Sammandrag i Sydallsvenskan

Idag var det fullt sammandrag i Sydallsvenskan. 16 matcher spelades i 4 olika hallar - Strike House i Göteborg, John Scotts i Partille Arena, Lunds Bowlinghall och Olofströms Bowlinghall. Det bjöds på båda höga resultat och spännande matcher!

De allra högsta resultaten hittar vi i Partille Arena, där Pergamna, Kabaré, Forsheda och Höganäs samlades, och det var Pergamon som satte ribban högt direkt i första matchen då Forsheda stod för motståndet. Pergamon smällde in 1864 direkt i första rundan och vann serien med 4-1, och därefter rullade det bara på för dagens värdar. Trots avstannande 1663 i sista serien fick Pergamon ihop 7097 och vann matchen med 14-6.
Zakarias Lindqvist bäst i Pergamon med fina 1001. Lagkamrat Benjamin Jonsson inte långt efter med 993. I Forsheda var Kent Karlsson bäst med 915.

Forsheda fick sedan chansen att revanschera sig när Pergamon fick vila ett par matchen och Kabaré klev på banorna. Kabaré gjorde som Pergamon och inledde i ett rasande tempo, slog 1795 och vann första serien med 4-1. Där var det roliga dock slut för Kabaré, då Forsheda sakta men säkert började knappa in. 3-2, 4-1 och 3-2 gav till slut Forsheda en knapp seger med 11-9 i en tät och välspelade match
Forshedas Simon Johansson var matchbäst med 882. I Kabaré var Patrik Larsson inte långt efter med 872

Full pott för Pergamon

När det sedan var dags för Höganäs att göra entré så fortsatte kräftgången för Kabaré som inte riktigt kom in i matchen. Höganäs tog kommandot direkt och släppte sen aldrig taget och hade matchen avgjord med 11-4 efter tre serier. Kabaré kunde putsa siffrorna lite i sista serien och Höganäs vann till sist med 12-8
Höganäs Islänning Arnar Jonsson bäst i matchen med 919. I Kabaré var Bobby Hellman bäst med 849

I dagens sista match var det återigen dags för Pergamon, denna gång mot Höganäs. Och återigen visade Pergamon klass och gav aldrig Höganäs chansen. 12-3 efter tre serier och 17-3 när matchen var över. Pergamon slog återigen nästan 7100 och hade hela 5 spelare över 900 där Pär Svensson var allra bäst med sina 999. Arnar Jonsson återigen bäst i Höganäs med 878

Full pott och 4 poäng för Pergamon, Forsheda och Höganäs fick med sig 2 poäng vardera och Kabaré fick åka hem utan poäng den här dagen.

Joker inledde med seger

I Strike House i Göteborg var det Joker, Örgryte, Bulltofta och Kulladal F som spelade. Värdar var Joker som fick inleda med match mot Bulltofta, och det var värdlaget som visade sig starkast i matchen och kunde ganska enkelt vinna matchen med 12-8 efter att ha avgjort redan efter tre serier. 
Tim Davidsson bäst i Joker med 940. Bertil Henriksson var bäst i Bulltofta med 940

Bulltofta var dock på gång, vilket 4-1 i sista serien mot Joker visade, och det var Örgryte som fick smaka på revanschlustan från skåningarna. 3-2 i första serien och sedan 2 gånger 4-1, så gjorde Bulltofta processen ganska kort med Örgryte. Matchen slutade till sist 14-6 och Bulltofta fick ihop fina 6813 totalt.
Patrik Ahlgren i Bulltofta var matchbäst med 955. I Örgryte var Tomas Malmberg bäst med 922. 

Örgryte tog första poängen för säsongen

I tredje matchen då Örgryte spelade mot Kulladal så sjönk resultatnivån ganska drastiskt och det blev en kamp för många spelare. Det var dock Örgryte som bemästrade det svåra underlaget bäst och tog en tidig ledning med 7-3 efter två serier. Kulladal gjorde sedan ett tappert försök att komma ikapp, men nådde inte riktigt hela vägen. Örgryte segrare med 11-9 och första segern för säsongen säkrad. 
Christoffer Börjesjö i Örgryte matchbäst med 820. Bäst i Kulladal var Kevin Hansson med 816.

I sista matchen var det återigen dags för Joker, den här gången mot Kulldal, och värdlaget mer eller mindre kopierade sin första match på dagen. Matchen var återigen avgjord efter tre serier med 11-4 till Joker, som sedan tappade sista serien med 4-1 för att vinna med 12-8 totalt. Dubbla segrar för Joker.
Jokers Kevin Karlsson bäst i matchen med 912. Peter Eriksson bäst i Kulladal med 882.

Joker fick med sig sina första 4 poäng för säsongen och full pott. Örgryte och Bulltofta 2 poäng var och Kulladal blev utan poäng den här dagen.

Bara jämna matcher i Lund

I Lund så tog värdar Lunds BK Mamba emot Falkenberg F, Borgen och Solängen, och det blev 4 mycket spännande matcher! I första matchen spelade Lund mot Falkenberg i en match som Lund ledd med 8-7 efter tre serier, tack vare 4-1 i andra serien. Men i sista serien slog Falkenberg sin bästa serie för matchen och lyckades ta 4-1 för att vända på matchen och vinna med 11-9, vilket var Falkenbergs första seger för säsongen.
Lunds Glenn Karlsson bäst i matchen med 836. Bäst Falkenberg blev Fredrik Sommansson med 804.

I andra matchen då det var Borgen som stod för motståndet så fick sen Falkenberg känna på sin egen medicin. Hallänningarna inledde starkast och ledde matchen med 8-7 inför sista serien, då Borgen lyckades vända på steken, ta 4-1 och vinna matchen med 11-9.
Leif Nilsson i Borgen på spelhumör med 907. Oscar Svensson bäst i Falkenberg med 835

Även Solängen spräckte poängnollan

Borgen fick stanna kvar på banorna när det var dags för Solängen att kliva på banorna. Återigen hamnade Borgen i underläge. 6-4 efter två serier och 9-6 efter tre serier, och den här gången lyckades Trelleborgarna inte vända på matchen, då sista serien slutade 2-2 och Solängen tog sin första seger för säsongen med 11-8.
Thobias Karlsson i Solängen hade högst slagning med 878. Bäst i Borgen var Pontus Svensson med 851.

Sista matchen mellan Lund och Solängen blev även den en riktigt nagelbitare. Lund ledde matchen med 5-4 efter två serier, men i tredje gjorde Solängen ett ryck och tog ledningen med 8-6. I sista serien var det dock Lund som fick till det allra bäst och gjorde precis vad som behövdes, tog 4-1 och vann matchen med knappa 10-9
Alexsander Flodin i Solängen matchbäst med 895. Marcus Ljungdahl bäst i Lund med 835.

I Lund så delades poängen alltså borderligt mellan samtliga lag, då alla fick med sig 2 poäng var från sammandraget.

Olofström inledde starkt

I Olofströms bowlinghall spelade, förutom hemmalaget Olofström, Marbodal, Femtionian och Clan F. Olofström fick inleda dagen med att spela mot Marbodal, i en match där hemmalaget var det starkare laget från början till slut. 8-2 efter två serier blev till 10-5 efter tre och när matchen var slut så stod det 15-5 till Olofström på resultattavlan. 
Kristoffer Hagelberg bäst i Olofström och matchen med 942. Albin Wahlström bäst i Marbodal med 828.

Marbodal tog dock nya tag, spelade upp sig ordentligt i sin andra match för dagen när Femtionian stod för motståndet. Marbodal tryckte nu gasen i botten från start och gav aldrig Femtionian chansen att komma in i matchen 13-2 efter tre serier talade sitt tydliga språk och då hade Marbodal råd att tappa 4-1 i sista till 14-6 i slutresultat.
Marbodals Marcus Fogelberg matchbäst med 866. I Femtionian var Casper Olsson bäst med 850

300-serie av C-O Palmér i Clan

Det blev sen en mycket svängig match mellan Femtionian och Clan F som kom in som nästa motståndare. Clan hade marginalerna på sin sida i första serien och vann både banpoäng och total knappt och kunde ta 4-1. Femtionian gjorde sen två starka mittenserier där de både kom ikapp och vände på matchen. 9-6 till Femtionian inför sista serien. I sista serien klämde C-O Palmér i Clan till med 12 raka strike och en perfekt serie. Det räckte dock inte fullt ut för att hjälpa Clan till poäng, då Femtionian tog 2 banpoäng, vilket var precis vad som behövdes för att vinna med 11-9.
Anna Andersson i Femtionian spelade mycket bra bowling och slog fina 973. Jonathan Martinsson bäst i Clan med 845

I sista matchen där Olofström spelade mot Clan så var det återigen en jämn kamp. Clan var lite mer uppvärmda och inledde matchen starkast och drog ifrån till 10-5 efter tre serier och en seger såg klar ut. Det blev dock en kamp ända in i det sista, då Olofström kom igång ordentligt i sista serien. Till slut fattades det 8 poäng på ett banpar för Olofström och Clan kunde säkra segern med 11-9.
Anton Ahlgren bäst i Clan och matchen med 907. Frida Löhnert bäst i Olofström med 894

Precis som i Lund så delades det på poängen i Olofström. Samtliga fyra lag fick med sig var sin seger och 2 poäng hem.

Christian Holmén   14 oktober 2023 18:47