på 973 poäng och han tog även full pott i banpoäng med lagkompisen Frank Selander. Även Bulltoftas lagkonstallation Tobias Edlund/Mattias Sjölin tog full pott i banpoäng. Högsta slagningen hos Kabaré hade Adam Svärd på 879 poäng.

Andra omgången i sammandraget möttes Bulltofta BK och Team Pergamon BC F som båda vunnit sina tidigare matcher. Bulltofta tog ledningen med 4-1 efter första serien men Pergamon kvitterade i andra serien när de växlade upp samtidigt som Bulltoftas siffror sjönk en aning. Tredje serien höjdes resultatet igen för Bulltofta men det var Pergamon som vann den jämna serien med 2-3 och 7-8 inför sista och avgörande serien.
Sista serien vann Bulltofta de jämna borden och fick med sig tre av fyra bord. Pergamon vann ett bord men fick med sig totalen och matchen slutade oavgjort 10-10 (6634-6779). Matchbäst även i denna match blev Pergamons Albin Gullstrand, nu på 968 poäng. Högsta slagningen i Bulltofta hade Patrik Ahlgren på 897 poäng. Även denna match tog Bulltoftas lagkonstallation Tobias Edlund/Mattias Sjölin full pott i banpoäng.

Kulladals BS F1 och Kabaré BS möttes i andra omgången i Baltiska, Malmö. Här verkade Kabaré BS vara det mer revanschsugna laget efter förlusterna i första omgången. Kabaré tog ledningen med 1-4 i både första och andra serien och hade ett övertag med 2-8 efter halva matchen. När de även vann tredje serien med 2-3 var matchen avgjord. Även sista serien slutade 2-3 till Kabaré BS. Matchen slutade 6-14 (5966-6241). Matchbäst blev Kabarés Pascal Hatoum på 849 poäng. Högsta slagningen i Kulladal hade Bengt Petersson på 805 poäng.

Länk till tabell och resultat i Sydallsvenskan

Foto: Olofsströms BS

 

Karin Wiklund   02 december 2023 19:58